colnica vyzerá inak .
Per , čo tak dať sem relevantnešie informácie . post nl je len informacia . môže sa zakladať na pravde , ale aj nie . a . . . google translátor nefunguje ?
Ako plánujete nakupovať z Aliexpress onedlho, keď od 1.8.2021 budú všetky zásielky spadať pod DPH a clo?
Jedná sa mi hlavne o drobnosti, ktoré sa teraz nedajú objednať ani z EU skladov spadajúcich pod ALIho.
musíš to stihnúť do konca tohoto mesiaca . to je max 90 dní . potom si priplatíš zastupovanie s pošty +9 € plus clo a dph . nakupovanie rýchlo skončí . drobnosti sa neoplatia . mám tam vyše 400 € na drobnostiach . musím to stihnuť. aj platničky išli cez colnicu . už kontrolujú všetko.
colnica vyzerá inak .
Per , čo tak dať sem relevantnešie informácie . post nl je len informacia . môže sa zakladať na pravde , ale aj nie . a . . . google translátor nefunguje ?
nefunguje ti google translator ? tak to mas problem
ja uz to mam vyriesene, len som sa pytal, ci s tym niekto nema skusenost..
No na platničkách veru moc neušetrím, skôr sa mi jedná o drobnosti, čo sa tam dajú kúpiť do 5€ za kus a u nás by stáli 2-3 krát toľko. A hlavne tam je aj to, čo u nás nie je k dostaniu. Nevadí mi zaplatiť DPH a clo, to je z toho všetkého najmenšia položka. Ale platiť 9€ za JCD sa mi veru nechce, hlavne keď to je len na tri položky v zásielke.
No to asi nebude tak jednoduché, raz som síce vypisoval JCD, ale to bolo dávno a to som vypisoval za firmu, Teraz ako súkromná osoba by som musel mať asi vybavené nejaké doklady, alebo ako by som to nazval.
na . každá zásielka sa ide na clo a dph samostatne . a čo všetko treba vypísať . to je do ***** . radšej s poštu alebo dhl . 3 položky tri samostatné konania . výpis z účtu , screenshot z transakcie , kolko stál tovar , koľko bolo poštovné a adresa príjemcu . vytlačiť a doložiť .
no zaciatok bude asi tazky, ale ked uz sa do toho dostanes, ak objednavas casto, tak to bude asi jedina cesta...
Si si istý, že vieš o čom hovoríš?
Lebo ja som sa pred rokom pokúsil vybaviť colné konanie sám. Presne ako hovoríš ty, že naučím sa a budem využívať v budúcnosti. Vyplniť colné tlačivá nie je jednoduché, pomohli mi colníci, lebo sú tam položky, ktoré jednoducho nevymyslíš, musíš to vedieť. Veľa údajov. Stačí chybička a systém ťa nepustí ďalej. OK prehrýzol som sa cez to a na záver prišiel krok, že sa mám osobne dostaviť na colnicu na letisko BA.
Mám to 250km. Som myslel, že ma drbne. Nikoho z colníkov nenapadlo ma na to upozorniť.
Takže predpokladám, že väčšina tovaru z ázie pôjde cez colnicu v BA
Máš pravdu v tom čo píšeš, ale asi len preto, lebo si sa snažil vybaviť jednu zásielku.
Mne raz colníci povedali, aby som si niečo vybavil, keď som to raz riešil na firmu, ale už neviem čo to malo byť, že sa nebudem musieť na colnicu dostavovať a všetko poriešime e-mailom a to sa teraz snažím zistiť ako to vtedy myslel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1658613.html#p1658613
Jedná sa mi hlavne o drobnosti, ktoré sa teraz nedajú objednať ani z EU skladov spadajúcich pod ALIho.
nefunguje ti google translator ? tak to mas problem
ja uz to mam vyriesene, len som sa pytal, ci s tym niekto nema skusenost..
Si si istý, že vieš o čom hovoríš?
Lebo ja som sa pred rokom pokúsil vybaviť colné konanie sám. Presne ako hovoríš ty, že naučím sa a budem využívať v budúcnosti. Vyplniť colné tlačivá nie je jednoduché, pomohli mi colníci, lebo sú tam položky, ktoré jednoducho nevymyslíš, musíš to vedieť. Veľa údajov. Stačí chybička a systém ťa nepustí ďalej. OK prehrýzol som sa cez to a na záver prišiel krok, že sa mám osobne dostaviť na colnicu na letisko BA.
Mám to 250km. Som myslel, že ma drbne. Nikoho z colníkov nenapadlo ma na to upozorniť.
Takže predpokladám, že väčšina tovaru z ázie pôjde cez colnicu v BA
Mne raz colníci povedali, aby som si niečo vybavil, keď som to raz riešil na firmu, ale už neviem čo to malo byť, že sa nebudem musieť na colnicu dostavovať a všetko poriešime e-mailom a to sa teraz snažím zistiť ako to vtedy myslel.