Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Musíte si vytrpieť zbytočne vysoké ráfiky To že iným to nerobí, je normálne, predpokladám že každý má inú vidlicu, upínak, rám, rajdy - nie každá kombinácia ti pôjde do rovnakej rezonancie materiálu...
Dnes otestované nové cestné kolieska. Sú určené na nový vysnívaný cesťák. Na bočnom vetre sa správajú rovnako ako nižšie 35mm. Majú rady rýchlosť. Čím rýchlejšie idem tým pocitovo lepšie držia rýchlosť a pýtajú si viac. Dnes maximálka viac takmer 75km/h.
Plášťové tubeless ready 45mm vysoké ráfky, U profil. Vnútorná šírka 21mm. Hmotnosť ráfku 380g. Výplet Sapim CX Ray, náby DT Swiss 180. Hmotnosť páru kolies 1.287g
To je rezonancia materiálu, to neovplyvníš. Je to dané materiálom, konštrukciou a prípadným nevyvážením rotujúcich častí. Dám príklad, ja som na MTB mal v plášťoch už na jednom mieste prischnutý tmel, pri jazde som absolútne nič necítil, len v určitej rýchlosti okolo 20km/h začal cinkať kotúč, nikdy nie pod ani nad rezonančnou rýchlosťou. Výmena plášťa pomohla a človek by ani nepovedal, že nevyvážený plášť ovplyvní kotúč pričom počas jazdy nič necíti...
Druhý príklad, tvrdé špalky na zadnom kolese spôsobovali, že pri brzdení nad 60km/h spôsobili takú rezonanciu celého biku že som sa cítil ako na rodeu. Riešil som ráfik, nastavenie špalkov až mäkké špalky zásadne redukovali vibrácie (minimálne ostávali ale to už asi bude nerovnomernou brzdnou plochou)...
nemám najazdené veľa, len cca 25k km, bicykle som mal najviac za 1500 eur, ale nikdy mi ani náznakom nič nerezonovalo a to sa viem spustit aj pri cca 80km/hod +.
V zásade ale netvrdím, že sa mi to nemôže stať, niekedy pred pár rokmi sa to tu na fóre preberalo,a údajne za to môže príliš poddajna vidlica pri cestakoch( zrovna v tom období začal trend endurance cestakoch)
Už si skúsil aspoň zmeniť alebo viac utiahnuť rýchloupinák? Na MTB mi tiež zadné koleso raz blblo a príčina bolo že bolo zle utiahnuté, to isté môže robiť aj na cesťáku.
Určite nie, koleso je upnute dostatočne..budem jazdiť rovinu a keď nebude fúkať, lebo teraz nájsť ochotneho servisaka, ktorý to urobí na počkanie je nemožné
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Plášťové tubeless ready 45mm vysoké ráfky, U profil. Vnútorná šírka 21mm. Hmotnosť ráfku 380g. Výplet Sapim CX Ray, náby DT Swiss 180. Hmotnosť páru kolies 1.287g
Myslel som na samotne rafy
Už sa posúvam k výške 45mm, keďže 40mm nie sú, nech využijem aspoň jednu výhodu týchto kolies...
https://www.lightbicycle.com/700C-road-bicycle-rims-28mm-wide-45mm-deep-symmetric-clincher-road-disc-brake-available.html
Druhý príklad, tvrdé špalky na zadnom kolese spôsobovali, že pri brzdení nad 60km/h spôsobili takú rezonanciu celého biku že som sa cítil ako na rodeu. Riešil som ráfik, nastavenie špalkov až mäkké špalky zásadne redukovali vibrácie (minimálne ostávali ale to už asi bude nerovnomernou brzdnou plochou)...
V zásade ale netvrdím, že sa mi to nemôže stať, niekedy pred pár rokmi sa to tu na fóre preberalo,a údajne za to môže príliš poddajna vidlica pri cestakoch( zrovna v tom období začal trend endurance cestakoch)
Fulcrum racing 5 môžu byť?
oplati sa upgradnut kolesa MAVIC Aksium 2015 clincher 622x15 , 1980 g na tieto?
cole http://www.cole-products.com/products/index/30 1570g
jazdene za cca 70e
Fulcrum racing 5 môžu byť?
Fulcrum ma trochu slabo riesene loziska, aspon pri tych lacnejsich modeloch