Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
savings Continental MTB 26"x1.75–2.50" duša, dunlop ventil 40 mm
4,66 €
savings
MOC 8,99 €
savings Schwalbe Freeride 26x2.10"-3.00" duša, galuskový ventil 40 mm
6,79 €
savings
MOC 14,49 €
Akcia -28% FORCE Lite 26 x 2.10-2.40" duša, galuskový ventil 48 mm
3,59 €
-28%
MOC 5,89 €
-30% Specialized Thorn Resistant 26 x 2.0-2.3" duša, galuskový ventil 38 mm
10,49 €
-30%
MOC 14,99 €
-34% Maxxis Welter Weight 27.5x2.00-3.00" duša, galuskový ventil 48 mm
5,90 €
-34%
MOC 9,99 €
Keď som upevnil ventil a nahodil plášť, neveril som tomu že to môže fungovať. Obe pätky boli zaskočené v strede a ani za nič ich dotlačiť tam kde majú byť - teda aspoň jednu. Bojoval som s tým zbytočne dlho a bol som zúfalý. Už som chcel sem písať ponuku, že kto mi to za 20 € nahodí
Vyfučal som ho, nalial cca do 100 ml mlieka cez ventil, znova nafúkal, potočil, ponakláňal, a čuduj sa svete - už niekoľko hodín to drží. Dám tomu pár dní a uvidím či zmäkne, keď tak ešte dolejem mlieko. Trochu sa obávam tej odfláknuto nalepenej pásky, 2. krát by som to už spravil lepšie
Ak by niekoho zaujímali použité komponenty:
Ráfik: Hliníkový ráfik javax SD238, 29 "- 622-23
Plášť: Schwalbe Nobby Nic Performance TLR Addix 29x2.25" MTB plášť kevlar, jazdený, s menšími defektami
Páska: No Tubes páska do ráfiku, žltá 10 m x 27 mm
Mlieko: Bikeworkx Super Seal Star tmel 1000ml
Ventil: Ventilky Force pre bezdušový systém, FV 44 mm, čierne
kupil som tento rok RockMachine Blizz TRL 40 - ma rafiky WTB ST s oznacenim TCS 2.0. Rad by som na ne nahodil bezdusove plaste. V rafe uz bola z vnutra zlta paska - vid foto. Ta paska ale zdaleka nejde az k vnutornym krajom rafu. Chcem sa opytat, ci tam mam nalepit aj pasku z konverznej sady - alebo staci to, co tam uz je.
Vdaka za rady.
Trochu som si nebol isty, ci moze ist Maxxis Aggressor 29x2.50" WT EXO TR DC na 29mm raf. Ale podla skusenosti ludi na webe by ten 1mm mal byt OK. Vyskusam to hned aj s zltym insertom pepi's noodle. Potom dam report.
Yojo, dik za odkaz - google pouzit viem a tu stranku som navstivil este pred mojim dotazom. Blbe je, ze z toho ich diagramu je pre neznaleho evidentny akurat tak prd.
- nejake skusenosti s stan's notubes/schwalbe docblue a caffelatex?
nuž, včera som mal celý bike rozobratý a unikalo to niekde okolo pätky ráfika na jednom mieste, tak som s tým niekoľkokrát mixloval a tlačil tam tmel, ktorý sa to snažil zaceliť... tak uvidím... každopádne tomu moc nerozumiem, lebo plášť je zaskočený pekne a preliačina tam taktiež nie je
dik, z tejto aj inych recenzii mi stan's vychadza ako dobra volba; link na ten sickbikerov test: Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Jullo, Marek_m - asi na uvod pojdem do toho docblue, kvoli odmerke a ak sa osvedci, neskor prikupim vacsie balenie notubes; ak su obidvne stan's, tak by im nemalo vadit vzajomne miesanie.