neviem, co niekto nieco take robi, ale chcel by som si na vyse tyzden (od konca jula do cca 10.8.) pozicat cestny bicykel. idem na vylet do slovinska a chcel som si zobrat svoj horsky a nejaky cestny, pretoze vacsinou sa pojde po cestach.
ponuka niekto nieco take v okoli PN alebo BA v rozumnej cene? pripadne vedeli by ste mi nejaky pozicat vy?
mam 168cm a 70kg, takze asi potrebujem 50-52cm ram.
dik!
jan pernecky
[email protected]
0949 359 372
zvažujem kúpu cestného bicykla a nerád by som "stlačil spúšť" predtým ako si to poriadne otestujem. Mám dosť citlivé kolená a podobne, rád by som si to poriadne otestoval. To znamená, nie len spraviť kolečko okolo predajne ale ideálne deň, dva a viac pojazdiť. Neviete prosím o nejakej predajni ktorá vie požičať bicykel na takéto niečo? Poprípade nepoznáte niekoho kto má v okolí Trenčína cesťák vo veľkosti L a bol by ochotný ho požičať/prenajať na pár dní aby som sa trochu zoznámil s cestnou cyklistikou? Mám 184 cm, takže veľkosť L.
Ďakujem za odpovede.
Viete o niecom?
Cesta/MTB to je jedno
Neuzivila, nedavno som to pocital.
Je nutne si uvedomit, ze su tieto zakladne skupiny zakaznikov:
1/ commuter - chce sa previezt z bodu A do bodu B - v kazdom vacsom meste ma na ulici za nula korun kolobezku alebo bajk - nepotrebuje drahu pozicovnu
2/ sportovec/dovolenkar, ktory chce jazdit - ma svoj bajk, pokial nelieta lietadlom (tvoj priklad Malorca), tak si ho berie vzdy so sebou - nepotrebuje drahu pozicovnu
3/ tester - pozicia si zadarmo testovaci model v predajni - nepotrebuje drahu pozicovnu
4/ ostatni - tych je tak malo, ze to nedava ekonomicky zmysel, (pripadne vynimocne dava, aj to iba v sezone, pri dovolenkovych destinaciach, no urcite nie v mestach), no tych musia byt tisice za sezonu, aby som mal pri mnozstve bajkov navratnost, pricom bajk musi rotovat kazde 2-3 roky, lebo poziciavam stale aktualne moderny model. O nakladoch na servis a skodach pri prevadzke nevraviac.
Este doplnim, samzrejme pozicovne funguju v urcitych produktoch, napr.:
- motorky - tam je zvyseny naklad na garazovanie, poistky, servis
- lyze - poskytuju prevazne vyrobcovia, aj to iba v strediskach
Share-ovana ekonomika ma podla mna velku buducnost, chcem vlastnit a starat sa o co najmenej haraburd doma, kupujem len to, co pouzivam kazdy den. Vsetko ostatne ma zmysel si prenajat. To len na objasnenie mojho postoja.
Vidim to tak, ze ked najblizsie pojdem na Slovensko, zoberiem si svoj bike.
Inak neexistuje nieco na Slovensku ako komunitne poziciavanie? Priklad - mal som u seba na navsteve priatelkinho brata a potrebovali sme pre neho sneznice. Zbytocne kupovat kvoli jednemu tyzdnu. Otvorim app, pozriem, kto v okoli ma sneznice a je ochotny ich pozicat. Vyzdvihnem, zaplatim, poistka v cene. Taketo nieco by pre slovenske mesta uplne stacilo, samozrejme za predpokladu, ze ludia su ochotni poziciavat svoje vlastne bicykle. Paradoxne ja by som s tym napriklad mal problem, som na bicykle haklivy. Ostatne veci nemam problem pozicat.
Zacinaju sa taketo projekty na FB postupne rozbiehat, najma medzi susedmi, predovsetkym kutilske haraburdy ako kosacka, vertikutator, vrtacka (potentny manzel
Slovenska natura je ovsem tazka, mame geneticky dane, ze chceme vsetko vlastnit a ak si poziciame cudziu vec, nespravame sa k nej ako ku vlastnej. Mozno mlada generacia po vzore zapadnych to zmeni, ma uz mensiu potrebu majetkovej vazby k predmetom a chce byt viac neviazana a rozcestovana.
Jediny projekt vo velkom, ktory sa zatial uplatnil bola IKEA
Inak súhlas. A vdaka aj Nazgul,Jakob
Vidim to tak, ze ked najblizsie pojdem na Slovensko, zoberiem si svoj bike.
Inak neexistuje nieco na Slovensku ako komunitne poziciavanie? Priklad - mal som u seba na navsteve priatelkinho brata a potrebovali sme pre neho sneznice. Zbytocne kupovat kvoli jednemu tyzdnu. Otvorim app, pozriem, kto v okoli ma sneznice a je ochotny ich pozicat. Vyzdvihnem, zaplatim, poistka v cene.
Som raz potreboval mačky (také retiazkove) na výstup na zamrznutý Kľak, v športovom obchode mi povedali, že si ich môžem za pár eur požičať, že majú aj požičovňu športovej výstroje. Dobre poslúžili a potom som si ich miesto vrátenia rovno kúpil. Win win pre oboch.