Pozri neviem ci sa nechape pisanemu textu alebo som tu s madarmi. Pisal som ze takto isli komplet celu cestu z terchovej do za. Ano na fotke vyvolava dojem, ze prave tam je to vhodne (ale isiel som sa najest a cvakol som ich, mozno vhodnejsia fotka by bola z auta, prave preto som dal popis trasy). Avsak myslis si ze sa na usekoch kde je prerusovana ciara alebo kde je siroka krajnica s dostatkom miesta na obiehanie ze sa dali viac na kraj pripradne zaradili za seba? H0vno sa zaradili za seba ale isli dalej po celej sirke jedneho pruhu ako ***** Taktiez ako bolo spomenute, tlaci sa vsade mozne na respekt medzi vodicmi a bicyklistami, avsak evidentne to vyzadujeme len jednostranne? O tom respekt ted nie je...
nechcel som reagovať ale nedá mi.. po cestách máš nabehané asi málo keď ideš takto radikálne proti tomuto radeniu.. osobne sa tlačím stále najviac na krajnicu ako sa dá a keď potrebujem od krajnice odísť ďalej kvôli štrku výmoľom a podobne tak sa pozriem za seba a až tak sa od nej vzdialim.. napriek tomu sa často stretávam s tým, že ma auto obieha natesno aj keď nič oproti nejde.. "najlepšie" skúsenosti mám medzi Svederníkom a Marčekom kde je to úzke, prehľadné ale aj tak je problém..
tiež si nepochvaľujem tieto dvojičky keď idem v aute ale uznávam, že toto je pre cyklistov bezpečnejšie a nie je to o nič väčšia prekážka ako spomínaný traktor.. problém je vo vzájomnej tolerancii a v tom, že každý sa niekam ponáhľa a prísť niekde o minútu neskôr je strašná tragédia
Ok teda takže podľa tejto logiky budem v buducnsti smerom Zilina - Visnove (napr po ceste cez vlcince / rosinu / visnove) pri vyjazde s chalanmi vedla seba lebo je to bezpecnejsie. Tak teda? Cize ked sa dam vedla seba ako dvojicka, to auto nepojde blizsie ako ked som pri krajnici (automaticky urobi vacsi rozostup? to mi chces tvrdiť?)
A btw radikalne proti akemu nariadeniu? Ta dvojicka porusuje platnu vyhlasku SR o cestnej premavke.... a ano cestam sa na bajku teda vyhybam, premavka, prasata vodici (ale to nie len vodici, momentalne kazdy vidi len seba, nervozni vsetci atd...), cesty hnus. Dost co som mal vela koliznych situaciíí pri presuvani na mojom bajku po cestach skrz vodicov, co ma nevideli aj ked som nic neporusil atd...
A este raz, zdrzanie skrz 7 ludi pocitilo dalsich 50 a 1 minuta to teda nebola to ti garantujem. Sloboda konci tam kde zacina sloboda druheho... ale evidentne su tu dva tabory, jeden to vidi ako prasacina ze sa vyblokuje cesta pricom sa da jazdit viac pri krajnici nie cez cely pruh a druha skupina vidi cestnych cyklistov ako panov tvorstva co maju pravo obmedzovat ostatnych... pritom logika ze ked sa dam ako dvojicka vedla seba tak vodic pojde automaticky dalej ako ked som sam pri krajnici mi stale neberie hlava...
je to márne, síce máš pravdu ale snažíš sa ju predať ľuďom ktorí ťa nemôžu pochopiť ... prečítaj si diskusie pribratislavskych truhlikov, vezme ti to potrebu ďalej strácať čas touto bohumilou činnosťou ... som s tebou a nerád vidím boj ktorý nemôžeš vyhrať ;-]
Krasny sloh, ale nepadol v nom ani jeden relevantny argument. Nezabúdaj, ze cesty nepatria len autam. Namiesto rozculovania sa skus previest na tom cestaku, nemusi byt ani v skupine. Mozno sa tiez "trochu zobudis".
to sa na hentej ceste staci previest v Punte 98, debilovia co na SUV nas obiehaju v zakrute za krasnanmi len preto, aby sme ich uz v Strazi na 50ke dobehli. ale hlavne ze nas obehli
Parádna kaktusácka bajkovačka na Martinkách. Super terény tam máte. Akurát neznalosť terénu viedla k dlhšiemu tlačeniu/noseniu bajkov na Minčol pri ceste naspäť.
Tie kamenné zjazdy, najmä z Minčola smer Veľká lúka, boli zábavné. Vždy som sa smial. Našťastie sa išlo pomaly, čiže som bol oddýchnutý. Tlaky vpredu 0,8 a vzadu 1 bar.
Vcera vecer som isiel po cyklochodniku na Bulvari, dost ludi a cyklistov v protismere ale drzal som stopu, na konci boli dvaja typci, tym som radsej uhol. Ked som ich videl z blizka, ten nepricetny pohlad do dialky ma dostal a smial som sa 5 minut.
Strečno - pri penzióne Irenka ( pri lávke do Nezbudskej Lúčky), až smerom po kompu by to malo byť neplatené, ale miestni na týchto parkoviskách radi nechavájú svoje autá. Pod hradom tam už neviem či ťa neskasnú. Vo Varíne by sa tiež dalo čosi nájsť pri kostole ako je odbočka začiatok cyklotrasy na vodnom diele. Ale tam neviem ako je to s kamerami. Nezbudskú Lúčku nedoporučujem, len prejsť a nedívať sa po nikom - debilná mentalita a množstvo ľudí s vrodeným kreténizmom.
Videl som spravy, ako už niekto poškodil tie mosty čo ma byť 2022 cyklotrasa do Terchovej, strašne...... tešim sa na otvorenie, ale či dovtedy vôbec vydrzi aspoň to čo už stoji.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tiež si nepochvaľujem tieto dvojičky keď idem v aute ale uznávam, že toto je pre cyklistov bezpečnejšie a nie je to o nič väčšia prekážka ako spomínaný traktor.. problém je vo vzájomnej tolerancii a v tom, že každý sa niekam ponáhľa a prísť niekde o minútu neskôr je strašná tragédia
A btw radikalne proti akemu nariadeniu? Ta dvojicka porusuje platnu vyhlasku SR o cestnej premavke.... a ano cestam sa na bajku teda vyhybam, premavka, prasata vodici (ale to nie len vodici, momentalne kazdy vidi len seba, nervozni vsetci atd...), cesty hnus. Dost co som mal vela koliznych situaciíí pri presuvani na mojom bajku po cestach skrz vodicov, co ma nevideli aj ked som nic neporusil atd...
A este raz, zdrzanie skrz 7 ludi pocitilo dalsich 50 a 1 minuta to teda nebola to ti garantujem. Sloboda konci tam kde zacina sloboda druheho... ale evidentne su tu dva tabory, jeden to vidi ako prasacina ze sa vyblokuje cesta pricom sa da jazdit viac pri krajnici nie cez cely pruh a druha skupina vidi cestnych cyklistov ako panov tvorstva co maju pravo obmedzovat ostatnych... pritom logika ze ked sa dam ako dvojicka vedla seba tak vodic pojde automaticky dalej ako ked som sam pri krajnici mi stale neberie hlava...
ivast tu nejde o boj.. stačí ak pochopí a bude rešpektovať jedna strana druhú.. proste skloniť hlavu a vypočuť musia obe strany..
Taky tak.
to sa na hentej ceste staci previest v Punte 98, debilovia co na SUV nas obiehaju v zakrute za krasnanmi len preto, aby sme ich uz v Strazi na 50ke dobehli. ale hlavne ze nas obehli