Toto je úplná sila. Je iba marec a MTB so vzduchovou vidlicou je problém zohnať - hlinikáč za 900 - 1000 EUR skoro nemožné. Všade mi povedia to isté. Zháňal som manželke a dcére - výsledok = obe majú pánske bicykle. Čo to tu bude v máji potom?
Ty co mas stale za problem s prekupovacmi? Nie kazdy je ochotny kupovat z Ali a posielat udaje z karty bohvie komu v cine alebo cakat mesiace ci mu balik pride alebo nie. Vela ludi si radsej priplati a kupi si to tu od "prekupnika". Nikto nikoho do nicoho nenuti
Ja k tomu len dodam, ze nie mtbiker sa meni /v zmysle kontextu/, meni sa spolocnost a ludia Preto sa aj mtbiker prisposobuje.
Priekupnici, ak su, tak riskuju sami seba seba .. ak sa dostanu do podozrenia, colna sprava vie zneprijemnit zivot aj dodatocne, Casom aj danove urady .. par poloziek nie je tazke obhajit , ale ked je toho vela ...
ved ked sa ti nepaci tak kupuj z eshopu alebo rovno si objednaj z číny. Nevidim dovod likvidovat nejakeho priekupnika ked je spolahlivy a ma toto co mi treba.
co tak zalozit podsekciu bazaru "priekupnici" a nech su priekupnici tam a kto chce priekupnikov nech ide tam, a mtbiker ich moze lahko skasirovat keby chce a lahko spolupracovat s uradmi
Ty co mas stale za problem s prekupovacmi? Nie kazdy je ochotny kupovat z Ali a posielat udaje z karty bohvie komu v cine alebo cakat mesiace ci mu balik pride alebo nie. Vela ludi si radsej priplati a kupi si to tu od "prekupnika". Nikto nikoho do nicoho nenuti
len to nie je aliexpress ale ine shopy kde to lacno kupia a snazia sa to tu draho predat aby zarobili
na to nie je bazar urceny chapes?
ked chces takto zarabat moze si zalozit zivnost, platit dane a ine poplatky
lto presne Lubo vedeli by sme si mi dvaja pokeckať skoda ze sa noseniu uz vyhybam:) Mtbiker sa len prisposobuje tomu čo sa deje a nikto pred 5timi rokmi ani nesníval ani v tom najoptimistickejšom scenári ako to bude dnes. Maju tam šikovných ludí a aj ked vela článkov a videí nieje moja parketa majú čo ludom povedat. Adam aj Imro robia kvalitnu robotu a môžem to porovnať, kedže som dlhodobý fanúšik aj GMBM.
Na jednej strane som rád že je záujem o cyklistiku na druhej strane to ma aj zápory. Cast ludí bez vztahu k nej aj prírode prilákal tento boom no velka čast má bicykle len preto že nevedela čo s peniazmi alebo že je to in, či existuje elektricky pohon - bez vacsieho vztahu k cyklistike a prírode. Ja pracujem síce v automobilovom priemysle a bolo to rovnake resp zase to ide tým smerom ako pred pandemiou. ten konzum je neskutoční a naviac mi mame velky pr na elektrické auta. Ten system do buducnosti je velmi zlý ak vymeníme všetky auta za elektricke a každy bude mat dva e-biky v garaži a budu sa menit kaže styri roky skor planete uskodíme ešte viac. Výroba je náročna a tažba litia je taktiež ekologicky náročna. Ak tlačím na ekologicku verejnu dopravu a menej tovaru a radsej dlhodobejších tak skôr mi hrozia vyhadzovom. Ale aj keby samotní manazeri chceli niečo ovplyvnit je to tažke lebo dopyt je obrovský. Strašne vela penazí sa natlačilo do obehu a teda napr na sedačku cakam 24 mesiacov, graficku kartu ani nepokúšam. Ludia su stastni maju pekne nove veci , firmy spokone obraty a rast naplnený ale budúcnost planety a zivot nasich detí na nej má velké otázniky. Prial by som si aby mi extremne počínanie prírody neovplyvnovalo život ale nevypada to tak. Napr v Portoriku alebo Nikaragui sa neda takmer žiť ak Vám tam hurikány ničia domy každé dva roky. Je mi z toho smutno preto sa teším na každu volnú chvílu s rodinou. Tak a zase som si zase vylial srdce:)
double To je schyzofrénia celej EU. Na jednej strane boj proti emisiám a na druhej extra ultra lacné peniaze. Veď musí byť každému jasné, že jediné čo po nich ostane bude tá nekonečná uhlíkova stopa. A keď sa výroba z Číny postupne vráti na starý kontinent, čo budú potom riešiť? Konzum a zdravý život nejdú skrátka dokopy. Buď budú mať všetci všetko ale budú žiť na smetisku, alebo sa hodnota peňaží zreálni a nebudú mať všetci všetko. Alebo sa financie budú nalievať do niečoho nehmotného. Napr. ako to NFT-ko čo teraz letí, aj keď myslím že by sa dali vymyslieť aj zmysluplnejšie veci.
Dnes som videl jednu kostru a jeden celý bike komplet "rozobraný", chýbali mu iba duše. Mimo mesta, pohodené za zvodidlami. Predné koleso som zobral, to ja zrecyklujem. Ale ***** nemôžem byť všade Bike shopy by z vlastnej iniciatívy mali zaviesť spätný zber bikov. Tak ako je to pri elektroodpade. To by bolo fér k tejto planéte.
Len tak pomimo, ale napr. vyrazne zdrazenie stredoveho zlozenia Shimano SH-BB52 z 9,60€ na 21,90€ v priebehu par tyzdnov ma iny dovod, alebo je to predzvest spominaneho plosneho zdrazovania? Musim sa priznat, ze tento cenovy skok ma celkom prekvapil ...
To je to lowendove ? Najprv slo na 15-16, potom tusim ani nebolo, potom sa vratilo na 10 a teraz zas ? .. no pekne .. ale tak to su tae .. 2-3 vyjazdy v bordeli a menis misku, spotrebak , asi neni
lto presne Lubo vedeli by sme si mi dvaja pokeckať skoda ze sa noseniu uz vyhybam:)
vidis, stacilo si zelat .. myslel som, ze to bolo predvcerom .. inak na Bezovec som prakticky nenosil, si 10 vyskovych , je tam stara zvaznica .. ale zo severu je to paradne nosenie , smerom dole celkom vyzva na bajk, ale dalo by s.
To je to lowendove ? Najprv slo na 15-16, potom tusim ani nebolo, potom sa vratilo na 10 a teraz zas ? .. no pekne .. ale tak to su tae .. 2-3 vyjazdy v bordeli a menis misku, spotrebak , asi neni
Ano, je to "entry" model, ktory sa snad ale montuje vsade. Asi sa zacnem o to viac starat alebo pozriem nieco kvalitnejsie: doteraz som to bral ako spotrebak .. posledne sa mi to aj celkom hodilo, nevedel som vytiahnut kluky (hrdza a iny sajrajt) tak som misky "zdemoloval" a pri tej cene mi to nebolo luto
koso_sk to BB52 sa vráti niekde nad 10€, toto je zdroj kde je nákup vyše 2x oproti bežnému, skrátka to v SR ani ČR nikde skladom nie je, zohnalo sa niečo mimo, teda ak to surne treba, vieme za takuto divoku cenu. K dvíhaniu cien - ešte som presné cenníky nevidel ale zmeny by mali byť v priemere niekde medzi 10-20% hore, ojedinele aj viac. Aktuálne zvyšovanie ide najmä na vrub dopravy- to je odhadom cca 5%, vo výsledku teda pôjdu ceny hore cca 15-25%.
Akurat dávali v správach, ze sa zvysil počet krádeži bicyklov. Z pivnic, z rodinných domov aj z verejných priestranstiev. Sa dalo čakať ako písal Zihadlo5. Čierny trh. Ľudia zamykajte si tie bicykle. Alebo si ich dajte rovno vedľa postele 😁
Aj vyššia cena nafty sa odzrkadlila na kriminalite, Autobusu, čo parkuje v Hrádku sto metrov od nás pri ihrisku niekto tento týždeň vytiahol nádrž... :-/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Priekupnici, ak su, tak riskuju sami seba seba .. ak sa dostanu do podozrenia, colna sprava vie zneprijemnit zivot aj dodatocne, Casom aj danove urady
len to nie je aliexpress ale ine shopy kde to lacno kupia a snazia sa to tu draho predat aby zarobili
na to nie je bazar urceny chapes?
ked chces takto zarabat moze si zalozit zivnost, platit dane a ine poplatky
Na jednej strane som rád že je záujem o cyklistiku na druhej strane to ma aj zápory. Cast ludí bez vztahu k nej aj prírode prilákal tento boom no velka čast má bicykle len preto že nevedela čo s peniazmi alebo že je to in, či existuje elektricky pohon - bez vacsieho vztahu k cyklistike a prírode. Ja pracujem síce v automobilovom priemysle a bolo to rovnake resp zase to ide tým smerom ako pred pandemiou. ten konzum je neskutoční a naviac mi mame velky pr na elektrické auta. Ten system do buducnosti je velmi zlý ak vymeníme všetky auta za elektricke a každy bude mat dva e-biky v garaži a budu sa menit kaže styri roky skor planete uskodíme ešte viac. Výroba je náročna a tažba litia je taktiež ekologicky náročna. Ak tlačím na ekologicku verejnu dopravu a menej tovaru a radsej dlhodobejších tak skôr mi hrozia vyhadzovom. Ale aj keby samotní manazeri chceli niečo ovplyvnit je to tažke lebo dopyt je obrovský. Strašne vela penazí sa natlačilo do obehu a teda napr na sedačku cakam 24 mesiacov, graficku kartu ani nepokúšam. Ludia su stastni maju pekne nove veci , firmy spokone obraty a rast naplnený ale budúcnost planety a zivot nasich detí na nej má velké otázniky. Prial by som si aby mi extremne počínanie prírody neovplyvnovalo život ale nevypada to tak. Napr v Portoriku alebo Nikaragui sa neda takmer žiť ak Vám tam hurikány ničia domy každé dva roky. Je mi z toho smutno preto sa teším na každu volnú chvílu s rodinou. Tak a zase som si zase vylial srdce:)
Dnes som videl jednu kostru a jeden celý bike komplet "rozobraný", chýbali mu iba duše. Mimo mesta, pohodené za zvodidlami. Predné koleso som zobral, to ja zrecyklujem. Ale ***** nemôžem byť všade
Ale to je uplne opacne spektrum portfolia
vidis, stacilo si zelat
Ano, je to "entry" model, ktory sa snad ale montuje vsade. Asi sa zacnem o to viac starat alebo pozriem nieco kvalitnejsie: doteraz som to bral ako spotrebak .. posledne sa mi to aj celkom hodilo, nevedel som vytiahnut kluky (hrdza a iny sajrajt) tak som misky "zdemoloval" a pri tej cene mi to nebolo luto
Chybaju ti casy, ked clanky o obleceni pisal cervo a nie Imro ?
Technicky casy pred eshopom nikdy neboli.