Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
volodaj Zapnutie trackovania na strave/ iných zdielaných platformách hneď pred domom? Plus fotky na socialných sietach? Alebo stačí iba toto fórum, je tu dosť informácií o hociktorom z nás, že pre zlodeja to musí byť relatívne jednoduché.
Na Strave aj Garmin Connect sa da nastavit lubovolny pocet tzv. privacy zones s roznym radiusom a Strava aj Connect potom ukazuju pre followerov zaciatok/koniec aktivity az za tymto radiusom.
To ze niekto capne fotku na web s gps suradnicami a navyse verejne, je jeho problem.
aha, takze to LockPickingLawyer vykrada tie petrzalske drevene pivnice, treba upovedomit Policiu SR
Kde som také písal? Len som poukázal na to, že každý si môže pozrieť videá, nakúpiť vybavenie a zámka padne do pár sekúnd. LPL nie je nejaký boh, ktorý je na svete len jeden, keď som študoval tak bezpečáci otvárali takéto zámky po jednej prednáške. Keď ich nezastavia 3je dvere, tak už nejaká zámka je len na okrasu a pre poisťovňu.
Ak to kradnú fetky a nebudú ho vedieť zobrať tak ti poberú všetko čo pôjde odmonotovať a rám ti ešte zlomia.
Glorifikovať nejaké zámky a veriť, že ti zachránia bike v pivnici je len sebaklam.
a mysliet si ze nejaky fetak bude zhadzovat kluky, vytahovat bowdeny a rozoberat vnutorne nohy vidly aby ju vyslobodil z retaze je co?
Do 18ky som býval v martine v košútoch, kde som prichádzal do konaktu s pikermi a herákmi. A ver, že keď príde absťák tak brali všetko vrátane kompótov, žiaroviek a nepohrdli ani socikovským vianočným osvetlením. Podceňuješ čoho je taký človek schopný ak sa rozhodne, že ti vyberie pivnicu.
Ak im to zabezpečí viac dávok tak ti zoberú všetko čo nie je tou reťazou pripevnené. Nám prakticky vybielili všetky pivnice za noc vrátane kočíkarne, kde ani hrdzavý SOBI nenechali.
Na u-lock by asi srali ale pákovkami ti reťaz dá do pucu aj 40kg fetka ak má na to čas.
Táto debata tu cyklicky vždy každých pár mesiacov, nech si každý ukladá svoj majetok ako uzná za vhodné.
Zoidberg, kazda poistovna to ma inak, malo by to byt v bytovej poistke a podla vysky krytia ktore mas zazmluvnene. Nie je treba ani vyspravovat ale musi byt prekonana prekazka a to uz su aj dvere do spolocnych priestorov pivnic. Otazka je ak to lopne niekto z baraku ako sa k tomu postavia kedze tie dvere odomkne. Tiez mam latkovu pivnicu ktoru som upgradol tym ze zvnutra som namontoval take biele tenke dosky aby nebolo dovnutra vidno a dvere som vyplnil rovnakymi latami aby boli plne ale to je len na efekt. Kazdy kto by sa tam chcel dostat sa tam dostane, staci hocake pacidlo a vytrhnes aj cele dvere z tade. Jedina moznost je vymurovat to. U nas je jedna sekcia murovana a druha nie. Ked sa to robilo tak sa pytali kto chce a chceli 500 eur za pivnicu tak to mi prislo vela.
Moja poistka domacnosti vravi:
"Mimo bytových priestorov sú poistené nasledujúce veci patriace k zariadeniu domácnosti, maximálne do výšky 30 % z poistnej sumy zaria- denia domácnosti: na povale, v pivnici, komore,
garáži a iných vedľajších budovách."
...
"c) bicykle, detské kočíky, invalidné vozíky;"
...
"Poistenie sa vzťahuje na veci uvedené v tomto bode, pokiaľ neobmedzený prístup do mimo by- tových priestorov má len poistený a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti. Mimo bytové priesto- ry musia mať plné steny (murované, drevené, že- lezné) – súvislá výplň bez medzier."
Jedina investicia by teda bola spravit z latkovych stien plne, co mi pride ako fer ponuka... Len to pripadne vycislovanie bez blockov ma mata. V zmluve spominaju ohodnocovanie znalcom- existuje nejaky znalec, ktory mi z Litevilla nespravi "stary bicykel z pozbieranych dielov" za tri stovky?
Presne tak, co nie je retazou pripevnene. Staci si pozriet tuto temu, kolke mali retaz. Este som taky pripad nevidel. Vzdy je to len o papierovych dverach z hajzlu, najzakladnejsich vlozkach a lankovych pseudo"zamkoch".
Zlodeji idu cestou najmensieho odporu, radsej vyberu 10 kobiek bez zabezpecenia, akoby sa srali s jednou retazou. Do pivnice treba poriadne kalene retaze na motorku - alebo bezpecnostne dvere.
Otazka. Kde parkujete tisicove auta ? V garazi, pred domom, na ulici ............................
toto mi raz povedal jeden majitel penzionu v banskej stiavnici, ked som mu povedal, ze nemozme cez noc cely tyzden nechavat bajky len tak na terase, ze dokopy staly 7k€...odpovedal, ze ma auto za 80k€ pred penzionom a nikto ho este neukradol bonus bol, ze to bolo asi 10 rocne myslim ze 5-kove bmw..
mozno som to pisal aj sem, ale kradnutie aj zabranenie ukradnutiu je vzdy hra o cas a prostriedky. ked chces zabranit tomu aby ti niekto nieco hodnotne ukradol, musi ho to stat vela casu a prostriedkov. inak si v zadku. preto sa pytaj sam seba. kolko casu a prostriedkov by ma stalo ukradnut ten bajk? ak malo, tak mas slabe zabezpecenie ak vela tak si ok. (ak to vies zhodnotit samozrejme, že jo ). Pivnica urcite poskytuje tej svini vacsi casovy komfort.
ten cas a prostriedky su umerne kvalite zabezpecenia. Odporucam kombinovat viacero typov zabezpečenia. napr. zamok a reťaz by mali byt take, ktore nejdu precvaknut ani metrovymi pakovkami. 16mm hrubka oka - samozrejme nie z blatovej ocele - to uz da do smutku kdejakeho blbecka s papagajmi. Ak mas mensiu hrubku oka tak urcite nie tak aby sa retaz dalo strihat opretim pakoviek o zem. na 16mm+ musi mat bateriovu karbinu.
alarmovy zamok na kotuc - nieco co vrieska a je nenapadne. nepotesi ho to a bude musiet mat montaznu penu.
kamera s vlastnym napajanim s notifikaciami na mobil - toto hovori samo za seba. mozes to vysperkovat tym, ze to mas pripojene na stary mobil s vytvorenym pristupovym bodom pre pripad, ze pred vykradnutim vyhodia v byte/pivnici poistky a odstavia wifi. mne toto snima balkon aj byt. balkon je snimany stale, byt len ked nikto neni doma.
Rozmyslal som nad tym, co by som povedal na 158 keby pride notifikacia a na kamere vidim, ze nejaky dobrak chce docielit zmenu majitela mojho bajku (hocicoho). asi ze ma niekto ohrozuje nozom v byte tam a tam.
My mame na dome vstupne dvere na magneticky zamok a cip dvere do pivnicneho priestoru na cip a zamok aj s upozornenim aby zamykali, no stale je odomknute, to staci vypacit jazycek. Za nimi su dalsie dvere na kluc, tiez ich sporadicky niekto zamyka, za nimi su uz murovane kobky s plechovymi dverami. Ja tam mam prirobenu mrezu z 1,5cm jokloviny na kladku.
Mali sme minuly rok 2 vlamacky, v podstate jednoduchy zlodeji, pacili co nebolo zamknute, a v pivnicnom priestore pacili najvacsie dvere. Kobky maju 60cm dvere, a na serverovni su 100cm dvere. Paradoxne v serverovni je iba rack s telekom a upc rozvodmi (pasivne kable). No nedostali sa dnu. Pricom v pivniciach maju ludia bajky, lyze a kadejake aj hodnotne veci.
Cize do mojej pivnice je spolu 5 prekazok, ale 2 z nich sa nie vzdy zamykaju. A vstupne dvere pri 80 bytoch, to je tolko pohybu, ze ani ja co tu byvam 14 rokov nepoznam vsetkych susedov.
Zvazujem, ze ci na tu mrezu nedam nejaku drahsiu kladku. Vlozku na dverach nechcem menit, aby to nebolo napadne ze draha vlozka, urcite tam nieco ma.
A este teda zvazujem oko do podlahy, a moto retaz na bajk. Lebo zas tu joklovu mrezu s akukarboskou prereze.
Akurat teda narobi hluk pri tom.
u nas mame kamery, takze pekne vidime kto nam vykrada pivnice ci serie vo vytahu.. bajk nedavam do pivnice uz vyse 25r, poucil som sa na cudzich chybach a stale sa divim, ze niekto dokaze doverovat kusku kovu a susedom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pivnica je dobrá tak na zimné oblečenie a nie tisícové bajky.
Pivnica je dobrá tak na zimné oblečenie a nie tisícové bajky.
aha, takze to LockPickingLawyer vykrada tie petrzalske drevene pivnice, treba upovedomit Policiu SR
Na Strave aj Garmin Connect sa da nastavit lubovolny pocet tzv. privacy zones s roznym radiusom a Strava aj Connect potom ukazuju pre followerov zaciatok/koniec aktivity az za tymto radiusom.
To ze niekto capne fotku na web s gps suradnicami a navyse verejne, je jeho problem.
Kde som také písal? Len som poukázal na to, že každý si môže pozrieť videá, nakúpiť vybavenie a zámka padne do pár sekúnd. LPL nie je nejaký boh, ktorý je na svete len jeden, keď som študoval tak bezpečáci otvárali takéto zámky po jednej prednáške. Keď ich nezastavia 3je dvere, tak už nejaká zámka je len na okrasu a pre poisťovňu.
Ak to kradnú fetky a nebudú ho vedieť zobrať tak ti poberú všetko čo pôjde odmonotovať a rám ti ešte zlomia.
Glorifikovať nejaké zámky a veriť, že ti zachránia bike v pivnici je len sebaklam.
Do 18ky som býval v martine v košútoch, kde som prichádzal do konaktu s pikermi a herákmi. A ver, že keď príde absťák tak brali všetko vrátane kompótov, žiaroviek a nepohrdli ani socikovským vianočným osvetlením. Podceňuješ čoho je taký človek schopný ak sa rozhodne, že ti vyberie pivnicu.
Ak im to zabezpečí viac dávok tak ti zoberú všetko čo nie je tou reťazou pripevnené. Nám prakticky vybielili všetky pivnice za noc vrátane kočíkarne, kde ani hrdzavý SOBI nenechali.
Na u-lock by asi srali ale pákovkami ti reťaz dá do pucu aj 40kg fetka ak má na to čas.
Táto debata tu cyklicky vždy každých pár mesiacov, nech si každý ukladá svoj majetok ako uzná za vhodné.
Moja poistka domacnosti vravi:
"Mimo bytových priestorov sú poistené nasledujúce veci patriace k zariadeniu domácnosti, maximálne do výšky 30 % z poistnej sumy zaria- denia domácnosti: na povale, v pivnici, komore,
garáži a iných vedľajších budovách."
...
"c) bicykle, detské kočíky, invalidné vozíky;"
...
"Poistenie sa vzťahuje na veci uvedené v tomto bode, pokiaľ neobmedzený prístup do mimo by- tových priestorov má len poistený a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti. Mimo bytové priesto- ry musia mať plné steny (murované, drevené, že- lezné) – súvislá výplň bez medzier."
Jedina investicia by teda bola spravit z latkovych stien plne, co mi pride ako fer ponuka... Len to pripadne vycislovanie bez blockov ma mata. V zmluve spominaju ohodnocovanie znalcom- existuje nejaky znalec, ktory mi z Litevilla nespravi "stary bicykel z pozbieranych dielov" za tri stovky?
Zlodeji idu cestou najmensieho odporu, radsej vyberu 10 kobiek bez zabezpecenia, akoby sa srali s jednou retazou. Do pivnice treba poriadne kalene retaze na motorku - alebo bezpecnostne dvere.
toto mi raz povedal jeden majitel penzionu v banskej stiavnici, ked som mu povedal, ze nemozme cez noc cely tyzden nechavat bajky len tak na terase, ze dokopy staly 7k€...odpovedal, ze ma auto za 80k€ pred penzionom a nikto ho este neukradol
ten cas a prostriedky su umerne kvalite zabezpecenia. Odporucam kombinovat viacero typov zabezpečenia. napr.
zamok a reťaz by mali byt take, ktore nejdu precvaknut ani metrovymi pakovkami. 16mm hrubka oka - samozrejme nie z blatovej ocele - to uz da do smutku kdejakeho blbecka s papagajmi. Ak mas mensiu hrubku oka tak urcite nie tak aby sa retaz dalo strihat opretim pakoviek o zem. na 16mm+ musi mat bateriovu karbinu.
alarmovy zamok na kotuc - nieco co vrieska a je nenapadne. nepotesi ho to a bude musiet mat montaznu penu.
kamera s vlastnym napajanim s notifikaciami na mobil - toto hovori samo za seba. mozes to vysperkovat tym, ze to mas pripojene na stary mobil s vytvorenym pristupovym bodom pre pripad, ze pred vykradnutim vyhodia v byte/pivnici poistky a odstavia wifi. mne toto snima balkon aj byt. balkon je snimany stale, byt len ked nikto neni doma.
Rozmyslal som nad tym, co by som povedal na 158 keby pride notifikacia a na kamere vidim, ze nejaky dobrak chce docielit zmenu majitela mojho bajku (hocicoho). asi ze ma niekto ohrozuje nozom v byte tam a tam.
Mali sme minuly rok 2 vlamacky, v podstate jednoduchy zlodeji, pacili co nebolo zamknute, a v pivnicnom priestore pacili najvacsie dvere. Kobky maju 60cm dvere, a na serverovni su 100cm dvere. Paradoxne v serverovni je iba rack s telekom a upc rozvodmi (pasivne kable). No nedostali sa dnu. Pricom v pivniciach maju ludia bajky, lyze a kadejake aj hodnotne veci.
Cize do mojej pivnice je spolu 5 prekazok, ale 2 z nich sa nie vzdy zamykaju. A vstupne dvere pri 80 bytoch, to je tolko pohybu, ze ani ja co tu byvam 14 rokov nepoznam vsetkych susedov.
Zvazujem, ze ci na tu mrezu nedam nejaku drahsiu kladku. Vlozku na dverach nechcem menit, aby to nebolo napadne ze draha vlozka, urcite tam nieco ma.
A este teda zvazujem oko do podlahy, a moto retaz na bajk. Lebo zas tu joklovu mrezu s akukarboskou prereze.
Akurat teda narobi hluk pri tom.