Zdravim,myslim,ze je tu dost novackov + ja,ktory nevedia ako vlastne SPD funguje,vobec co to je apod.,a preto by potrebovali odpoved...Bohuzial,ujo Google velmi nepomaha,stale hlada len ponuky SPDciek v e-shopoch Tak prosim o pomoc
Nie je nic jednoduchsie ako namontovanie starych obycajnych pedalov, ked je treba. Je to zalezitost sekund, pokial to nemas prilis dotiahnute a si bez kluca s dostatocnou pakou.
k tomu uceniu - kludne s tym mozes vybehnut napr. na bankov a po ceste sa ucit, ja som kvoli tomu nerobil ziadne specialne kolecka okolo bloku - ked ich mas prvykrat, tak na to myslis stale a hned po zastaveni tocis patu
ps: neskusaj s nimi wheelie a manual ... a s tymi 520kami som spoko aj ja
Vilinko ten zlatý kufor ti dohora tiež vypne až pri istej minimálnej sile, takže to nie je ako bez upnutia (ako topánka na platforme).
Tí čo blbnete s tým umelohmotným bazmegom s odrazkou, pochopte jedno, to tam NEdávajú "aby ste mali z jednej strany platformu", ale to tam dávajú preto, aby sa akože vyhovelo dopravným predpisom, podľa ktorých má mať pedál oranžovú odrazku. A nájdete to aj v oficiálnej dokumentácii Shimana, vrátane varovania, aby ste na tom nejazdili.
Nakoľko držitelia licencií SZC/UCI nie sú povinní mať bicykle vystrojené podľa predpisov (presnejšie si pozrite vyhlášku), k "racing grade" pedálom sa to už nedodáva.
S tým trénovaním SPDčka nemusíte veľmi blbnúť, ja keď som kúpil MTB, tak som hneď menil pedále za 520ky a hneď napoprvé bez problémov z Podunajských do Slávičieho... zo 18 km pomedzi autá . Ten vypínací pohyb je veľmi prirodzený. Ešte sa mi nestalo, že by som sa išiel zdžubať a by som zostal pripnutý, len raz mi vypla opačná strana o kus skôr a zvyšok ešte-letu-v-sedle som sa snažil urvať aj druhé kopyto, čo sa tesne pred definitívnou stratou vplyvu na ovládanie biku aj podarilo a dopadli sme oddelene.
Mám SPD 540 asi 3 mesiace a tiež som to nejako špeciálne netrénoval. Pár krát som si to vyskúšal na sucho (aby som zistil ako to funguje) a potom šup do kopcov. Ten reflex si osvojíš dosť rýchlo a keď nie tak - držka.
tie umelohmotne bazmeky som zo zaciatku pouzival v pre mna zlozitejsich pasazach, kedy som este nevedel rychlo zacvaknut a vycvaknut. na zaciatok nie su az take zle ako nudzove. a nasadit a dat ich dole bez poskodenia je pohodka, len to musis podvazit, nie rvat ich von nasilu.
tie bazmeky som dal dole..myslim ze to tam davaju kolit omu aby si presiel z obchodu domov a do krcmy to pre niekoho nemusi byt az take zle ja by som tatkovi bike nepozical by som mu zohnal radsej ukrajinu s tym istym rokom naodenia
Vilinko ty si múdrejší ako documentation writers a inžinieri u Shimana...
...: všeobecne nacvaknúť sa napr. so zaradeným gašparkom v stupáku je problém, pomôže zhodiť na pár záberov na strednú pílu - proste zaradiť nejaký vyprosťovák (vtedy uživíš aj 42/34, aj keď je to číra zvrhlosť), cvaknuť jednu labu, vyložiť klenbu druhej a začať makať a zároveň podraďovať; XTR radenie myslím že vie zhodiť naraz o 2 prevody, ale keďže rapidfajra mám len Deore, ruku do ohňa za to nedávam
vcera som v terene padol asi v 25km/h a preletel som cez riadidla a ani som si nevsimol a SPDcka sa vypli(nastastie) aj ja pouzivam tie umelohmotne blbosti len tak ze ked idem napr. v kolaji a jednu nohu mam zapnutu a druhu na tej umelohmotnej blobosti aby som nohu mohol dat co najskor dole
da sa jazdit aj bez tretier v pohode.. len trocha je to neprirodzene lebo mas mensiu kontaktnu plochu a trochu sa smykaju.. ale ked s tym tato ide len na pivo je to v pohode.. ja obcas bratovi tiez pozicam bike na hradzu alebo tak.. proste po betone neni problem..
@ jd5820: a ked padas nahodou na opacnu stranu?? na tu co mas zacvaknutu ta druha volna noha ti co pomoze? bud zacvaknut obe nohy alebo ani jednu, ale ja som za obe nech sa deje co sa deje..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ps: neskusaj s nimi wheelie a manual
Tí čo blbnete s tým umelohmotným bazmegom s odrazkou, pochopte jedno, to tam NEdávajú "aby ste mali z jednej strany platformu", ale to tam dávajú preto, aby sa akože vyhovelo dopravným predpisom, podľa ktorých má mať pedál oranžovú odrazku. A nájdete to aj v oficiálnej dokumentácii Shimana, vrátane varovania, aby ste na tom nejazdili.
Nakoľko držitelia licencií SZC/UCI nie sú povinní mať bicykle vystrojené podľa predpisov (presnejšie si pozrite vyhlášku), k "racing grade" pedálom sa to už nedodáva.
S tým trénovaním SPDčka nemusíte veľmi blbnúť, ja keď som kúpil MTB, tak som hneď menil pedále za 520ky a hneď napoprvé bez problémov z Podunajských do Slávičieho... zo 18 km pomedzi autá
...: všeobecne nacvaknúť sa napr. so zaradeným gašparkom v stupáku je problém, pomôže zhodiť na pár záberov na strednú pílu - proste zaradiť nejaký vyprosťovák (vtedy uživíš aj 42/34, aj keď je to číra zvrhlosť), cvaknuť jednu labu, vyložiť klenbu druhej a začať makať a zároveň podraďovať; XTR radenie myslím že vie zhodiť naraz o 2 prevody, ale keďže rapidfajra mám len Deore, ruku do ohňa za to nedávam
jfab Nebol som to ja,ale ked chces,mozem po ne prist
@ jd5820: a ked padas nahodou na opacnu stranu?? na tu co mas zacvaknutu ta druha volna noha ti co pomoze?