Ja to riešim cca dva mesiace. Po cyklotúre, som blbec v decembri ma začala bolieť pravá noha, myslel som bedro. Dva týždne sa to lepšilo, tak som skúsil vyniesť z auta vybitú bateriu ( potreboval som auto na cestu k lekárovi ).
Baterku som vyniesol ale pohoršilo sa mi. Bolesť v nohe bola výrazne silnejšia, nevedel som si ľahnúť nevedel som ísť ani stáť na záchod som potreboval barly, v posteli som sa nevedel pretočiť. Vstať z postele bol boj z bolesťou min. hodinu nie kvoli svalom ale sedací nerv mi dal takú šľahu že som nevedel ísť hore.
Nevydržal som ani MR. Tam žene poradili neurologa v druhom meste čo sa venuje neoperačnej liečbe problémov s platničkami. Chodil som denne na infúzky a po dvoch som sa vedel vyspať a barly som už nechal doma.
Teraz končím tretí týždeň na infúziach a problémy skoro žiadne, poobede zvyknem vybehnúť na slniečko na biku len tak dôchodcovsky.
Mám podobné skúsenosti. Po 12 tich rokoch na bmx som celý v takom stave že dovi. Mal som aj operáciu kolena, zlomeniny a podobne. No to čo ma najviac trápi je bolesť chrbta. Jediné čo mi na to pomáha je pravidelné cvičenie, zistil som, že fakt nič iné len cvičenie + strečing poprípade foam roller (https://www.fitland.sk/masazny-valec-foam-roller/). Škoda, že som to zistil až v 27mich a nie v 15tich Ale tak lepšie neskoro ako nikdy...
No ja som to zistil po 30ke až.... Každopádne, zatiaľ posilňovanie a dávanie si pozor zaberá. Na dlhšie výjazdy, turistiku....nosím náhradné oblečenie.
Občas si vyhrejem krížovú oblasť na elektrickom vankúši.
Cvičím hlavne core. Plank, koliečko na cvičenie...
Lepšie to asi nebude už, hlavne, aby to horšie nebolo...
mal niekto, kto mal problem s platnickami iba problem pri sedeni? nieco, ako keby ste si na niecom sedeli a zacne to ominat... v mieste ako sa slacha pripaja na sedaciu kost
pred mesiacom som si asi natiahol hamstring pri strecingu...ale nejak to neprestava, mam problem obsediet aj v aute, aj na stolicke, na sone povedali, ze ziadne zranienie tam neni, ale ze to moze byt z chrbta...
inak okrem nejakeho sem tam stuhnutia nemam problem s chrbtom...
jordi bohuzial ano.. mne sa to zlepsilo po par tyzdnoch.. a vedel som obsediet na maksich stolickach a v aute.. ale na bikeu nie.. ani po roku..
takze drzim palce.. moj bike uz ma od tohto tyzdna noveho majtela..
A čo konkretne cvičiť ? Bol som na RTG, chrbtica je ževraj oka. Ortopéd mi dá termín v októbri ?
Tak teraz netuším, či sa len šetriť alebo to ignorovať. A skúšať aj niečo cvičiť. Problém mám pri sedení ale s mrvenim sa na stoličke oabsedim chvíľu ale není sú to žiadne bodave bolesti ako popisujú pri platnickach..a pobolieva má hamstring zadný a aj vonkajšia strana stehná je citlivá ale nie bolestiva. Bol som na fyzio raz, tam mi dal cviky nejaké ale zase na chirurgiu vraveli že nik mi cvičiť nekazal...
Rozmýšľam dať si spraviť MRI za vlastné ale netuším čo to k niečomu bude..
jordi
Ahoj. Je jedno co ti ukaze MRI, liecbu dostanes rovnaku/ziadnu.
Najdi si dobre fyzioterapeuta. Nejaky co ma dobre recenzie, nebude ti nutit SMko ako jedinu alternativu, co ti nebude davat len laser a elektro.
Hracky maju paradne, a spoliehaju len na to.
Mas skratene hamstringy?
Ja som si vsimol, ze vela ludi co ma skratene hamstringy ma problem s platnickami. Zvacsa za to moze neaktivne sedacie svaly. Vtedy hamstringy preberaju vela prace, aby suplovali bedrove svaly.
Najlepsie je prvy tyzden brat nejake protizapalove lieky, aby si zmensil opuch.. a potom zvolna zacat stretchovat co treba natiahnut a prebudit k zivotu svaly, kt. su neaktivne a priviedli ta do tohto stavu.
Neskusaj to sam z YT videi a pod. Lebo si zbytocne predlzis trapenie ako ja
Jordi nas na rehabilitacii ucili Brnensku zostavu, ked ma zabolia krize dam si cviky A a C a mne osobne to zatial vzdy pomaha. Pravidelne a preventivne (samozrejme) necvicim. http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6&t=2289
Mam k tomu aj nejake audio, ak je zaujem niekam to vyzdielam
viem si predstavit, ze Cko pre cloveka s hyperlordozou a slabymi AB to musi byt zazitok cvicit na bruchu..
po tomto uz moze ist rovno do Ruzomberka..
Ja urcitu polohu z tohto ccka robim, ale mam napriamenu lordozu.. preto sa neda generalne tvrdit, ze rob toho..
napr. ak na clovek znizenu platnicku na menej ako polovicu povodnej vysky, taka poloha kobry mu vytvori za rok/dva akurat artrozu fazetovych klbov.
Nazdar platnickári, vidím že tu debata je v plnom prúde . Tak dám moj príbeh , ale väčšinou to je všetko na jedno kopyto. Ťažká fyzická práca môj prípad bol kameňolom do toho zlá životospráva. Vôbec som sa nestaral o svoj chrbát , žiadne prezliekanie keď sa človek spotí nedvíhal som bremeno cez nohy ale rovno cez chrbát no proste katastrofa. Jedného dňa mi vybehla tuším to bolo 11mm do toho mi tlačila na nerv v nohe takže mi odumrel no proste svinská bolesť.Operaciu som odmietol lebo som mal 26 rokov a bola tam veľká pravdepodobnosť že to zvládnem aj bez nej. Chodil som na Ozonové inekcie a kúpele, tiež som začal cvičiť SM systém ale po nejakom čase som si navykol predsúvať panvu do predu a bolesti sa vrátili . Teraz už dva roky chodím fyzioterapeutovy ktorý mi nastavil cvičebny plán presne na mieru a musím povedať že neľutujem ani jedno euro čo som mu dal. Stav mám stabilizovaný ale už tu budú obmedzenia na stálo.
Veru boli casy kedy som si ani na kolena nedociahol. Teraz uz sa dotknem prstov na nohe. Treba by ale zodpovedny a da sa z toho vysekat. Len to chce cas.
Vyse dvoch rokov. Podotykam ze som nijak zvlast necvicil. Len decentne. Zvysok uspechu je pohybova zodpovednost. To uz som tu neraz opisoval tak mrk spatne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Baterku som vyniesol ale pohoršilo sa mi. Bolesť v nohe bola výrazne silnejšia, nevedel som si ľahnúť nevedel som ísť ani stáť na záchod som potreboval barly, v posteli som sa nevedel pretočiť. Vstať z postele bol boj z bolesťou min. hodinu nie kvoli svalom ale sedací nerv mi dal takú šľahu že som nevedel ísť hore.
Nevydržal som ani MR. Tam žene poradili neurologa v druhom meste čo sa venuje neoperačnej liečbe problémov s platničkami. Chodil som denne na infúzky a po dvoch som sa vedel vyspať a barly som už nechal doma.
Teraz končím tretí týždeň na infúziach a problémy skoro žiadne, poobede zvyknem vybehnúť na slniečko na biku len tak dôchodcovsky.
Občas si vyhrejem krížovú oblasť na elektrickom vankúši.
Cvičím hlavne core. Plank, koliečko na cvičenie...
Lepšie to asi nebude už, hlavne, aby to horšie nebolo...
pred mesiacom som si asi natiahol hamstring pri strecingu...ale nejak to neprestava, mam problem obsediet aj v aute, aj na stolicke, na sone povedali, ze ziadne zranienie tam neni, ale ze to moze byt z chrbta...
inak okrem nejakeho sem tam stuhnutia nemam problem s chrbtom...
takze drzim palce.. moj bike uz ma od tohto tyzdna noveho majtela..
Tak teraz netuším, či sa len šetriť alebo to ignorovať. A skúšať aj niečo cvičiť. Problém mám pri sedení ale s mrvenim sa na stoličke oabsedim chvíľu
Rozmýšľam dať si spraviť MRI za vlastné ale netuším čo to k niečomu bude..
Ahoj. Je jedno co ti ukaze MRI, liecbu dostanes rovnaku/ziadnu.
Najdi si dobre fyzioterapeuta. Nejaky co ma dobre recenzie, nebude ti nutit SMko ako jedinu alternativu, co ti nebude davat len laser a elektro.
Hracky maju paradne, a spoliehaju len na to.
Mas skratene hamstringy?
Ja som si vsimol, ze vela ludi co ma skratene hamstringy ma problem s platnickami. Zvacsa za to moze neaktivne sedacie svaly. Vtedy hamstringy preberaju vela prace, aby suplovali bedrove svaly.
Najlepsie je prvy tyzden brat nejake protizapalove lieky, aby si zmensil opuch.. a potom zvolna zacat stretchovat co treba natiahnut a prebudit k zivotu svaly, kt. su neaktivne a priviedli ta do tohto stavu.
Neskusaj to sam z YT videi a pod. Lebo si zbytocne predlzis trapenie ako ja
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6&t=2289
Mam k tomu aj nejake audio, ak je zaujem niekam to vyzdielam
po tomto uz moze ist rovno do Ruzomberka..
Ja urcitu polohu z tohto ccka robim, ale mam napriamenu lordozu.. preto sa neda generalne tvrdit, ze rob toho..
napr. ak na clovek znizenu platnicku na menej ako polovicu povodnej vysky, taka poloha kobry mu vytvori za rok/dva akurat artrozu fazetovych klbov.
btw: aby som len nehejtoval, mne pripada pre chrbticu celkom bezpecna McGill big three, ak sa robi spravne..
https://www.youtube.com/watch?v=2_e4I-brfqs
ja som po par. mesiacoch zatial len v hornej tretine pistali..