vybral som Refund a poslal som tam spolu s tym foto toho co mi poslali. To uz riesi Aliexpress priamo nie ten obchodnik a uz asi dva alebo tri krat sa mi to stalo a nikdy to nechceli poslat spat.
ja mam opacnu skusenost, nafotil som a aj tak mu vratili len rozdiel v cene medzi tym co poslali a co som zaplatil
tento dispute som musel kus o}ebat
zacinam verit ze to urobili naschval, chceli sa zbavit tovaru, ktoreho maju vela, pretoze tam dali presne pocet, ktory ma dokopy cenu ako vec co som objednal
musela by to byt velka nahoda
najprv som uvazoval,ze sa mohli aj pomylit, ale po pristupe, akym reagoval shop sa priklanam k tej horsej moznosti..
normálne aj na Ali sa vyskytujú špekulanti a obejavaci, ja som dokonca natrafil na takého čo nič neposlal a fejkoval tracking num ... ale keď uplynula lehota na otvorenie dispute tak bol vybavený za 15 minút ...
mne sa minule tiez stalo ze predavajuci dal tracking a zrazu upozornenie aby som potvrdil ze dorazila zasielka a v schranke nic, pozeram tracking a zasielka vyzdvihnuta na poste Povazany, hlavne ze na objednavke adresa SNV 😁 otvoril som spor ze poslane na zlu adresu a onedlho cinkli peniaze nazad na ucte
Btw, ma cenu riesit ci sa mi bude hodit zavit toho pedalu (na bike co mam v popise) alebo sa ten zavit robi rovnaky na vsetky dnes vyrabane biky?
tieto mám v čiernej farbe. Zatiaľ len jeden výjazd, ale topánka na tých pinoch drží perfektne, vôbec sa nešmýka, ako priklincovaná. A sú príjemne široké, čo mi vyhovuje. Spracovanie vyzerá tiež celkom solídne. Uvidíme, koľko vydržia
No, takze davam slubeny status ohladom eColneho vyhlasenia.
Vedel som ze ma to bude cakat, tak bolo potrebne zabezpecit/aktivovat BOK, kedze som si to pri vybavovani OP s cipom neaktivoval/nepovazoval som to za dolezite zatial.
Potom som sa registroval na slovensko.sk a aktivoval si elektronicku schranku. To myslim, ze nebolo nutne (teraz nie som si uz isty), ale je to super vec, hlavne ked teraz riesim nejake veci s uradmi.
Potom registracia do CEP (centralny elekronicky priecinok) pre komunikaciu s financnou spravou.
Po obrzani postoveho oznamena stvrtok 6.5. z colnice trebalo oznamit poste, ze odmietate ich zastupovanie a to cez www.posta.sk v casti sledovanie zasielok.
Attachment:
Snímka obrazovky 2021-05-06 o 19.39.49.png
V piatok poobede 6.5. som vyplnil cez ten CEP formular. Prvykrat to trva trosku dlhsie, kedze to treba trosku nastudovat, ze kde co vyplnit, ale potom sa to da ulozit do suboru, cize nabuduce to bude uz velmi rychle, hlavne ked clovek vie co a ako.
Po chvilke dostanete hned spravu, bud chybovy formular, alebo info ze to bolo spravne podane.
Kazda sprava tam ma nejaky kod
Potom vyplnite dalsi formular s istym kodom, kde sa od vas vyzaduju potvrdenia o platbe/faktura atd. doklady.
Vsetky dokumenty/formulare a vsetko co im posielate sa elektronicky podpisuju.
V pondelok/dnes 10.5 o 8:05 mi vola pan z colnho uradu, ze som vo vyhlaseni spravil nejake chyby. Islo napr. o chybne kodove oznacenie jedneho z dokladov a potom este nieco mi tam chybalo. Ochotne povedal, ze co kde mam zmenit. Na opravu/zmenu sluzi dalsi formular s istym kodom, do ktoreho natiahnete ten ulozeny subor a zmenite/doplnite co treba.
O par minut na to uz mi poslal mailom, ze kolko treba uhradit a na aky ucet.
Attachment:
Snímka obrazovky 2021-05-10 o 11.37.08.png
Po odoslani platby som mu obratom mailom poslal doklad o uhradeni.
Asi hodinu na to mi prisiel mail, ze mi zasielku prepustili do volneho obehu a bude mi dorucena.
Attachment:
Snímka obrazovky 2021-05-10 o 19.59.03.png
Akoze prve podanie isto nestalo za usetrenych 5eur, ale dalsie uz bude malina
ked to urobi posta za mna stoji to 5 eur? lebo ak hej, tak by som to vo vlastnej rezii isto neriesil Vyznam by to malo len vtedy ak by clovek objednaval z ciny vela. vtedy samozrejme usetri kopec penazi
Pri drahších krámoch by som to SP aj nechal - nech žebráci z čohosi vyžijú.
Ale pri objednávkach špeci tovaru za pár šupov (čo je u mňa hlavná podstata Ali) je toto asi jediná, trochu schodná cesta ako túto závislosť pestovať naďalej.
Marha Mahagánska!!! Ako by nebohý Laco Meliško povedali... (Myslené na EU).
Ak spravne chapem,tak aj ked si vsetko vybavim sam,tak aj tak musim zaplatit niekomu 4€?
Ano, presne tak
Kedy nemusí adresát platiť poplatok 4 € za colné konanie jednej zásielky?
Pokiaľ hodnota dovážaného tovaru pre osobnú potrebu z krajín mimo EÚ nepresiahne 22 € a je splnená podmienka úplnosti a správnosti sprievodnej dokumentácie, je možné zásielku bez ďalšieho procesu navrhnúť na prepustenie do voľného obehu s oslobodením od cla a DPH. Ak colný úrad tovar v zásielke prepustí, zásielka je vypravená na dodanie adresátovi a nie je účtovaný poplatok za služby colnej deklarácie.
Ak však nie sú doklady k zásielke úplné alebo colný úrad potrebuje overiť údaje uvedené na sprievodných dokladoch, potom na základe rozhodnutia colného úradu musí byť zásielka uložená v sklade dočasnej prekážky a Slovenská pošta uvedenú zásielku musí uskladniť s kompletnými údajmi v elektronickej forme (papierová forma CN22/CN23 nepostačuje) . Pokiaľ adresát doloží požadované údaje a colný úrad tovar prepustí do voľného obehu s oslobodením od cla a DPH, zásielka je vypravená adresátovi s poplatkom 4 € za predloženie jednej zásielky colnému úradu, za PCS - poštový colný servis, skladovanie a úkony s tým spojené * (viď Tarifa Slovenskej pošty, a. s.)
*Slovenská pošta ako prepravca je zo zákona povinná predkladať poštové zásielky prichádzajúce zo zahraničia colnému úradu na kontrolu – viď Colný kódex EÚ. Okrem fyzického predloženia tovaru je Slovenská pošta povinná predložiť všetky požadované údaje v stanovej štruktúre a formáte v elektronickej forme. Za týmto účelom musela Slovenská pošta zabezpečiť potrebné hardvérové a softvérové vybavenie, zamestnať potrebný počet pracovníkov, zriadiť colný sklad, ručiť za colný dlh, atď. Slovenská pošta je oprávnená, v súlade s Článkom 20. bod 3. Svetového poštového dohovoru SPÚ, túto sadzbu vyberať za všetky zásielky predložené colnici.
valecek ja tam kupujem aj prkotiny, ktoré tu neviem kde kúpiť. Na SK zabijem veľa času hľadaním.
Napríklad takéto gumičky: https://www.aliexpress.com/item/4001140568776.html
pár klikov a o pár týždňov sú doma. Kde na SK ich kúpim?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tento dispute som musel kus o}ebat
zacinam verit ze to urobili naschval, chceli sa zbavit tovaru, ktoreho maju vela, pretoze tam dali presne pocet, ktory ma dokopy cenu ako vec co som objednal
musela by to byt velka nahoda
najprv som uvazoval,ze sa mohli aj pomylit, ale po pristupe, akym reagoval shop sa priklanam k tej horsej moznosti..
https://chinaplanet.sk/lacne-nakupy-z-ciny-2021/?fbclid=IwAR3eKXn7CirNsKrJnYwcA0GIWiCOZZrkt3basISAl8MGkDMCcAkyvVp3zQ4
https://www.aliexpress.com/item/1005001391778918.html?spm=a2g0o.cart.0.0.7ec43c00uwPGWR&mp=1
Dik
Btw, ma cenu riesit ci sa mi bude hodit zavit toho pedalu (na bike co mam v popise) alebo sa ten zavit robi rovnaky na vsetky dnes vyrabane biky?
tieto mám v čiernej farbe. Zatiaľ len jeden výjazd, ale topánka na tých pinoch drží perfektne, vôbec sa nešmýka, ako priklincovaná. A sú príjemne široké, čo mi vyhovuje. Spracovanie vyzerá tiež celkom solídne. Uvidíme, koľko vydržia
Vedel som ze ma to bude cakat, tak bolo potrebne zabezpecit/aktivovat BOK, kedze som si to pri vybavovani OP s cipom neaktivoval/nepovazoval som to za dolezite zatial.
Potom som sa registroval na slovensko.sk a aktivoval si elektronicku schranku. To myslim, ze nebolo nutne (teraz nie som si uz isty), ale je to super vec, hlavne ked teraz riesim nejake veci s uradmi.
Potom registracia do CEP (centralny elekronicky priecinok) pre komunikaciu s financnou spravou.
Po obrzani postoveho oznamena stvrtok 6.5. z colnice trebalo oznamit poste, ze odmietate ich zastupovanie a to cez www.posta.sk v casti sledovanie zasielok.
V piatok poobede 6.5. som vyplnil cez ten CEP formular. Prvykrat to trva trosku dlhsie, kedze to treba trosku nastudovat, ze kde co vyplnit, ale potom sa to da ulozit do suboru, cize nabuduce to bude uz velmi rychle, hlavne ked clovek vie co a ako.
Po chvilke dostanete hned spravu, bud chybovy formular, alebo info ze to bolo spravne podane.
Kazda sprava tam ma nejaky kod
Potom vyplnite dalsi formular s istym kodom, kde sa od vas vyzaduju potvrdenia o platbe/faktura atd. doklady.
Vsetky dokumenty/formulare a vsetko co im posielate sa elektronicky podpisuju.
V pondelok/dnes 10.5 o 8:05 mi vola pan z colnho uradu, ze som vo vyhlaseni spravil nejake chyby. Islo napr. o chybne kodove oznacenie jedneho z dokladov a potom este nieco mi tam chybalo. Ochotne povedal, ze co kde mam zmenit. Na opravu/zmenu sluzi dalsi formular s istym kodom, do ktoreho natiahnete ten ulozeny subor a zmenite/doplnite co treba.
O par minut na to uz mi poslal mailom, ze kolko treba uhradit a na aky ucet.
Po odoslani platby som mu obratom mailom poslal doklad o uhradeni.
Asi hodinu na to mi prisiel mail, ze mi zasielku prepustili do volneho obehu a bude mi dorucena.
Akoze prve podanie isto nestalo za usetrenych 5eur, ale dalsie uz bude malina
https://zive.aktuality.sk/clanok/125719/navod-ako-vyplnit-elektronicke-colne-vyhlasenie/
Ale pri objednávkach špeci tovaru za pár šupov (čo je u mňa hlavná podstata Ali) je toto asi jediná, trochu schodná cesta ako túto závislosť pestovať naďalej.
Marha Mahagánska!!! Ako by nebohý Laco Meliško povedali... (Myslené na EU).
9eur ano, ale v tom je zaratany aj ten postovy colny servis v hodnote 4eur, ktory ty musis zaplatit tak ci tak.
Ak spravne chapem,tak aj ked si vsetko vybavim sam,tak aj tak musim zaplatit niekomu 4€?
Ano, presne tak
Kedy nemusí adresát platiť poplatok 4 € za colné konanie jednej zásielky?
Pokiaľ hodnota dovážaného tovaru pre osobnú potrebu z krajín mimo EÚ nepresiahne 22 € a je splnená podmienka úplnosti a správnosti sprievodnej dokumentácie, je možné zásielku bez ďalšieho procesu navrhnúť na prepustenie do voľného obehu s oslobodením od cla a DPH. Ak colný úrad tovar v zásielke prepustí, zásielka je vypravená na dodanie adresátovi a nie je účtovaný poplatok za služby colnej deklarácie.
Ak však nie sú doklady k zásielke úplné alebo colný úrad potrebuje overiť údaje uvedené na sprievodných dokladoch, potom na základe rozhodnutia colného úradu musí byť zásielka uložená v sklade dočasnej prekážky a Slovenská pošta uvedenú zásielku musí uskladniť s kompletnými údajmi v elektronickej forme (papierová forma CN22/CN23 nepostačuje) . Pokiaľ adresát doloží požadované údaje a colný úrad tovar prepustí do voľného obehu s oslobodením od cla a DPH, zásielka je vypravená adresátovi s poplatkom 4 € za predloženie jednej zásielky colnému úradu, za PCS - poštový colný servis, skladovanie a úkony s tým spojené * (viď Tarifa Slovenskej pošty, a. s.)
*Slovenská pošta ako prepravca je zo zákona povinná predkladať poštové zásielky prichádzajúce zo zahraničia colnému úradu na kontrolu – viď Colný kódex EÚ. Okrem fyzického predloženia tovaru je Slovenská pošta povinná predložiť všetky požadované údaje v stanovej štruktúre a formáte v elektronickej forme. Za týmto účelom musela Slovenská pošta zabezpečiť potrebné hardvérové a softvérové vybavenie, zamestnať potrebný počet pracovníkov, zriadiť colný sklad, ručiť za colný dlh, atď. Slovenská pošta je oprávnená, v súlade s Článkom 20. bod 3. Svetového poštového dohovoru SPÚ, túto sadzbu vyberať za všetky zásielky predložené colnici.
Nechame sa prekvapit
Napríklad takéto gumičky: https://www.aliexpress.com/item/4001140568776.html
pár klikov a o pár týždňov sú doma. Kde na SK ich kúpim?