čo nám chýba? .. teda čo chýba konkrétne mne? Normalny obchod (BA, okolie), kde sa da najist v BA "normalny" shop? Nikde. Preco? Lebo bud su tam debilkovia alebo maju prd na vyber alebo pre istotu je to kombinacia tych dvoch spominanych. Preco nemoze existovat jeden obchod, napr. podobny samoobsluhe, kde si clovek moze tovar aj pozret, ohmatkat ... (kaktus celkom pekny pokus az na to ze vyber nic moc) Preco, nemozu mat aspon v jednom obchode aj "normalne" kvalitne veci, vsade maju lacne shity, ak chce clovek neco extra moze si to objednat - shit.. kto si objedna oblecenie cez net alebo na objednavku ked si ho neskusal? Sedlo ktore ste v zivote nevideli nazivo nedrzali v rukach a ne to este ho mali pod zadkom, okuliare ktore ste nemali na nose? .. Mam taky pocit ze v tych nasich super smejd obchodoch su same prvotriedne hovadiny. Ma to sere, ak si chcem kupit nieco co sa mi paci musim hladat jak ***** co kde maju, nemaju alebo ci vobec nekdy o nieco takom poculi.

co chyba vam?
14.06.2008 - 01:07:21
00
No neda mi nereagovat na tvoj prispevok z ktoreho citit znacnu frustraciu. Podla mna Ba a okolie je na tom s tymi shopmi este velmi velmi dobre neviem keby si bol niekde v nejakom pseudookresnom meste zvanom zapadakov (samozrejme nechcem nikoho urazit) kde maju jeden bikeshop/zeleziarstvo/rozlicne potreby. Pocuj sces nieco kupit? Nieco dobre? napr. oblecenie? Zozen si shop ktory ti to vie zohnat a oni ti to vklude donesu aj tvoju velkost na oskusanie, aj kompopnent aky sces ti zozenu ak su napojeny na dovozcu. Sces tip? "Mojim" shopom je uz dlhsiu dobu libike (BA) resp. nakupujem cez net. Podla mna je klucove najst si "ten svoj" shop kde chodis a citis sa dobre atd. Tiez do niektorych shopov v BA chodim vyslovene nerad, v niektorych aj ked su korektni a maju kvalitny servis sa nikdy nebudem citit dobre - napr. u mna hra dolezitu rolu prave kontakt predajca- zakaznik, ochota riesit veci, rozumne poradit - aj kriticky. A veci u ktorych povedzme nie je predpoklad nejkej problematickej udrzby alebo pokazenia sa berem uz len cez net - proste kamenne shopy sa tomu nemozu cenou rovnat.
14.06.2008 - 03:00:21
00
no, ja si tiež myslím že BA je na tom ešte celkom dobre, napr. ja som v Mi iba samostatný "sáčok" do camel-u zháňal asi do marca, a nakoniec som ho asi pred týždňom kúpil v PO, prednedávnom som potreboval doplniť výbavu + nejaké hovadinky, zháňal som:
Kefku na kazetu - nie
anatomické gripy - nie (kúpil som v Mountfielde)
chránič pod reťaz na rám - iba samolepka
rozpojovák/spojovák reťaze a nejaké kľúče - áno, toto mali
na druhej strane zas tak trochu chápem obchodníkov, jednoducho si asi nemožu dovoliť držať na predajni tovar, ktorý sa veľmi nepredáva, resp. kupuje ho málo ľudí.
14.06.2008 - 09:59:50
00
BA je na tom uplne f pohode...hlavne kaktus...ale minule sm videl aj dajaky novy obchod pri marianskej...
14.06.2008 - 11:09:12
00
No neda mi nereagovat na tvoj prispevok z ktoreho citit znacnu frustraciu. Podla mna Ba a okolie je na tom s tymi shopmi este velmi velmi dobre neviem keby si bol niekde v nejakom pseudookresnom meste zvanom zapadakov. A veci u ktorych povedzme nie je predpoklad nejkej problematickej udrzby alebo pokazenia sa berem uz len cez net - proste kamenne shopy sa tomu nemozu cenou rovnat.


dedina zvana Bratislava.. Mas pravdu som frustrovany, z toho dovodu ze ponukany sortiment je o hovne, to ze to zozenu a pod. nechce sa mi na to cakat, chcem dojist do obchodu a kupit si to, bez cakacej doby bez nejake behania po dalsich smejd obchodoch. Ak si myslite ze v BA je to dobre tak bud som ja narocny zakaznik alebo vy taky skromny, ja si predstavujem obchod uplne inak ako tie co funguju v ba. Neni pravda ze to co je kvalitne a dostupne sa predava? Neni pravda to ze aj ked to mozno stoji viac ako e-shop tak sa nade taky clovek ktory to rad zaplati stym ze to ma hned a nemusi riesit nejakych par 100 sk?

pokial ide o cenu, je chyba kamenakov ze si tam ***** take marze, cize je logicke ak si nekdo kupi neco cez net ak to je lacnejsie o par 100 - 1000 sk.. Podliezanie cien? Nie, hovori sa tomu konkurencia. Zahrnute rezijne naklady a dalsie pridane hodnoty .. ok, keby boli co k comu vedia si to pokryt inym sposobom ako cenou na tovare.

kazdopadne mam pocit ze to co sa predvadza v BA je obycajna amatercina, obchodnicke, marketingove a motivacne (bonusy pre zakaznika) zazemie o tom nikdy nic nepoculi.. Vernostna zlava 5 - 7 % :D :D :D tu dostanem hoci kedy a to nemusim byt verny zakaznik..
14.06.2008 - 13:43:48
00
BA je na tom uplne f pohode...hlavne kaktus...ale minule sm videl aj dajaky novy obchod pri marianskej...


hej videl som, uz som sa tam aj chcel ist pozret ale boli este zavrety, uvidime co ponuknu.
14.06.2008 - 13:45:17
00
Tak ako aby mali vsetko co sceme to by scel kazdy ale sak to je predsa nerealne... Ja si napr. myslim ze teda skromny zakaznik nejsom ale ked nieco nejak funguje (napr. ze ked nemaju tak objednaju) tak to pochopim a nejdem sa tu rozculovat uplne zbytocne - sak to je uplne bezvyznamne. Pocuj ako pises predava sa to co je dostupne a kvalitne to je pravda ale sme na slovensku a myslim ze od idealneho trhu (myslim teraz v obore mtb) to ma teda hodne daleko - myslim ze sa predava predovsetkym to co je dostupne (lacne) a az potom to co je kvalitne, o nejakych luxusnych veciach ani nehovorim. Pokial ide o rozdiel cien tak niesom z tych co si kvoli par-sto sk nieco kupim cez net ak to viem zohnat hned na shope.

To co pises o kamenakoch a ake si "*ebu" marze tak to nie je vzdy tak zavisi od obchodnika. Ale porovnavat kamenak a e-shop je uplne bezvyznamne a mozes tocit o trhu kolko sces - proste ak raz sedim "doma" a nemusim platit naklady za priestory, personal, energie atd. tak to proste lacnejsie bude - to este nehovorim napr. o tom ze niektore e-shopy su napojene priamo na hlavneho dovozcu a tovar k nam ide cez neviem kolko´este x-ludi a shop to berie od dovozcu do SR (aby to bolo co najrychlejsie) a aj tam sa to predrazi. Co sa tyka tej marze tak povedzme tych 15perc. co napr. viem ze normalne ide na moj bike u "mojho" predajcu tak si myslim ze to teda nie je az take strasne.

Tiez by som nepisal ze predajcovia su amateri alebo neco podobne - mozu si dovolit len to co im trh dovoli (samozrejme tiez je to dost individualne) - napr. ak pocujem z radia ze kde "maju najviac bicyklov v BA" tak mi to pride ako celkom uspech ze normalna reklama na bike shop (u nas dost neobvykle). Este snad k tomu ze nech si naklady pokryju z inych prijmov ako na tovare - a na com podla teba? Jedine kde sa da je potom snad na servise - ale aj tak to zaplati zakaznik kedze vacsina veci ak nejsu vyslovene blbosti sa dava montovat na shope, predavanie s nizkymi marzami a pokryvanie nakladov drahym servisom by sposobilo akurat tak to ze ludia by si tam veci servisovat nedvali a aj tak by tie nakaldy nepokryl ...
14.06.2008 - 14:46:15
00
Tiez by som nepisal ze predajcovia su amateri alebo neco podobne - mozu si dovolit len to co im trh dovoli (samozrejme tiez je to dost individualne) - napr. ak pocujem z radia ze kde "maju najviac bicyklov v BA" tak mi to pride ako celkom uspech ze normalna reklama na bike shop (u nas dost neobvykle). Este snad k tomu ze nech si naklady pokryju z inych prijmov ako na tovare - a na com podla teba? Jedine kde sa da je potom snad na servise - ale aj tak to zaplati zakaznik kedze vacsina veci ak nejsu vyslovene blbosti sa dava montovat na shope, predavanie s nizkymi marzami a pokryvanie nakladov drahym servisom by sposobilo akurat tak to ze ludia by si tam veci servisovat nedvali a aj tak by tie nakaldy nepokryl ...


este to tak, davat im navody na to ako zarobit :D staci pouzit trosku kreativneho myslenia a da sa vsetko. Obchodnik sa clovek nestava, ochodnik sa proste narodi.
14.06.2008 - 15:05:20
00
Budem reagovať ja som z VT . A ak chceš vidieť predajňu kde je predajca a aj predajňa na veľký –prd- tak sa príď pozrieť . Raz dávno keď som tam bol a chcel som nerezové lanko na radenie po blbom pohľade som dostal odpoveď že veľa vymýšľam a nech si kúpim čo ma ! A vec sa ma tak že ak niečo potrebujem tak cestujem 50km Košice alebo Prešov a ak to náhodou majú tak 22km do Humeneho . No a teraz my povedz kto je na tom lepšie ??? Rad by som mal po ruke taký KAKTUS .
14.06.2008 - 15:42:58
00
:P
14.06.2008 - 16:16:25
00
Mr. Alien, všetci sa tu už tešíme, keď si konečne otvoríš cykloobchod a budeš robiť obchody ako to tu prezentuješ.
Budem ťa navštevovať veľmi často, pretože budem vedieť, že to čo kúpim u Koprnu, Prívaru, Ciuttiho, Havrillu alebo Rollera za 150 eur, dostanem u teba za 100 a ešte keď trošku posomrem, tak pridáš aj 30 percentnú zľavu...
Ale daj si pozor na Matta, to je taký beťár z Baťovian, určite bude chodiť k tebe nakupovať tak ako ja a ďalší, t. j. s 30 percentnou zľavou a potom to bude predávať vo svojom obchode za plnú cenu.
14.06.2008 - 21:51:59
00
Hehe téma ako pre mňa :lol:
Ja len dúfam že tie novootvorené Alien-Bike-Shop-y budú tri, jeden rovno pred mojim barákom aby som nemusel chodiť ďaleko, druhý na trojičnom, a tretí na karloveskej magistrále, keď konkurencia nech poriadna.

A čo mne chýba? Spánok. Idem spať. Čaute.
14.06.2008 - 22:56:47
00
boze moj :) to co je za diskusia toto? ty si asi este nikdy nezhanal nieco mimo BA...by som ti to doprial a to si myslim, ze nebyvam v uplnom zapadakove (co sa SR tyka)
15.06.2008 - 00:06:48
00
mr-alien,ty si ale riadny DEKEL :(
15.06.2008 - 01:10:02
00
mr-alien,ty si ale riadny DEKEL :(

Pripájam sa k názoru
15.06.2008 - 08:26:42
00
keyboard_arrow_up