pri prvej otázke o rodine Šťastných, čo vyhrala, som skončil, som negramotný, len neviem prečo sa raz počíta poplatok za vedenie účtu a raz nie.
edit chcel som sa ešte raz dostať k otázke o Šťastných, už mi ju neponúklo, otázky sa menia a veľmi neopakujú ale za to Počet bodov: 10 Celkový čas: 05:55 Národná banka Slovenska Vám ďakuje za účasť v kvíze finančnej gramotnosti.
Počítal sa preto, lebo raz bol termínovaný vklad podmienený aj bežným účtom a v tých ostatných bankách nebol. Teda keď si dobre pamätám, že chceli vložiť peniaze na termínovaný a o rok vybrať.
Dal som na 9/10, lebo som dal nesprávnu odpoveď na otázku s nejakými fondmi alebo dačo také, keď sa pýtali, ktorý variant je najvýhodnejší
mne to pri druhej otazke pripadalo ako slovna uloha z matematiky ZS, tak som uz nepokracoval
matematiku som mal rad (a odpoved som mal spravnu - bola to naozaj matematika ZS) ...
No je to kvíz ako z NČ. Teda väčšina otázok, kde stačí čítať s porozumením a ovládať malú násobilku.
Min. jedna otázka má nesprávnu odpoveď. Ak poznám požičanú sumu, dobu úveru a výšku splátky, RPMN nepotrebujem vedieť. Jednoducho si ju vypočítam.
Takisto v ďalšej otázke, RPMN nič nehovorí o tom, čo je pre mňa najvýhodnejšie. Slovičkárenie, ale je to tak.
Otázky so zložitým úročiteľom, naopak bežnej populácii nič nehovoria. Z vlastnej skúsenosti viem, že ani baby za prepážkou v banke niekedy nevedia, čo to je zložitý úročiteľ a už vôbec nepoznajú vzorec.
Ten test robila čerstvá absolventka ekonomickej priemyslovky.
Btw, ak si ten test spustíte viac krát, dostanete iné otázky.
Neviem ci mali vsetci rovnakw otazky ale asi nie. Ziadne centralne banky som nemal.
10/10
By bola hanba s mojou skolou to nedat ale staci citat. Bohuzial vela ludi a povedal by som ze vacsina slovenska ten test neda ani na 5/10.
RPMN zahrna aj poplatky a nie len % uveru.
V jednej otazke o brigade by som pridal odpoved D kde by bolo ze zoberie obe brigady a stihne to za dva tyzdne. Vencit psov a roznasat noviny da aj spolocne.
Z vlastnej skúsenosti viem, že ani baby za prepážkou v banke niekedy nevedia...
baby za prepazkou nemusia vzhladom na ich vzdelanie... smutnejsie, ze niekedy nevedia ani vyssi uradnici v banke alebo priamo "odbornici" z NBS, ktori tvoria zakony alebo vytvaraju obdobne pseudotesty pre produkciu financnych poradcov... (tym nemyslim zlozeny urok ale financie vseobecne) tie otazky su formulovane vagne a absolutne neprofesionalne, prave pre laikov su matuce
ale Scarinko ma s RPMN pravdu (nerad to priznavam) poplatky vedia zamotat vypocet
koli tomu to RPMN vymysleli, tym si vies porovnat uvery celkovo lebo sa do toho musi zaratat vsetko
kedysi sa porovnavali len uroky a potom ked ludia museli zaplatit kadejake poplatky tak sa to zase predrazilo.
Pre mňa veľmi jednoduché a to už rozhodne prvotriedny zrak nemám. Každý má ale iné problémy so zrakom. Namiesto bombastického bulvárneho nadpisu mali špecifikovať, čo má ten test odhaliť. V inom zrakovom teste by som mohol úplne prepadnúť.
Ženy npr. lepšie rozlišujú farby. Podľa tohoto testu som žena, aj keď tak nevyzerám. Takže by som sa mal vyhýbať predsedovi parlamentu. Asi o tom bol tento test
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na poslednych dvoch otazkach som sa nechal okaslat. som nepozorny
edit chcel som sa ešte raz dostať k otázke o Šťastných, už mi ju neponúklo, otázky sa menia a veľmi neopakujú ale za to Počet bodov: 10 Celkový čas: 05:55 Národná banka Slovenska Vám ďakuje za účasť v kvíze finančnej gramotnosti.
Dal som na 9/10, lebo som dal nesprávnu odpoveď na otázku s nejakými fondmi alebo dačo také, keď sa pýtali, ktorý variant je najvýhodnejší
matematiku som mal rad (a odpoved som mal spravnu - bola to naozaj matematika ZS) ...
Min. jedna otázka má nesprávnu odpoveď. Ak poznám požičanú sumu, dobu úveru a výšku splátky, RPMN nepotrebujem vedieť. Jednoducho si ju vypočítam.
Takisto v ďalšej otázke, RPMN nič nehovorí o tom, čo je pre mňa najvýhodnejšie. Slovičkárenie, ale je to tak.
Otázky so zložitým úročiteľom, naopak bežnej populácii nič nehovoria. Z vlastnej skúsenosti viem, že ani baby za prepážkou v banke niekedy nevedia, čo to je zložitý úročiteľ a už vôbec nepoznajú vzorec.
to už je dosť dlho čerstvá 😜
10/10
By bola hanba s mojou skolou to nedat ale staci citat. Bohuzial vela ludi a povedal by som ze vacsina slovenska ten test neda ani na 5/10.
RPMN zahrna aj poplatky a nie len % uveru.
V jednej otazke o brigade by som pridal odpoved D kde by bolo ze zoberie obe brigady a stihne to za dva tyzdne. Vencit psov a roznasat noviny da aj spolocne.
baby za prepazkou nemusia vzhladom na ich vzdelanie... smutnejsie, ze niekedy nevedia ani vyssi uradnici v banke alebo priamo "odbornici" z NBS, ktori tvoria zakony alebo vytvaraju obdobne pseudotesty pre produkciu financnych poradcov... (tym nemyslim zlozeny urok ale financie vseobecne) tie otazky su formulovane vagne a absolutne neprofesionalne, prave pre laikov su matuce
ale Scarinko ma s RPMN pravdu (nerad to priznavam) poplatky vedia zamotat vypocet
kedysi sa porovnavali len uroky a potom ked ludia museli zaplatit kadejake poplatky tak sa to zase predrazilo.
11/17
Dve som musel hacknut lebo som tam nevidel nic 😁
Este ze to maju tak blbo spravene s tymi obrazkami.
Ženy npr. lepšie rozlišujú farby. Podľa tohoto testu som žena, aj keď tak nevyzerám. Takže by som sa mal vyhýbať predsedovi parlamentu. Asi o tom bol tento test