Ak to tu cíta nejaky cykloturista tak nieje to žiadna dialnica:) Gusto asi dlho nebral so sebou nejakého cykloturistu alebo zaciatocnika. Ja som to siel s manzelkou a nevyšla na e-biku ten strmák a záver k hradu sa jej zdal tiež moc naročný. Opatrne s tým čo je a nieje dialnica:)
Sak dialnica moze ist aj do kopca ... je to vydupane a siroke, bez problemov sa to da ist na celopevnom trekovom biku, neviem si uz predstavit nic jednoduchsie, v zmysle turistickeho chodnika. Zaciatocnik sa ma vozit po hradzi, nie sa hned pchat do lesa na chodniky /alebo na nejake nepouzivane lesne cesty , kde sa nauci nosit/.
Ale spomenul som si, ze z Bezovca po modrej je jeden blby usek na luke, niekedy byva tusim ohradeny, alebo tak, raz som to musel lesom obist. A pasu sa tam niekedy zvery. Ale snad to uz nerobia s tym oplocovanim.
Sak dialnica moze ist aj do kopca ... je to vydupane a siroke, bez problemov sa to da ist na celopevnom trekovom biku, neviem si uz predstavit nic jednoduchsie, v zmysle turistickeho chodnika. Zaciatocnik sa ma vozit po hradzi, nie sa hned pchat do lesa na chodniky /alebo na nejake nepouzivane lesne cesty , kde sa nauci nosit/.
Ale spomenul som si, ze z Bezovca po modrej je jeden blby usek na luke, niekedy byva tusim ohradeny, alebo tak, raz som to musel lesom obist. A pasu sa tam niekedy zvery. Ale snad to uz nerobia s tym oplocovanim.
tak nie som celkom začiatočník, ale tiež by som to diaľnicou nenazvala... ale ked neviem ja kludne zídem a tlačím...
Zalezi na akom bajku to ides, ak trekovy s uzkymi pneus, tak dialnica nie, ak mas 2.5" tucne gumy , tak je to ine . Aj singel na ihelnik je uz prevazne vyjazdena dialnica, aj ked je to uzsie.
Ale ked tak nad tym premyslam, ako ma kto uhol pohladu, tak niekedy definicia nie-dialnice je, ked na singli treba aspon zo 10-20x prenasat bajk cez strom
mám úzke gumy na trekingáči, jazdí sa mi celkom fajn, bola som tak aj v Sulove ostatní mali horské s hrubými gumami a neviem išla som bez problémov tak to neriešim nejak... a teraz nejazdím les tolko...
Tak som bol okúsiť tú modrú značku z Bezovca na Tematín a pohodka. Nečakal som, že tam stretnem toľko turistov, ale všetci pohode buď som sa uhol ja alebo oni, usmiali sme sa na seba a popriali pekný deň. Predtým som zbehol pozrieť kakaovník do Lehoty. Na Tematíne pekne, skúsil som obe C smerom na Hrádok, ale to len preto, že som si hore zabudol okuliare. Ďakujem ujcovi zo suvenírov, že mi ich odložil. Inak nemilé prekvapenie, že na Bezovci nebolo nič otvorené. Aj jeden turista čo ide hrebeň bol prekvapený, tak šiel do Lehoty na vodu. Celkovo fajn výlet, len po pár týždňoch bez biku to bolo v nohách cítiť.
V sobotu idem sprevadzat ludi hrebenom povazskeho inovca. Ak poznate kto by mal zaujem viac v odkaze. Treba uz mat ale. najazdene cosi hore aj dolu. Cena je 25eur a je v nej zahrnuty aj vyvoz na chatu pod Inovcom. Z Piestan Vas tam prepravime.
Jedna sa o novy projekt na Slovensku tak sa snazim pomoct. Trasa je legalna.
Viac info tu: https://www.traildeer.com/l/60cc79d0-dd59-4854-b55f-f349edd9adac
Vecsinou sa pomaha bez odplaty takto je to biznis.
Ved som ti pomohol bez odplaty na Marhate:)
Je rozdiel ked idem s kamosmi alebo rodinou a ked berem cudzích ludí ktorých nepoznám.
Ja to vidim na manželke, že bezomna nejde nikde. Proste sú ludia čo by chcelí ist no nemaju s kým alebo nevedia kde. Taktiež v rámci výletu sa dá aj poradiť v technike jazdy čo je tiež v cene.
Otázkou ostáva či si za takúto službu dokážu resp chcú zaplatit. V zahraničí to funguje ale iná kúpna cena aj povedomie a viacej cykloturistov. no na Slovensku je to problém hlavne s tým, že kopec sprevádzaní vedie mimo značených cyklotrás a po trialoch. Ďalšia vec je aj, že ty sa staráš o nejaký trail a niekto ti na nom bude zarábať bez pričinenia aby ti pomôhol. Ten kto sprevádza by sa mal aj o tú trasu čo sprevádza starať. V okolí poznám aj iné miesta no môj výlet ide po oficiálnej cyklotrase. Sám som zvedavý a spýtam ako toto chcú riešiť do budúcnosti.
Nestastne si tam pridal tu vetu o pomoci. Kedysi sa to volalo spolocny vyjazd. Takyto druh sluzby nie je zly napad, ja by som nato nemal nervy, posledny urcuje tempo.
Vzhladom ktomu ze jazdím s manzelkou a deckami tiež si neviem predstaviť ak by som mal takto jazdit este aj s cudzími na úkor nich a este aj tempom technikou prispôsobenej skupine aj ked je to finačne ohodnotené ale cas s rodinou je viacej. Ak by takéto výjazdy boli len občas resp toto je vlastne prvý po takmer roku čo som tam zaregistrovany, tak by sa to dalo. chcel by som aj marhat ale budem sa musiet prispôsobiť skupine. Ale pre istotu idem dnes hore niečo porobit lebo to zase nevyzerá ako chcem tak sa môžeš pridat:)
Mne to pride cele mimo robit sprievodcu po trailoch,ktore si nejaka particka lokalov,to je jedno kde vystavala a chodi sa tam o to starat.A ja by som mal takto ist s nejakymi mantakmi,co zaplatia 25 evri!!! za vyjazd im to ist likvidovat?Nikdy!Hanbil by som sa jak pes.
Ale vsak toto neni pripad doubleho .. proste normalny sprievodca po horach. Doteraz boli sprievodcovia po pamatikach/hradoch, atd. .. tak uz aj hrebeni
Ak by bol zaujem, moze byt aj sprievodca nosenim .. napr. po Martinskych holiach v cucoriedkovisku ... tam moze byt kvakob
Inak prizivovanie sa na inych je zial bezna praktika a co sa tyka trailov, tak to zacalo svojh casu uz na Cerove drahe v BA, kedy sa tam prizivili organizatori Stupavskeho maratonu Po poniceni blbych usekov, ktore slubili opravit, ani pes nestekol. Ostatne, ani faborky po sebe nie su nikdy schopny pozberat.
pozor ja mam cyklotrasu a ked sa pôjdu traily tak mam tam aj ja nejaku robotu. Všetko v ramci prvého pásma ochrany. Ty tiež jazdíš drahu a furt sa tam hádate kto čo robí:) Zase ak ti tam prejde skupinka 8 ludí raz za čas tak neviem či ti to nejak poničia. Ale na Slovensku je malo tolerancie a viac napádania. Diskutujeme tu, či mam alebo nemám zobrat ľudí pritom včera som bol prejst ten hreben a minimalne 500m až nie viac je tam zničeného hrebena od lkt na dvoch miestach. Riešime malé veci pritom veľký hráči s veľa peniazmi ovelaviac zasahujú do krajiny. Ako sa obmedzila alebo má obmedzit tazba v NP tak prvý stupen ochrany doslova klčujú.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak nie som celkom začiatočník, ale tiež by som to diaľnicou nenazvala...
Ale ked tak nad tym premyslam, ako ma kto uhol pohladu, tak niekedy definicia nie-dialnice je, ked na singli treba aspon zo 10-20x prenasat bajk cez strom
Jedna sa o novy projekt na Slovensku tak sa snazim pomoct. Trasa je legalna.
Viac info tu: https://www.traildeer.com/l/60cc79d0-dd59-4854-b55f-f349edd9adac
Ved som ti pomohol bez odplaty na Marhate:)
Je rozdiel ked idem s kamosmi alebo rodinou a ked berem cudzích ludí ktorých nepoznám.
Ja to vidim na manželke, že bezomna nejde nikde. Proste sú ludia čo by chcelí ist no nemaju s kým alebo nevedia kde. Taktiež v rámci výletu sa dá aj poradiť v technike jazdy čo je tiež v cene.
Otázkou ostáva či si za takúto službu dokážu resp chcú zaplatit. V zahraničí to funguje ale iná kúpna cena aj povedomie a viacej cykloturistov. no na Slovensku je to problém hlavne s tým, že kopec sprevádzaní vedie mimo značených cyklotrás a po trialoch. Ďalšia vec je aj, že ty sa staráš o nejaký trail a niekto ti na nom bude zarábať bez pričinenia aby ti pomôhol. Ten kto sprevádza by sa mal aj o tú trasu čo sprevádza starať. V okolí poznám aj iné miesta no môj výlet ide po oficiálnej cyklotrase. Sám som zvedavý a spýtam ako toto chcú riešiť do budúcnosti.
Ak by bol zaujem, moze byt aj sprievodca nosenim .. napr. po Martinskych holiach v cucoriedkovisku
Inak prizivovanie sa na inych je zial bezna praktika a co sa tyka trailov, tak to zacalo svojh casu uz na Cerove drahe v BA, kedy sa tam prizivili organizatori Stupavskeho maratonu