Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Jasne, ti co chcu vyrazit niekam dalej sa tam vozia busom, ako keby to bolo strasne daleko.
Kam vsade este nadrbeme autobusy aby sa ludia nemuseli so prirody trepat po vlastnych ale ich tam rovno vyklopime. Kamzik, Horaren Krasnany, Kacin, co dalej?
Ludia ktori tam chodia autom sa tam vyklopia, nazeru, pobehaju s deckami na ihrisku, nastupia do auta a tahaju nazad do panelaku. Nikto tam nechodi autom na to aby odtial isiel turu do Borinky. A ked ako tak 1 z 10 000. Zo skusenosti mojej, pokial nejdem chlastat tak auto za mhd nevymenim nikde.
To je moj nazor.
Ok, info aktuálne zo severnej polovice MK: Na "asfaltkách" ani asfaltkách to moc na cesťák nebude, resp. vôbec. Včera ma to popadlo na gravelíku, ale s relativne hladkými plášťami to na tej sneho-ľado-brečke nobolo ono. Celkovo ešte v tienistých miestach dá sa povadať že súvislo snehu
Ludia ktori tam chodia autom sa tam vyklopia, nazeru, pobehaju s deckami na ihrisku, nastupia do auta a tahaju nazad do panelaku. Nikto tam nechodi autom na to aby odtial isiel turu do Borinky. A ked ako tak 1 z 10 000. Zo skusenosti mojej, pokial nejdem chlastat tak auto za mhd nevymenim nikde.
To je moj nazor.
Zas nie vsetci ostavaju pri horarni. Skladba ludi je zhruba rovnaka ako pri tych, co parkuju pri Cervenom moste.
Okrem tych, co ostavaju v prilahlom areali, som tam videl s autami napr. bezcov, ebajkerov, bajkerov na hojdacich bicykloch, ktori zrejme byvaju dalej. A pesi nemusia ist az Borinky. Mozno idu len po altanok niekde vyssie a mozno sa idu poprechadzat po asfaltkach (Okrajovka a pod.) ..
Scarinko to pozera zo svojho "bezdetneho" pohladu. Keby mal deti, tak zmeni retoriku. Celu jesen a zimu chodime autom na Peknu cestu, ku Racianskemu kupalisku, k vinohradom resp. na Potocnu autom a odtial pesi, na odrazadle, v nosici do lesa. LEBO Z PODUNAJSKYCH BISKUPIC JE TO ***** DALEKO SO 2,5 SYNATOROM. A netmolkame sa okolo parkoviska, ideme do lesa, okruhy okolo 7-10 km.
A nech ho od jedu aj rozdrapi.
prave ze nie. To co robi Romanx je podla mna uplne normalne. Neviem na koho je zacieleny ten bus ale urcite nie na tych co tam chodia autom. Ti tam chodit autom aj budu ci je bus alebo nie je.
vy ste fakt rozmaznaní .. aj pre mňa je biely kríž hocikedy vrchol dňa ... kým tam z devínskej prídem mám bežne v nohách tak 30-35 km .. mohli by aj mne zaviesť cyklobus a budem sa len na tbk1-3 a slalomke voziť dokola. Možno sa konečne aj jazdiť naučím a nie len betáľovať
vy ste fakt rozmaznaní .. aj pre mňa je biely kríž hocikedy vrchol dňa ... kým tam z devínskej prídem mám bežne v nohách tak 30-35 km .. mohli by aj mne zaviesť cyklobus a budem sa len na tbk1-3 a slalomke voziť dokola. Možno sa konečne aj jazdiť naučím a nie len betáľovať
To kde sme? Všetko samý starosvetec? Prečo, vždy keď sa navrhne niečo inovatívne, tak sa hneď spúšta vlna (lavína) hejtu?
Príklad. V Tatrách ide pozemná lanovka S. Smokovec - Hrebienok. Vedľa ide, cyklo i turistická trasa + asfaltka. Spôbuje to voľaký problém? Niekomu? Niečomu? Hore môžem ísť ako chcem. Napríklad som vozíčkar (nie som, iba príklad) a vualá. Alebo som otec s rodinou a dieťaťom v kočíku, tadá. Ach jaj. Alebo dôchodca, ktorý celý život vyrastal v tých horách a prechodil som to všetko viac ako ktokoľvek z tých mladých čo dnes pľujú síru na všetko inovatívne a vďaka tej linke sa môžem dostať na staré známe miesta... atď
MarkusQuo: je drobny rozdiel medzi spominanym miestom a Tatrami. To v tatrach je asi tak 100000x vacsie
Inovativne je potom urcite aj to, ze sa mozes vyviezt vrtulniom na mt. Everest, alebo aspon kusok pod. , ci ako uz maju
Bus je ok,dokonca je to fajn, za predpokladu, ze sa tam nebude dat ist autom. Presne tak by to mohlo byt aj na Kolibe. Poriesi to viacero veci .. neustalu zapchu, odfiltrovanie tych, co sa vyvazaju autom k bufetu, alebo len preto, aby tam sli vencit psa /typicky Koliba/. Bud bus, peso, alebo bajk.
Btw, po tych asfaltkach sa uz premava autom kdekto .. obcas je tam traffic jak v BA pred 15 rokmi. Ci uz maju, alebo nemaju povolenky. Aj cajti sa vyvazaju. Stare dobre v3s-ky, ktore ohrozovali len obcas ..
Bus je ok,dokonca je to fajn, za predpokladu, ze sa tam nebude dat ist autom. Presne tak by to mohlo byt aj na Kolibe. Poriesi to viacero veci .. neustalu zapchu, odfiltrovanie tych, co sa vyvazaju autom k bufetu, alebo len preto, aby tam sli vencit psa /typicky Koliba/. Bud bus, peso, alebo bajk.
A to uz preco? Su tam predsa verejne parkoviska. Treba tam namalovat ciary, dat tam zavoru, spoplatnit 3€/hodinu a vsetko co zaparkuje na ceste medzi krizovatkou (kde zacina zakaz vjazdu) a vrchnym parkoviskom dat odtiahnut.
Problem byva len na tejto jednej ceste, inde je to vpohode aj cez vikendy. (mam na mysli Kolibu)
Na Peknej ceste neexistuje oddelena cyklotrasa a cesta pre auta. Cize v tomto pripade je otazne, ci nebudu vznikat nebezpecne situacie ked v tom najstrmsom stupani k horarni, kde ide cyklista velmi pomaly, bude autobus s podstatne väcsou dlzkou ako osobne auto cyklistu predchadzat a zhora spoza zakruty pojde dole nieco tiez (auto / iny cyklista). Cakal by som, ze najprv zabezpecia bezpecny koridor pre cyklistov a az potom na tak uzku, strmu a neprehladnu cestu pustia autobus...
P.S. V idealnom svete by som cakal, ze IAD uplne zakazu a do tejto lokality pustia len trolejbus alebo elektrobus fungujuci kyvadlovo len od krizovatky Pekna cesta / Horska, kde by bolo zachytne parkovisko. Ale to uz hranici so sci-fi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kam vsade este nadrbeme autobusy aby sa ludia nemuseli so prirody trepat po vlastnych ale ich tam rovno vyklopime. Kamzik, Horaren Krasnany, Kacin, co dalej?
To je moj nazor.
Vzdy si mi pripadal "specialny".
To je moj nazor.
Zas nie vsetci ostavaju pri horarni. Skladba ludi je zhruba rovnaka ako pri tych, co parkuju pri Cervenom moste.
Okrem tych, co ostavaju v prilahlom areali, som tam videl s autami napr. bezcov, ebajkerov, bajkerov na hojdacich bicykloch, ktori zrejme byvaju dalej. A pesi nemusia ist az Borinky. Mozno idu len po altanok niekde vyssie a mozno sa idu poprechadzat po asfaltkach (Okrajovka a pod.) ..
A nech ho od jedu aj rozdrapi.
neboj, bude aj skibus
Príklad. V Tatrách ide pozemná lanovka S. Smokovec - Hrebienok. Vedľa ide, cyklo i turistická trasa + asfaltka. Spôbuje to voľaký problém? Niekomu? Niečomu? Hore môžem ísť ako chcem. Napríklad som vozíčkar (nie som, iba príklad) a vualá. Alebo som otec s rodinou a dieťaťom v kočíku, tadá. Ach jaj. Alebo dôchodca, ktorý celý život vyrastal v tých horách a prechodil som to všetko viac ako ktokoľvek z tých mladých čo dnes pľujú síru na všetko inovatívne a vďaka tej linke sa môžem dostať na staré známe miesta... atď
MarkusQuo: je drobny rozdiel medzi spominanym miestom a Tatrami. To v tatrach je asi tak 100000x vacsie
Inovativne je potom urcite aj to, ze sa mozes vyviezt vrtulniom na mt. Everest, alebo aspon kusok pod. , ci ako uz maju
Btw, po tych asfaltkach sa uz premava autom kdekto .. obcas je tam traffic jak v BA pred 15 rokmi. Ci uz maju, alebo nemaju povolenky. Aj cajti sa vyvazaju. Stare dobre v3s-ky, ktore ohrozovali len obcas ..
A to uz preco? Su tam predsa verejne parkoviska. Treba tam namalovat ciary, dat tam zavoru, spoplatnit 3€/hodinu a vsetko co zaparkuje na ceste medzi krizovatkou (kde zacina zakaz vjazdu) a vrchnym parkoviskom dat odtiahnut.
Problem byva len na tejto jednej ceste, inde je to vpohode aj cez vikendy. (mam na mysli Kolibu)
P.S. V idealnom svete by som cakal, ze IAD uplne zakazu a do tejto lokality pustia len trolejbus alebo elektrobus fungujuci kyvadlovo len od krizovatky Pekna cesta / Horska, kde by bolo zachytne parkovisko. Ale to uz hranici so sci-fi.