MageZ napísal:
Problem je v tom, ze predtym sa okrem rozkradania na viacerych ministerstvach doslova nic ine nerobilo. Ich personalny a prevadzkovy stav je katastrofalny, neraz je situacia taka, ze aj neschopnych ludi nemozes vyhodit, lebo inych nemas a tie informacie, ktore maju, nikde inde nie su. A do toho Korona. Ale suhlasim, ze vyzera to navonok neraz velmi zle, celkovo ta moda FB statusov je velmi kratkozraka

všetko dobré argumenty. Dalo by sa argumentovať aj v štýle, že ani za predošlých vlád sa nevyčerpali všetky fondy a to mali tie vlády ďaleko lepšie podmienky. Lenže keď je pravda, že ministerstvá na to upozorňovali a žiadali zmenu (viď. stanovisko MPVSR) a zodpovední napriek tomu nekonali, tak to trochu mení situáciu - to už z môjho pohľadu nie je nevedomosť, ale doslova nekompetentná "žaba na prameni", ktorá nie že nerobí to, čo má, ale aktívne bráni iným robiť to, čo by chceli/potrebovali. Uvidíme - ešte nie je všetko stratené, možno sa tie fondy podarí do konca obdobia vyčerpať - ale ak nie, mal by za to niekto niesť zodpovednosť...
10.02.2021 - 07:50:06
00
tomasspura napísal:
pozri, hovorim, mame tam neschopnych ministrov, v stanovisku min soc veci sa pise, vlada ju poverila, tak asi nejaky ten konsenzus vlady tam bol.
Ak mala realizovat do konca augusta, ok, nerealizovala, zase podla vyjadrenia min soc veci, nikde nevidno argument, ze nema kompetencie.
Ak vedela, ze na to nema kompetencie, preco sa voci tomu neohradila uz v auguste.
Ak ma iba koordinacnu funkciu, evidentne to za 4 mesiace (1.9 - 31.12.) neskoordinovala.

Fakt je, ze peniaze, ktore sme mohli pouzit na viac menej co sme len chceli, teraz nemozme a su viazane.

Je podla teba ok, to radsej ututlat, nedat nikomu vediet, alebo na to poukazat, nech sa uz konecne nekompetentny kompetentny spamataju.
Mali sme tu mat novu politicku kulturu, mali sme tu mat transparentnost a otvorene vladnutie...

Ale nevadi, lebo Fico. Ako hovori pan Vaclav na FB Igora Matovica (prekopirovana cast ako to napisal on aj s chybami)

"👉 Nech by vláda Igor Matovica urobila akékoľvek chyby, nie je to a nesmie to byť dôvodom na spochybňovanie jej legitimity, ktorú získala vo voľbách 2020⚠️"

Volil som tuto koaliciu, ale toto co sa tu deje, a aky amaterizmus a nekompetentnost nas sprevadza na kazdom kroku je neuveritelne.



ja nikde nevravim ze ci je OK nieco ututlavat, alebo ze ako je lepsie vyuzit tie peniaze, na co reagujem su tvoje reci typu/rozhorcovanie sa/obvinovanie dost mozne ze nespravnej osoby a bez toho ze by si mal nejake informacie:

"4. vie pani Remisova vobec, ake ma moznosti a co moze s fondami robit???"
"Nekompetentnost niektorych ministrov je do neba volajuca." (spominas jedine remisovu, ale suhlasim, urcite su tam ministri ktori by tam nemali byt, ale ze je to zrovna remisova...? a na zaklade tohoto?)
"takze hlava min. regionalneho rozvoja, nema ziadne kompetencie ohladne fondov regionalneho rozvoja, potom tu nastava otazka, naco tam vlastne pani ministerka je."
"pozri, hovorim, mame tam neschopnych ministrov, v stanovisku min soc veci sa pise, vlada ju poverila, tak asi nejaky ten konsenzus vlady tam bol.
Ak mala realizovat do konca augusta, ok, nerealizovala, zase podla vyjadrenia min soc veci, nikde nevidno argument, ze nema kompetencie.
Ak vedela, ze na to nema kompetencie, preco sa voci tomu neohradila uz v auguste.
Ak ma iba koordinacnu funkciu, evidentne to za 4 mesiace (1.9 - 31.12.) neskoordinovala."

A aby sme sa rozumeli, ta cast v mojom 1. prispevku na teba od slovicka "inak" je citacia toho clanku co som prilozil, a su tam este aj nejake dalsie komentare od remisovej k tymto vyjadreniam krajniaka.

A k vyjadreniam krajniaka: jeho vyjadrenia su "surprise-surprise" - take ze neprotirecia tomu co tvrdi remisova (ak je to pravda) a ani nejdu proti vlastnej strane, ale navodzuju dojem ze neschopny je niekto iny, nie on/jeho strana - a pokial mi nedas nejake zdroje na to ako to realne bolo, "ze remisova na to srala", tak to napr. u teba zafungovalo :).

A to ze ako sa maju vyuzit tie peniaze. Ja neviem, niesom expert na toto, ale par poznamok:
1) korona kriza nieje to jedine na svete. Treba riesit aj ine veci, a ta 1mld, pokial som to spravne pochopil, mala byt najdena napriec celym spektrom EU-fondov (i.e. napriec vsetkymi ministerstvami)
2) kolko sa uz vyplatilo z toho fondu vzajomnej pomoci?
3) ine pomoci sa uz tusim zlepsili, ale celkovo, je "korona-pomoc" tak velka na svk, ze by do nej bolo potrebne prelievat ine zdroje?
4) tvoj priklad s fontakou je, sice na svk dost mozny, ale tak isto tam mohla byt mastal pre zvierata, alebo stavba kanalizacie, prijazdovej cesty, vytvorenie naucneho chodnika v oblasti pre pritiahnutie mnozstva turistov a podobne.

pravdaze, ak tie peniaze nevyuzijeme, nezlepsime cerpanie eu-fondov, kritika je na mieste. Ale poprosim, kritiku "na mieste", a adresnu, nie zpicovavat kazdeho/kazdu len pre to lebo JPP. A ano, nicholson sa v tomto pripade zahrala na JPP ktora sa ako spravna JPP odmieta ospravedlnit (podobnost s forom cisto nahodna). Ano, tiez mi vadi mnoho veci na tejto vlade, a nikde som ju ako celok iste neobhajoval. Nie, nevolil som remisovu. Ano, kritizujem donekonecna narodneho sasa a uz pred volbami ked mal vysoke preferencie som sa smial na tom jak mu ludia zrali to jeho "ja premierom byt nechcem". "Lebo fico" argument je pre mna to iste ako "za to moze predosla vlada". Opat ale, toto vsetko su veci, ked si pozries niekolko situacii, kde ta jedina osoba ktoru menujes (remisova), patri medzi hrstku ludi co hovori/kona proti tomuto spravaniu, a navyse s nejakou kulturou - akoze napr. pred tym aby povedala ze nicholson je JPP, tak zavolala sulikovi a inym ludom a rozsiahlejsie vyjadrenie dala az na dalsi den.

A opakujem, ak mi predostries linky ktorymi sa mi "situacia" ozrejmi, tak sa ti poviem, OK, mal si pravdu, tvoje rozhorcenie bolo "opravnene", a ak bolo zalozene na tychto informaciach (i.e. tieto vedomosti si mal pred tym ako si sa tu rozhorcoval, nie az potom na tento podnet), tak aj tie uvodzovky si mozes odmysliet.
10.02.2021 - 09:17:48
00
Keby jedinou ambiciou Testoviča bolo buduce štátne vyznamenanie za podporu smerohlasu,nevyzeralo by to inak...
10.02.2021 - 09:31:33
00
toto čo tu máme, je len dôsledkom rokov 48-89; slušní a znalí ľudia sú, ale prosím vás, takíto ľudia pôjdu do politiky ? a po tom čo sa tu deje od 89-tého ? zase platí staré ak neokrádaš štát, okrádaš vlastnú rodinu ? nie, nie sú kompotentní, a odkiaľ by aj mali byť ? tak alebo to pretrpíme a pohneme sa bokom iným smerom, hádam správnejším, alebo dajme naspäť soc.demokratické kádre zo SDĽ a prebehlíkov; tí už budú vedieť ako na to; 3mld navyše do elektrárni , zdá sa, netrápi nikoho; to nie je obhajoba toho čo tu je, ale skôr že to inak ani nemôže byť ... :)
10.02.2021 - 10:34:31
00
40% volicov su tupe telce, a mozeme byt radi ze aspon v kritickych okamihoch (Meciar, Fico) sa ostatnym podarilo prehlasovat ich. Mali sme uz nakrocene do poriadnych sraciek, staci si predstavit kde by sme dnes boli keby sme ostali mimo EU vdaka Meciarovi a ako to vyzera dalej na vychod..
10.02.2021 - 12:21:47
00
takto si predstavuje "apolitické" referendum birmovaný komunista Fico:
https://www.aktuality.sk/clanok/864197/ficov-bluf-s-referendom-do-peticneho-vyboru-dosadil-sefa-svojich-mladeznikov/
10.02.2021 - 18:50:09
00
Na ta3 Holly vs UVO :-)
10.02.2021 - 20:42:46
00
Na tejto koalícii je najlepšie, že opozícia nemusí naozaj robiť nič, iba poslať tie obálky a zrátať podpisy.
Tie dve sliepky Nicholsonova s Cigánikovou ako by boli členkami Hlasu Smeru.
10.02.2021 - 21:46:14
01
Keby boli, ich kazde slovo/cin by bol riadeny z centraly a to by skor skoncili pri zapaseni v bahne ako tejto situacii
10.02.2021 - 21:50:31
00
https://www.postoj.sk/71865/lucia-duris-nicholsonova-planuje-po-konflikte-s-remisovou-odist-zo-strany-sas?fbclid=IwAR0vYXy7_3kvqmDGCP-S1wzKiOEHRd8nLiqlSLaGzLAt_Yo6RgAqmZ8P58A

tupé delo Nicholson pochopilo,že si len naložilo do kanóna viac ako je určený kaliber...
10.02.2021 - 22:44:10
01
Pravda je ze sa miliarda nestratila,ale do konca 2020 sa mohla pouzit na protikovid opatrenia/teda aj prezrat/.
S ohladom na prezentovane manazerske schopnosti sucastnej vlady je dôvodna pochybnost ze jej racionalne investovanie v balíku dalsich nezanedbatelnych eu peňazí je prinajmensom sporna...
11.02.2021 - 06:28:28
00
...ale je nepopieratelny fakt,ze spominane akterki nas presvedčili o tom,ze od ostatných sliepok sa líšia len tym že nese*u po schodoch...
11.02.2021 - 06:37:36
00
A p Kolikova tiez dokaze prekvapit
https://open.spotify.com/episode/5SAYH6raIn8upuXrAQ4e9i?si=nX_vAJl2QyyW6eFyvR0uaQ&utm_source=copy-link
11.02.2021 - 07:36:18
00
fakt som nepochopil,načo bolá to tlačovka dobrá-poškodili si nielen obidve aktérky,ale dali ďalšiu ranu vláde-Fico,Pelle a Kotleba si môžu urobiť pukance,vyložiť nohy na stôl a len sa uchechtávať,akým hlupaniam dali vo vláde dosť dôležite posty :(
11.02.2021 - 08:02:33
00
A voto de.
11.02.2021 - 08:39:18
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up