lto jj z prace - vacsiu casu sme HO, ale potreboval som po nejake veci do kanclu, na odchode ako som sa prezliekal do cyklo (prave som nemal rusko) som este skocil nabrat vodu do pohara - akurat prichadzal iny kolega do svojho kanclu po nejake veci a na spolocnom kusku chodby sme sa vyhybali - par slov prehodili a o chvilu ako sme zas isli odkial sme prisli tak zas stret na tom istom mieste a par slov prehodenych. Vecer pisal ze dostal horucku, ale ze korona by to nemala byt, kedze tiez nikde nelabzoval. Ale zbystril som uz a nasadil FFP2 na dalsie dni ked som uz niekde musel ist s tym, ze tam budem v kontakte. O 3 dni dosla info ze je P, tak vsetci sme hned na dalsi den isli na PCR a 2ja sme boli P. Vsetky moje kontakty z predoslych dni nastastie po nasledujucom testovani N. To som si vydychol, ze u mna to skoncilo a dalej som nepresiril. :)

Myslel som, aj ci to nebudu oblicky, ale bolo to zrejme zo "svalov". Jednu noc som si nemohol ani na 3 minuty lahnut, kvoli bolesti tych krizov, celu noc som chodil po byte hore-dole. To bol des. Dalsiu noc som skusil a zas sa nedalo lezat, tak som si dal Panadol a vyspal som sa konecne. Tu dalsiu som uz skusil bez Panadolu a dalo sa to nejako preexistovat . A ta dalsia uz bola uplne OK nastastie. :)
08.02.2021 - 10:50:22
01
A nechytal si nieco , co by mohlo byt "vadne" ? Alebo aj wc-ko a klasika zachodova doska, klucky .. a kolega, ked ste rozpravali , tak bol bez "ochrany" .. inak sa zda, ze vela ludi tuto z fora to chytilo, ale na jar/leto nic .. ani zaciatok jesene. Na jar totiz vsade drhli vsetko furt, teraz co si vsimam, tak malokde. A je tiez mozne, ze aj na jar sa to presirilo, ale slabe to bolo, tak nic, teraz je "lepsia" verzia .. a tretia vlna dojde asi z JARu, uz je v Tirolsku vraj.

Ale ukazuje sa, ze praca je zlo :D .. na bajku to asi zatial nechtyil nikto, takze .. :lol:
08.02.2021 - 11:59:04
00
Ja osobne si myslim ze som to schytal prave tak ze som nieco chytil a nasledne si podla vsetkeho pretrel oci ( lebo isty cas ma akoby trosku palili ). Ale skutocne na to musela stacit chvilka nepozornosti lebo osobne som nahubok nosil vzdy a vsade, v kontakte s ludmi so bol minimalne a ked som sa aj s niekym stretol, vzdy sme si obaja chranili dychacie cesty. A ked som chodil do obchodu, vzdy som pouzival dezinfekciu ktoru nosim so sebou.

Mimochodom vcera som dal opat na vecer rychlu chodzu ( dovolil som si dat nieco podobne dva dni po sebe ) a normalne ma po sprche vypinalo...uplna unava, akoby mierne potenie. Akoze za tie roky sportovania uz poznam svoje telo celkom dobre a uz polovici januara som si hovoril ze toto bude zjavne na dlhsie a bikova sezona bude podla vsetkeho len o vozeni sa pre radost bez nejakeho trenovania. V podstate Sesulak nam stranu dozadu asi natrcol co nas vacsinu covidom obstastnenych tento rok co sa tyka sportovania caka.
08.02.2021 - 12:29:50
00
My sme sa nakazili od kamosa. Boli sme s nim bez rusok. Mal false negativ test.
08.02.2021 - 13:04:14
00
matt: to vypinanie po horucej vode dobre poznam uz dlhe roky .. nastastie v poslednom case len sem tam. Imh je to dosledok niecoho zleho v organizme a covid to asi pokazi /ak je ok/. Mne sa to pokazilo uz skor. Myslim, ze je to krvnym obehom, ale co konkretne neviem. Prave to chytenie sa niecoho a potom oci/usta .. to je casto vec, co clovek spravi reflexivne a ani si nepamata. Rukavice treba :D
08.02.2021 - 13:42:56
00
Sesulak napísal:
No tak podla toho co tu citam, uz som to podla mna mal mal minuly rok koncom januara. Tyzden teploty okolo 38, obcasny kasel, a potom zrazu nic. A na bicykli som bol do polovice leta taky nemastny neslany a tiez ako mucha, len by som niekedy stale spal. Aj som sa rychlejsie zadychal, niekedy ma palili pluca, ak som isiel na vyssiu intenzitu a skorej som sa unavil. Striedali sa take obdobia kedy by som najradsej cele dni lezal s takymi normalnymi...

Co mi pomahalo bolo znizenie intenzity a poriadny spanok. Ten spanok je klucovy.



presne , ja som mal niečo podobne v polke februára . 4 dni úplne off , nemohol som ležat nie ešte chodiť . Boleli ma kĺby , kašel , teplota 38 . Na piaty deň , som už bol v pohode , ale až do novembra som nestačil na bajku s dychom . Mala to komplet rodina aj kamoši
08.02.2021 - 13:52:15
00
nestrašte s tými následkami,ja dúfam že som už O.K. ,teda že nejaké "skryté vady" sa už neobjavia... tá paskuda ma dostala v polke januára, PCR pozitívny, pritom ak som niekam musel ísť tak som všade nosil respirátor FFP2, rukavice a preventívne malú tubu s dezinfekciou, musel som to schytať asi cez oči niekde v MHD keďže kopa ľudí tam chodí s rúškami pod nosom a na brade a keď v tom uzavretom priestore nadýchajú tak... inak ja som mal dva dni cez 38st,potom tri dní do 38st, nádcha,čuch nikde,kašeľ iba trochu,hlava na prasknutie,no celkovo som zožral iba dva paraleny keď mi bolo ozaj blbo-tie prvé dva dni večer,potom už len vitamíny,D,C a asi hektoliter čaju ... výkonnosť na bajku neviem posúdiť pretože v zime jazdím len tak...lážo plážo, a začal som hneď ako mi skončila karanténa bo už ma išlo poraziť z tej nudy doma
08.02.2021 - 14:07:47
00
Je to pravdepodobne, ale tazko urcit. Taketo prejavy mavam 1-2x do roka,- vypnuty, navaly teploty/zimnice, bolest hlavy, take jednodnove vyrozy. Dam paralen, prespim a vypotim to a na druhy den som fit.
Teraz som cerstvo po karantene, s miernymi priznakmi prvych 4-5 dni (mierne a asi len uplne prvy den zvysena teplota, naznaky zimnice, takmer neustala tlmena bolest hlavy, krizov a noh-zadnych stehien, unava) a nasledne asi s tromi dnami prejavov nadchy-kasel a opuchnuty nos. Posledne dva-tri dni uplne bez priznakov s pocitom standartnej formy, akurat ma raz fest intenzivne bolela hlava. V podstate ziadne respiracne priznaky, ale ako bezne chripkove prejavy. Odkedy uplynul 10.den som uz bol 2x behat po 20-40min a 2x na biku po 1-1,5hod, samozrejme vlazne. Zatial sa citim fajn a nejake nasledky nepozorujem. S dychom vladzem, nohy tiez, jedine co pozorujem tak zvysene tepy. Skratka bezim pocitovo na pohodu, zeby som aj dve hodiny dal, ale tepy 170 a viac len taky fukot, to mam anp na biku. Nikdy som teda nebol nejaky bezec a ani niesom, ale taketo som hadam nemal ani ked som zacinal. Pri biku to neni take vyrazne a dokazem to drzat pri standartnom vykone tak do 10 uderov vyssie ako bezne. Intenzitu este neplanujem par tyzdnov zaradit, tak som zvedavy ako a ci sa to bude prejavovat tam. Zatial defacto pianko pokracujem tam kde som pred dvoma tyzdnami skoncil a sam som zvedavy ci a co bude nasledovat.
A sranda natom je, ze v nedelu som bol na ag testoch negativny, este cez obed som bol potom na biku kedy som tiez pozoroval zvysene tepy, ale neriesil som to. V pondelok od rana mi uz bolo zle, utorok detto tak som sa siel preventivne ag otestovat a uz som bol jasny.
08.02.2021 - 14:16:22
00
To nie je sranda ani nič čudné a nelogické....
08.02.2021 - 15:39:22
00
Uz len ostava teraz prist na to ako objektivne zhodnotit dopad toho celeho. Vyzvedal som u lekarky, ci mam ist kamsi na sken pluc, alebo na nejaky sportovy test, alebo co a nedozvedel som sa vlastne nic. Zatial mi len zaujimavo lietaju tepy pri beznych aktivitach podla toho, co hodinky nameraju. S unavou problem nemam. Skor mam problem z nicnerobenia sa unavit a mam problem v noci zaspat.
15.02.2021 - 16:26:43
00
S tým spánkom som mal aj ja problém, ale odkedy dám 10 pív na večeru tak žiaden problém🍺🍺
15.02.2021 - 16:50:46
07
v zime samemu mi studene pivo nechuti. Ovela viac s kamosmi v lete.
15.02.2021 - 17:18:20
00
To je len o zvyku a ako sa hovorí zvyk je železná košeľa
15.02.2021 - 17:40:18
00
Ja som mal covida zevraj, odchytilo ma pri skriningovom testovani a uplna pohoda. Teploty som maval 36,1 36,2 a jeden den mi to vyskocilo na 36,8 ale aj tak pohoda a este jeden den ma bolelo hrdlo (no pil som hodne piva z balkonu tak mozno aj z toho) ale po karantene ked som siel behat tak som mal pocit akoby mi furt niekto tlacil na hrud, aj cas horsi na km som mal. Aspon mam teraz "amnestiu" od sprtania ripakov... Skoda ze to odo mna nechytila aj zena, mali by sme klud obaja.
16.02.2021 - 07:31:23
00
Tvoja zena by mala mozno iny priebeh choroby, tak radsej nepis take chobotiny. :x
16.02.2021 - 07:38:09
010
keyboard_arrow_up