Ahojte, mal by som otazku ohladom tychto konkretnych brzd, idealne tych co ich jazdia alebo s nimi maju skusenost.

Po chvili zjazdu tieto brzdy stracaju ucinok, proste prestanu kusat a len ako by sa klzali (ziadny sklenny vybrzdeny povrch na platnickach nieje), Jazdim strme veci, martinky, okolie chlebu atd. ale neverim tomu ze zjazdove 4 piestove brzdy takto zvadnu a prestanu brzdit. Nerozumiem tomu co s nimi moze byt. Aby som uviedol v akom su stave aby ste mi tu nepisali zbytocne veci ktore mam urobit: brzdy su odvzdusene perfektne, ziadna makka paka ani ziadna spongia, proste pekne tvrda paka ako ma byt, piesty v strmeni su namazane a zaberaju vsetky zaroven, strmen je vycentrovany a nikde nic nesuchce, platne su nove sintry a su riadne zabehnute, pred zabehnutim som jemne prebrusil povrch kotucov nech sa nova zmes dostane na kotuc. Urobil som fakt asi vsetko co som vedel urobit, zacali vydavat taky typciky metalicky zvuk pri brzdeni a riadne hryzli ako mali, par krat som na tom pojazdil a zdalo sa mi ze uz funguju ako maju ziadna strata ucinku ani nic. No dnesny zjazd z martiniek a je to tu znova ako to bolo aj pred vymenou platniciek, brzda stracala ucinost, paka bola sice tvrda a citil som kontakt s kotucom ale len sa to suchalo a nic nehryzlo, ziadna kontorla nad brzdenim.

Mate nejake rady, tipy co s tym mozem este urobit? Rad by som tomu dal este sancu pred tym nez vrazim peniaze do novych brzd, nechce sa mi totiz verit ze tieto brzdy nie su schopne toho na co su urcene.
21.05.2020 - 11:37:30
00
takéto správanie zo sinter platničkami nie je normálne,možno toto by mohla byť príčina "piesty v strmeni su namazane" pravdepodobne sa dostal olej tam kam nemal,ja mám brzdy Guide RE,kde sa používajú také isté platničky ako máš na Code R,jazdím len organické,ale stratu brzdného účinku som nevedel vyvolať ani stálym brzdením z dlhého kopca,tie brzdy sú proste slušné kotvy-jazdím už tretiu sezónu,žiaden problém,nikdy som nič nečistil,nemazal,po zjazdení platničiek proste zatlačím piestiky tak ako sú,nahodím nové a jazdím
21.05.2020 - 11:57:55
01
Menil si komplet brzdovú kvapalinu, alebo len odvzdušnil? Mne po roku brzdia stále dobre, ale po zhliadnutí tohto videa ju radšej preventívne vymením.
https://youtu.be/zdDOGM_nb98
21.05.2020 - 12:56:00
00
Nie, ziadny olej sa nikde nedostal, platnicky nie su mastne ani kotuc nie je mastny ani nic podobne. Kvaplinu som menil komplent novu. Presne ako pises Dano, tie brzdy su kotvy a mali by byt no ja nie som vobec spokojny ako sa tie brzdy spravaju a neviem prist na pricnu, vsetko co som mohol urobit som spravil a stale to nie je ono.
21.05.2020 - 13:22:35
00
Tak skus ine platne proste
21.05.2020 - 14:27:59
00
toto čo opisuješ,som zažil raz,keď som na skúšku namontoval platničky z Aliexpresu (pár z pružinkou 1,90 eur) po zohriatí z dlhšieho kopca prestali brzdiť,len mierne pribrzďovali,po zastavení bolo cítiť smrad,z orig. platńami sa mi tento stav nikdy nepodaril-píšeš,že to to robí zo sintrovanými,sú to originaly? či nejaké náhrady?
21.05.2020 - 15:01:06
00
platnicky su original sintry. Ked som dal funglovky a platne som zabehol, brzdy vydavali taky kusavy metalicky zvuk, proste stlacis brzdu a koleso sa nepohne k, vcera to bolo este celkom OK mal som pocit ze idu tak isto aj po 5 minutovom zjazde no dnes som vybehol na martinky a ucinok tam nebol a na konci sa to ani nedalo ani nazvat brzdenie, to boli len take lechtatka.
21.05.2020 - 15:58:55
00
Ahoj, mam ten isty problem zadna brzda Sram Code R, vymenil som brzdovu kvapalinu DOT 5.1, odvzdusnil, brzda je tvrda ale nema brzdny ucinok, len tak sa klzu platnicky po kotuci.... Urobil som krok vymeny kvapaliny x krat a nic nepomohlo, platnicky su ciste odmastnene, kotuc tiez... Asi to bude slaba stranka brzd Sram, skusim to reklamovat
12.11.2020 - 21:09:20
00
Po nejakej dobe, podarilo sa niekomu objavit ,ako vyriesit "vadnuci" problem zo sram code R ?
14.02.2021 - 11:44:11
00
Sram Code R majú dvaja ťažký kamoši na ťažkých e-bikoch,nemajú žiaden problém z vädnutím-ja mám podobné,Guide RE ( čo sú vlastne strašie prasiatka Code) už tretí rok bez problémov,platničky používam orig. organické alebo Aligator(sú lacnejšie) tiež organiky,brzdí to stále rovnako silno ako keď boli nové(nenapadá ma prečo by to tak nemalo byť,ak je páka pri brzdení pevná,hydraulická sila tam musí byť (jediný problém môžu byť platničky-nepodarená zmes,tiež nedoporučujem odmasťovať,skôr to uškodí ako pomôže)
14.02.2021 - 17:20:08
00
Takže pridám sa do témy. Nepochopitelne mi cca po 3 Mes zmäkli obidve páky. Brzdný účinok rovnaký, no páka skoro narazila do hánky. Tak sa odvzdušňovalo a odvzdušňovalo origo sram sadou, zo začiatku sme pretlacili kvapalinu z obidvoch šrúb a nič, ziadne bublinky,páka stále mäkká. Tak sme ešte ťukali do hadiciek, do rámu a zrazu bublinky. Aj z jednej aj druhej striekačky. Proste museli byť niekde uviaznuté na pol ceste. Po uzavretí sme museli nastavovať vzdialenosť páky,nakoľko boli páky tvrdé ako kameň. Ale to sú už príjemné starosti :) chalani majú qj rsc aj Magury mt7 a len kukali ako hrýzť obyčajné code r
05.06.2021 - 07:27:23
00
keyboard_arrow_up