premyslam ze kedze su tieto dve mesta pomerne blizko seba a v poslednej dobe chodievame bikovat spolocne, ci by nebolo vhodne spravit pre nas jednu spolocnu temu a dve uz existujuce uzamknut.
Myslim ze u adminov to nejak vybavime
mekcen táto info nepochybne pomôže - vďaka. Ale myslel som tie miesta, ktoré som označil zelenou šípkou - či je tam nejaké značenie, kam správne odbočiť.
mekcen táto info nepochybne pomôže - vďaka. Ale myslel som tie miesta, ktoré som označil zelenou šípkou - či je tam nejaké značenie, kam správne odbočiť.
Kedy tam chceš ísť ? Ak sa mi bude dať spravím ti sprievodcu. Som zo ZV, ak tak mi napiš sukromne do spravy. Inak sa mi zda že tam kde máš tie šípky značenie nie je, ale je na iných miestach a aj v lese podľa mňa sa určite nestreatíš.
milarin skus si stiahnuť trail forks appku na tebou zadanom území ti to pôjde bezplatne a tie trialy sú tam zaznacene takze keď budeš na priblematickych miestach pozrieš si mapu či ideš správne a mozes byt v klude.
mekcen neviem zatiaľ kedy.. keď sa trochu oteplí a nebude tam blato.. tak ťa kľudne beriem za slovo a keď to bude aktuálne, rád sa ozvem! A oceňujem vloženú dôveru, že v lese sa nestratím, ale už som sa dokázal stratiť aj na rovnej ceste, takže radšej chcem byť pripravený BIZUTERER neviem, o čom presne je reč, ale tebou spomínanú appku vygooglim a zistím - díky za tip Per pri tebe už absolútne netuším, čo píšeš.. gpx, OSM.. ja som začiatočník - na bajku som nesedel dobrých 20 rokov, tak sa len práve chystám začať
milarin tu je link na stránku isto tam budú aj linky na aplikácie podľa OS https://www.trailforks.com/
A s tým blatom odporúčam ísť teraz blato nie je všade a aj keď bude tak nie extrémne... 🤟😉
BIZUTERER dík za link, appku som stiahol. Je to po novom (súdiac podľa negatívnych recenzií) subscription model, tak možno vyskúšam pár mesiacov, keď bude teplejšie a bude veľká pravdepodobnosť, že by som jazdil denne. S tým blatom máš možno pravdu, ale zase je na môj vkus relatívne chladno a na také počasie zatiaľ nie som vybavený.
milarin
gpx je dartovy subor, ktory ti ulozi tvoja gps/mobil..ked si nahravas trasy
osm je openstreetmaps.. to je mapovy standard, stranka s mapami ...ked to tam dam o chvilu to bude takmer vsade.. napr na strave, mapy.cz, freemap.sk atd
Hlavne, že tam stoja, vidia, že tade idú bajkeri a nepovedia nič... Mňa tam vysypalo kvôli tomu, že som neubrzdil, narazil do lana a padol rovno do tých klád, čo tam mali naukladané.... ale potom som riešil bajk a seba, takže ma tiež nenapadlo na nich zakričať.... Ale aj tak stáli už na príjazdovej zvážnici, takže by ma ani nepočuli. Každopádne sa tam môže niekto pekne zraniť....
LASKOMERSKÉ TRAILY INFO: Takže ťažba sa momentálne presunula na trail DLHÝ - majú tam natiahnutú lanovku, po upozornení je to už označené. Trail Laskomerský je priechodný - tam už ťažba skončila, resp. z tade sa momentálne presunuli. Zvážnica bude po ťažbe pekne zničená.
Super report ja som bol minule na laskomerskom len som nestihol sem hodiť update, že už sú inde ale už som ich tam nezastihol, tak som nevedel či sú ešte vôbec tam.
Další report - takže bol som včera - už sa presunuli k Riečanskemu sedlu.
ALE iná info - Dávajte pozor, včera mi na laskomerskom traily (na konci - tam kde začínajú switchbacky) skrížil trail medveď.
No do ****, a vpohode, len prebehol, ci bolo aj premeriavanie stavanie sa na zadné?
Pýtam sa lebo som tam mal v pláne ísť zajtra, ale ak to bolo dáke agresívne "hovado", tak na to kaslem.
Vďaka.
marekr Bol to mladý medveď, ja som si ho všimol pred tým posledným skokom pred odbočkou dole na switchbacky - proste som tam mal určitú rýchlosť a zbadal som ho podomnou naľavo dole. On vtedy už bežal súbežne so mnou, ja som hneď začal brzdiť a kým som vôbec ubrzdil, tak si to strihol rovno popred mňa (tipujem tak 5m) a bežal hore do kopca do kríkov. Popravde podľa toho ako chudák šprintoval vyzeral, že je viac vyplašený ako ja. Inak v tej sekunde, keď som začal brzdiť a videl ho, tak som sa najviac bál, že sa zľakne ešte viac vzhľadom na to, že mi začali pišťať brzdy a kvôli tomu zastane a zareaguje. Ale bežal splašený ďalej, našťastie....
BIZUTERER Tak ja vždy rátam s tým, keďže jazdím v okolitých lesoch, že skôr či neskôr na medveďa narazím. Ja si vždy pred zákrutami - teda hlavne pri výšlapoch popiskujem, vyspevujem - ale dole laskomerským ani nie - tam mi dosť pískajú brzdy, tak rátam s tým, že zver už z diaľky vie, že sa niekto rúti - ale tento medveď na to reagoval v podstate keď som sa k nemu priblížil bezprostredne - a počuť ma vzhľadom na tie brzdy musel už z diaľky. Horšie vnímam to sa na medveďa "vyrútiť" pri zjazde ako ho "prekvapiť" pri pomalšom výšlape. Ale tak bohvie - tých situácií nastáva a nastane asi veľa a rôznych.
Bol to môj prvý stret s medveďom - ale ako píše BIZUTERER : stať sa to môže hocikde, takže ja nemám dôvod na traily znovu neísť.
marekr kľudne choď, možno teda viac spievaj keď sa budeš rútiť dole laskomerským
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedy tam chceš ísť ? Ak sa mi bude dať spravím ti sprievodcu. Som zo ZV, ak tak mi napiš sukromne do spravy. Inak sa mi zda že tam kde máš tie šípky značenie nie je, ale je na iných miestach a aj v lese podľa mňa sa určite nestreatíš.
BIZUTERER neviem, o čom presne je reč, ale tebou spomínanú appku vygooglim a zistím - díky za tip
Per pri tebe už absolútne netuším, čo píšeš.. gpx, OSM.. ja som začiatočník - na bajku som nesedel dobrých 20 rokov, tak sa len práve chystám začať
A s tým blatom odporúčam ísť teraz blato nie je všade a aj keď bude tak nie extrémne... 🤟😉
gpx je dartovy subor, ktory ti ulozi tvoja gps/mobil..ked si nahravas trasy
osm je openstreetmaps.. to je mapovy standard, stranka s mapami ...ked to tam dam o chvilu to bude takmer vsade.. napr na strave, mapy.cz, freemap.sk atd
viete mi hodit link na ten trail v trailworks ?
https://www.trailforks.com/trails/access-road-93171/
Michalkovsky on Trailforks
https://www.trailforks.com/trails/michalkovsky/
Kohuti on Trailforks
https://www.trailforks.com/trails/kohuti/
Dá sa tam stiahnuť aj GPX súbor len momentálne sa mi to nedá spraviť.
ALE iná info - Dávajte pozor, včera mi na laskomerskom traily (na konci - tam kde začínajú switchbacky) skrížil trail medveď.
No do ****, a vpohode, len prebehol, ci bolo aj premeriavanie stavanie sa na zadné?
Pýtam sa lebo som tam mal v pláne ísť zajtra, ale ak to bolo dáke agresívne "hovado", tak na to kaslem.
Vďaka.
BIZUTERER Tak ja vždy rátam s tým, keďže jazdím v okolitých lesoch, že skôr či neskôr na medveďa narazím. Ja si vždy pred zákrutami - teda hlavne pri výšlapoch popiskujem, vyspevujem
Bol to môj prvý stret s medveďom - ale ako píše BIZUTERER : stať sa to môže hocikde, takže ja nemám dôvod na traily znovu neísť.
marekr kľudne choď, možno teda viac spievaj keď sa budeš rútiť dole laskomerským