máte niekto vyskúšanú optiku ImpactX Photochromic od Rudy Project?
Mam. Mam
okuliare Rudy Project Zyon s fotochromatickymi sklami a dioptrickou vlozkou (kupoval som to v r. 2017). Mam tie klasiky ImpactX 2black. Ked som ich skusal, tak sa mi viac pacili fotochromy ImpactX 2laserbrown, ale tie uz staly mega nekrestanske prachy. I tak som ale za komplet bryle vysolil cca 300e.
Ja som s tymi mojimi RP velmi spokojny. Pouzivam ich na bike, bezky, turistiku - prakticky stale pri outdoorovych aktivitach. Co sa tyka tych skiel samotnych, tak napr na snehu je najvyraznejsie vidno, ze kusok tahaju do modra. Co sa tyka rychlosti zmien stmavovania, tak stmavnu velmi rychlo. Co sa tyke nejakeho "adaptovania sa", ci ako to nazvat, tak su OK, ale este viac by mi vyhovovalo, keby boli "nastavene" ako keby na svetlejsie.Teda ze pri nejakom sere su stmavene na nejake % a viac by mi vyhovovalo, keby boli stmavene menej. V noci ale idu uplne do cira. Co je na nich dobre je, ze v pohode stmavuju aj v aute. Za tie tri roky, co ich mam, tak ich nemam poskrabane a tu vlastnost, ze su super ohybne som nikdy nevyskusal, kedze za tie tri roky, som ich nikdy z okuliarov nevyberal. Oproti prvemu pouzitiu pred 3 r. nebadam nejake zmeny v rychlosti a schopnosti stmavovat sa.
Inak taky mensi neduh je s tou dioptrickou vlozkou - pri urcitom uhle dopadu lucov od slnka zboku, mi dioptricka vlozka vrha tien na skla a potom sa mi urobi taky flak v spodnej casti zorneho pola. Strati sa to tak po 10min, ked sa adoptuju, Ale to aspon viem, ze este funguju

A bike ride a day keeps the doctor away.