Matelkova truba sa mi vidi artix, ale je to moj subjektivny nazor, nepisem, ze spravny. Nic osobne, kazdy ma narok na nazor. Aj ja 😜
24.03.2021 - 21:56:20
00
Artix napísal:
najúčinnejšími by boli 2 tvrdé lockdowny dvojtýždňové - jeden koncom novembra a prípadný druhý teraz v marci - ale tak teraz môžeme byť generáli po vojne. Celý problém tu je, že ludia sa často nesprávajú rozumne - keby hej, stačili by pouhé odporúčania..
Len čo, keď sa v novembri vravelo o lockdowne, veľkú časť národa šlo roztrhnúť - plošné testovanie bola náročná náhrada za lockdown. Hold, o5 my, národ - nuž nebolo to tak účinné ako mohlo.
PS: Igi raz povedal rádiu na Riška že je idiot, hej; no sorry, ale dôvod na to bol..


"Prešľapy" Igora Matoviča vo funkcii premiéra:
Obsadenie prednostov okresných úradov sympatizantami hnutia OLANO + presadenie si svojho človeka na špeciálnu prokuratúru(udelenie bezpečnostnej previerky na poslednú chvíľu len aby bola)
Hodinové plačovky na začiatku krízy jar 2020
Kauza Diplomovej práce
Nehorázna kauza bankrotu Arca Capital a vyplatenie zmeniek s úrokmi !!! "Pavlínke" na úkor ostatných veriteľov
"Reformné Leto" pre plán obnovy - 30 konferencii o smerovaní našej krajiny - dodnes nebola ani jedna, pripomienky sú ignorované, olano vie najlepsie co a ako
Plán obnovy sa pripravuje v maximálnej tajnosti a bol viackrát prerábaný aby čo najviac financíí malo hnutie OLANO
Podržanie "našich ľudí" zo Sme Rodina - Kollár nehoda - zákaz vychádzania, kurvy do nemocnice a vyhodenie sestry, Hollý - zákon o verejnom obstarávani šitý pre korupciu, cestovanie na výnimky ... To je všetko záležistosť Sme Rodina, to sa pýtajte ich, však len ja som premiér zodpovedný za vládu a dodržiavanie opatrenií a jaj vlastne zato môže ten idiot Sulík
AG testy, atómová bomba - nákup testov a preplatenie nákladov na testovanie dosahujúce 1mld eur, núdzový stav bez verejného obstarávania, náhodný víťaz riaditeľ školy jeho dcéry z Trnavy(Igor v opozícii by mal 400 tlačoviek ako na posratých testoch ukradli milióny a koľko nemocníc by z toho bolo a koľko ľudí zbytočne umrelo :)) )
"Nevestičky dobre bude" + nedodržiavania vlastných opatrení na svadbe bez rúška --- silná morálna podpora obyv.
Nepresadenie tvrdých opatrení len kvôli % hoci majú na vláde väčšinu- to potvrdil sám Śípoš u Závodského, nepodporenie vlastného min. zdravotníctva ale zároveň zabetónovanie jeho postu, katastrofálne riadenie pandémie
Spor s SaS - ministrom z SaS neprechádzajú zákony na vláde - odškodňovací zákon, otváranie škôl, Sulík je idiot a môže za tisíce mŕtvych, neschopný, zle riadi rezort - Neodvolanie takéhoto ministra
Medzinárodné blamáže - Ukrajina(Prvá Demarš od vlády Mečiara), Rusko, Francúzsko, ( Ostrihala ma dcéra, rozhovor pre FR denník ako za všetko môže JEHO MINISTER Sulík),Maďarsko- Verejné potopenie vlastného min. zahr. vecí a podpora zahr. ministra, podpora svojho maď. poslanca ktorí v čase zákazu vychádzania rokuje o našej legislatíve s predstaviteľom cudzieho štátu (toto je vlastizrada)
Komunikácia na FB na úrovni 11r decka - jedným slovom chaos
Schvaľovanie zákonov v skrátenom konaní, menenie zákonov tesne pred schválením prílepkami ( veľký kritik keď bol v opozícii), Trištvrte roka porušovanie legislatívy, ústavy a logiky cez vyhlášky hygienika

Tento cirkus posledný mesiac ani nebudem písať a toto je len zbežný výcuc vládnutia Igora Matoviča za 1 rok. JEDEN.

v skratke: Vyhraj voľby a môžeš všetko :)
24.03.2021 - 22:32:03
016
Komentar z diskusie k rozhovoru so Sofranko:
Fakt si neviem predstaviť, aby líderkou strany v Nemecku alebo Rakúsku, ktorá s veľkou prevahou vyhrá voľby, bol takýto etalón jednoduchosti a tuposti. To je možné iba na Slovensku.
24.03.2021 - 22:37:55
08
Buďte radi, že je aspoň tak ako je... Keď dôjde na post premiéra niekto iný, bude horšie. Ani na dvor nebudete môcť ísť... Niektorí ľudia to chápu, niektorí (živení TV) žiaľ nie. Ľudia budú mrieť keď aj Boh, Alah či Budha budú premiéri.
24.03.2021 - 23:20:24
01
Denník N

Tri týždne trvajúca vládna kríza sa zmenila na frašku, v ktorej sa bežný konzument politiky nemá ako vyznať. Postupne odišli ministri Marek Krajčí, Milan Krajniak, Richard Sulík, Mária Kolíková, svoju demisiu oznámili aj Branislav Gröhling a Ivan Korčok, ktorí ju odovzdajú do rúk prezidentky vo štvrtok.

Z pôvodne 16 členov vlády zostane desať. SaS de facto opustila vládu tak, ako avizovala minulý týždeň. Kríza sa napriek tomu stále nekončí, premiér Igor Matovič zostáva na svojom mieste a všemožne bojuje o to, aby vo vláde – aj keď na inom poste – zotrval.

Na základe doterajšieho vývoja sa nedá pochybovať o tom, že ak by bolo na ňom, so SaS už neprehovorí. Na scenár s trojkoalíciou potrebuje žetóny v minimálnom počte 76, aby si udržal väčšinu v parlamente. Tie nie sú isté, ale treba počítať s tým, že ich poctivo prerátavajú každý deň.

Paralelne prebieha druhý scenár, v ktorom sa hra presunula na samý začiatok – teda či v jednej vláde postavenej na pôdoryse štvorkoalície má sedieť Matovič či Sulík, či len každý zvlášť, alebo dokonca obaja spolu. Netreba sa však nechať zmiasť, pointa je stále tá istá – Igor Matovič ako hlavná príčina krízy nechce odísť.

Dva obrazy pred premiérom. Jeho postoju aj postoju OĽaNO sa dá z mocenskej stránky veci rozumieť. Vo voľbách urobíte veľký výsledok, porazíte Roberta Fica a už po roku sa máte zbaliť, odovzdať kľúče niekomu inému a ponížený pred celou republikou odísť.

Igor Matovič má pred sebou dva obrazy, ktoré spoluurčujú jeho kroky. Prvým je nepochybne Richard Sulík, ktorý mu chce to poníženie (zaslúžene) dopriať. OĽaNO narieka, že predseda SaS sa po celý čas správal k vlastnej vláde ako opozícia.

Je pravda, že za ostatný rok nebol vždy bohvieako lojálnym koaličným partnerom, minimálne čo sa mediálnych výstupov týka. Ale rovnako za ten rok zniesol kvantum takých podlých útokov na svoju adresu zo strany premiéra, že to nemá v slovenskej politike obdobu.

Vládnu krízu a chaos v spoločnosti nespôsobil Sulík, ale v prvom rade Matovič, ktorého spôsoby vládnutia najlepšie ilustrujú výsledky boja proti korone v druhej vlne.

Je jasné, že premiér nechce prehrať so Sulíkom a chce sa mu pomstiť, ak nie tým, že ho nadobro vysotí z koalície, tak minimálne tým, že zostane vo vláde, kým on nie.

Druhým obrazom v Matovičovej hlave je predtucha, čo všetko hrozí, ak bude musieť odísť z funkcie premiéra. Nejde tu o dôstojnosť odchodu. Veď nejde o odchod v pravom slova zmysle a na tom, že sa vráti ako vicepremiér, nie je dôstojné nič.

Vie, že v momente, ako sa stiahne z postu premiéra – bez ohľadu na status šéfa najsilnejšej koaličnej strany – aura moci začína slabnúť. Ak chce byť prítomný na vláde, je to hlavne preto, aby si moc ako-tak udržal a mal kontrolu nad dianím, nad vlastnými ministrami aj premiérom.

Kto z koho. V tejto chvíli je pravdepodobné, že Igor Matovič predsedom vlády už nebude, ale nevieme, ako presne to dopadne. Či Matovič nejakým zázrakom zoženie väčšinu bez SaS, čo presne urobia Za ľudí, či má silu vybojovať si miesto v rekonštruovanej vláde so SaS tak, aby tam Sulík nesedel.

Celé sa to vymyká rozumu, ale predseda SaS má pravdu, ak hovorí, že keď výsledkom rekonštrukcie má byť vicepremiér Matovič, nedáva zmysel, aby on zostal mimo vlády. Lenže pravda je to tiež len spolovice.

Len ťažko sa dá predstaviť, ako môže štvorkoalícia pri takýchto osobných sporoch ako-tak normálne – aspoň istý čas – fungovať. Ak aj áno, všetkým, ktorí sa na tento cirkus dívajú, je jasné, že výsledkom krízy nemôžu byť Matovič a Sulík v jednej vláde. A Za ľudí v tomto spore nepochopiteľne stoja na strane Matoviča.
24.03.2021 - 23:23:03
04
Ináč Krajniakova demisia postrádala akúkoľvek logiku,
ibaže by bol naplánovaný ako nový premiér ...
24.03.2021 - 23:29:20
00
tak on uz mohol byt niekde bokom, len kamarati ho nahovorili zostat, takze su to vacsi blbci ako on :)

Jaroslav Naď hovorí, že Igor Matovič už chcel odísť, ale v OĽaNO ho presvedčili, aby zostal. „On je taký znechutený z tej vlny, čo sa proti nemu neférovo vytvorila, že povedal: ‚Viete čo, choďte, dohodnite sa, ja idem preč, môžem sa tu na to vykašľať.‘ My sme tí, ktorí mu hovoríme, nie, zostaň s nami.“
https://dennikn.sk/minuta/2326513/?ref=mwat
24.03.2021 - 23:38:23
02
Srsen napísal:
Ináč Krajniakova demisia postrádala akúkoľvek logiku, ...

dam dva tipy... bud kauza Pcolinsky (aj Lipsic!) na pozadi... alebo/a obetoval rezort, ktory vobec nechcel a dopravu Inseminator pustit nesmie, je az moc zaviazany skupinam

mathoso napísal:
‚Viete čo, choďte, dohodnite sa, ja idem preč, môžem sa tu na to vykašľať.‘

...a bocian nosi deti...
25.03.2021 - 00:09:50
02
Nad a Matovic, to je nieco ako Himmler a Hitler.
25.03.2021 - 00:22:33
04
Jarko Naď dostal červené šnúrky dozorného roty a ako mnohí predtým, sa z funkcie zbláznil.
25.03.2021 - 00:50:15
00
Dudo, Krajniakova demisia podľa mňa silno súvisí s tým, že zatkli Pčolinského. Podľa mňa je to podobenstvo s tým, prečo sa Žiga zrazu nestal Pelegríniho podpredsedom.
25.03.2021 - 00:56:10
00
Pani Remišova sa neomylne rúti do funkcie "Sulik" vo vlade MATELKO 2.0...
Nemusí však vešať hlavu dlho to nepotrva
/keď do pekla,tak na parádnom koni/.Ked sa IM lučil s Duchom svätým som si neveriacky napisal červenou fixlou 100,ako max pocet dni kedy sa obaja poberu do 3,14če!
25.03.2021 - 06:03:47
00
triki napísal:
Dano netrep, ja za to nemôžem,že tu rok robíš matelkovu trúbu a teraz sa ti to všetko rozpadlo.Som hlboko presvedčený,že Pelle by to riadil ďaleko kompetentnejšie a neskončili by sme tu s druhým holokaustom.Matovič je špinavec a dúfam,že ho Zuza v rámci svojich komp.pošle nafurt do pitxe.Totižto pokiaľ ho rektál Heger navrhne do vlády tak Zuza mu ho môže odmietnuť ako aj každého ministra presne tak ako to Kiska spravil pellemu v prípade Ráža.

triki,ty si niečo pil? kde si videl,že robím matelkovi trúbu,a čo sa mi akože rozpadlo? opakovane sem píšem,že matovič nemá na svoju funkciu,psychopat nemôže riadiť štát-ale ty si proste ideš svoje ...
hlavne že si úplne nadržaný z Ficovho tajtrlíka teploša Pelleho,som presvedčený na 100%,že keď sa stane predsedom vlády (áno,je to reálne,najviac mu v tom pomáha Matovič) tak sme úplne v ....
Tak ako psychopat Matovič na túto funkciu nemá,takisto na to nemá pokrytec,zbabelec Pelle-hodí sa len na to,aby zariadil prepustenie kamošov zo Smeru1 z basy,a následne rozkradnutie extra velkého balíku z EU,na to sú zo Smerohlasu experti
25.03.2021 - 06:42:16
05
haruspex
S veľa prikladmi sa stotžňujem bohužiaľ, a su pre mňa skôr veru sklamaním.
Čo mi ale udrelo do očí - Majiteľka Medical Safe a riaditeľka BESST sú dve rozdielne osoby, a nie ako ty píšeš. Neviem odkiaľ hento máš. O tej firme sa vyšetrovalo, či nemá prepojenie so SaS práveže..
25.03.2021 - 08:26:48
00
Ako inak, veď za všetko môže predsa Sulík, nie? Akurát sa to potom nerozmazávalo, keďže za kšeftom bolo OLAJNO...
25.03.2021 - 09:51:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up