vdaka Ramon1 a zvysku ? ked som mal zlomeny malicek na podobnom mieste par rokov spatne, tak som mal podobnu dlahu ako poslal bobcakj. mna najviac zaujina ako sa zbavim tej bolesti hrudnika (doktorky povedali ze dva tyzdne az dva mesiace a len cas pomoze), dlahy (tri tyzdne, ale na malicek som mal vzdy sest tak nie je to kratko tri?) a mozem ist na bajk ? nebyt tej bolesti hrudnika som aj dnes popravde ? pacient roka.
Novalgin, dobrá je aj Doreta, ale sú oba na predpis. Môže pomôcť spánok v polosede, dychová rehabilitácia. Ako doplnok pri udretiach a zlomeninách napríklad Reparil.
Ale narazený hrudník bolí celkom dlho niekedy, ale zas dokiaľ sa ti zhojí ruka tak budeš fit 😉.
Inak možno by nebolo zlé odfotiť hrudník o 10 dní znova, ak by sa ti polepšilo tak to nemusí byť nutnosť.
Aspoň sa mu to stalo pri niečom akčnom. Ja som v stredu stúpol na detské autíčko,nohy vyleteli,kryl som si hlavu no natrhol slachu v kolene... toto nevymyslis.... toygrik narazeny hrudník ako bolo písané hore spánok v polosede, dýchacie cvičenia, dokonca ani pri zlomených rebrach hrudného koša sa bandáž nedava
kde ta osetrovali? 2t dozadu si manzelka nestastne zlomila rebro, avsak na kramarach na pohotovosti jej urobili rtg len z predu a skonstatovali, ze nic. kedze bolesti mala velke, tak o 2 dni sme sli inam a tam rtg aj z boku a zistili zlomene 11. rebro a nieco s 9. z pohladu trpenia je to asi jedno, ale predsalen by mali hned napoprve spravne urcit diagnozu, aby sa dalo primerane postupovat, aj co sa tyka predpisania lepsej medicinky... a poistka je dalsia vec.
Koho myslis ak mna, tak nikde . Stromcek to prehral, ja som si odslapal domov, par tyzdnov trochu bolest, modriny ale inac nic strasne.
Ale je pravda, ja som mal vtedy sakra stastie.
To nie je nič zvláštne, stačí ak sa ti zlomenina na rtg snímku prekrýva s ďalším rebrom a nemusí ju byť vidieť. Dôležité je zistiť, či nie sú poranené pľúca, pneumothorax .. Či je narazený hrudník alebo zlomené jedno-dve rebrá je z pohľadu liečby jedno....
kde ta osetrovali? 2t dozadu si manzelka nestastne zlomila rebro, avsak na kramarach na pohotovosti jej urobili rtg len z predu a skonstatovali, ze nic. kedze bolesti mala velke, tak o 2 dni sme sli inam a tam rtg aj z boku a zistili zlomene 11. rebro a nieco s 9. z pohladu trpenia je to asi jedno, ale predsalen by mali hned napoprve spravne urcit diagnozu, aby sa dalo primerane postupovat, aj co sa tyka predpisania lepsej medicinky... a poistka je dalsia vec.
ak si myslel mna, tak v nemocnici u milosrdnych bratov v Ba. pani doktorka bola taka, ze "nie je to zlomene, ale, ale nie, i ked, ale nie" mala tam este dve studentky, mimochodom najdolezitejsie info, velmi pekne a milo vyzerajuce, cca 25 rokov (podla isicu na hrudi ) a tie sa priklonili k tvrdeniu nezlomene.
Kurňa, po dlhej dobe som do témy zablúdil, 200 strán neprečítaných, že sa trocha poučím. Zrazu na mňa vyskočila špliechajúca krv z tepny, dolámané kosti, Deezer mi k tomu hrá "Hello from the other side".. Normálne mám strach opustiť gauč
no, musim povedat ze som mal v sobotu velke stastie. Po brigade na TBK tri ze sa ideme spustit na dvojke. Bolo mokro, prsalo. Isiel som relativne rychlo a v jednej lavotocivej mi uslo predne na koreni a nemal som sancu zareagovat...rovno do stromu. Instantna stopka. Naraz to bol riadny, v prvom momente som prosil nech nemam zase nieco zlomene/roztrhnute...(prave sa rozhybavam zo zlomeneho malicka...). Vyzeralo ze vsetko funguje, aj ked s bolestou dalo sa hybat vsetkym. Vysledok: narazene lave zapästie, Ucho, rameno, koleno. Mam stastie ze som nepotrhal väzy v oblasti ramena a lopatky. Bal som sa ze je poskodena lopatka, alebo väzy...nakoniec vyzera ze som asi nacal niektore rebro pod lopatkou.....podcenil som XCckove plaste, ktore mam teraz dlhodobo nahodene. Vecer som sa uz ledva hybal, nastastie na druhy den vyrazne zlepsenie, dnes som uz na bajku v praci. Toto bolo velke memento...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
fr. mtc IV manua I.sin. sine dislov.
contusio hemithorscis I. dx
teda ak je rozdiel medzi sadrou a dlahou tak to je dlaha
A v druhom máš preklep . Malo byt : contusio hemithoracis L.dx / pomliaždenie pravej casti hrudného koša /
Skore uzdravenie prajem.
Ale narazený hrudník bolí celkom dlho niekedy, ale zas dokiaľ sa ti zhojí ruka tak budeš fit 😉.
Inak možno by nebolo zlé odfotiť hrudník o 10 dní znova, ak by sa ti polepšilo tak to nemusí byť nutnosť.
toygrik narazeny hrudník ako bolo písané hore spánok v polosede, dýchacie cvičenia, dokonca ani pri zlomených rebrach hrudného koša sa bandáž nedava
Keď je to neznesiteľne, tak Flector zaberie 😂
Ale je pravda, ja som mal vtedy sakra stastie.
ak si myslel mna, tak v nemocnici u milosrdnych bratov v Ba. pani doktorka bola taka, ze "nie je to zlomene, ale, ale nie, i ked, ale nie" mala tam este dve studentky, mimochodom najdolezitejsie info, velmi pekne a milo vyzerajuce, cca 25 rokov (podla isicu na hrudi
Btw kde si sa vlastne zrubal? Na kolibe?
Btw kde si sa vlastne zrubal? Na kolibe?
ak tam budu v utorok, pokusim sa