Zdravíčko,
veľmi silno snívam už 2 mesiace o enduro biku, tento sa mi páči, ako komponentovo, tak aj geometriou. Má niekto skúsenosti priamo s touto verziou? Dosť mi vadí, že sa tam nezmestí flaša s vodou do rámu.
Každým dňom je viac a viac v košíku na stránke :D
https://www.yt-industries.com/products/bikes/379/capra-pro-al-29/preview
19.08.2021 - 12:34:52
00
Cau, ak ti vyhovuje dostupna XL velkost v modrej farbe, tak kupuj kym je ?. Vyhoda je, ze je to aj u nas pomerne znama znacka. Takze, ked ho raz budes predavat, tak nebude snad az taky problem sa ho zbavit. A Capra je dobry model. Aj ked do 4 litrov je teraz uz na vyber toho viac a vsetky su dobre, takze vyrazna chyba sa ani spravit neda. Problem je len s dostupnostou. Hlavne teraz, ked sa uz uvadzaju modely pre rok 2022,ale do predaja este len pridu.

A ozaj, kosik na flase je precenovany ?. Existuju aj nasledovne alternativy na kratke jazdy:
- Ladvinka s rezervoarom. Nic moc v teple a blbo sa tie trezervoary cistia.
- Mini batoh na flasu. V lete tiez trochu otrava a za jazdy sa napit neda. Ale pri dobrom batohu clovek o nom ani nevie a hodi tam aj ine veci.
- Drziak flase za sedlom. Vyzor trochu cudny, ale funguje aj ako blatnik, no zavadzia ak tam clovek chce svetlo alebo kapsicku.
- Flasa naspodu dolnej ramovej trubky. Nesmie byt prilis velka a musi mat kryt naustka kvoli spine. Za jazdy sa napit prakticky neda. Ale napr. fidlock je dobry na to aby to vyberanie aspon bolo co najjednoduchsie a ziadny kosik nekazi vzhlad, ked pri dlhsom vylete clovek pouzije batoh s rezervoarom alebo batoh s flasami vnutri.

Sam cakam na bike, ktory nema miesto na flasu v rame a planujem malu fidlock flasu 450 ml (teoreticky sa da aj vacsia) na spodok ramovej trubky. Dokonca sa mi to aj trochu paci, lebo to posobi tak offroadovo. Ako ked sa na land rover dozadu upevni kanister na benzin ?. A na dlhsie vylety je batoh nevyhnutny tak ci tak pri tomto type bikeov, ktore nepojmu dve flase alebo napr. velku flasu a kapsicku.
22.08.2021 - 07:49:31
00
s tou flasou nesuhlasim, pokial jazdis 90 percent bikepark tak okej ale inak je pre mna flasa must. Vdaka flasy a strapu na rame nepotrebujem ziadne ladvinky, ruksaky ani nic podobne a s 950 ml flasou pokial nie je 35+ vydrzim do 60 km v pohode jazdit, s tym ze nejaka zastavka na obcerstvenie tam je. Co sa tyka Capry, urcite chybu nespravis, je to direct sale takze cena celkom privetiva, ale ako pisal tuto kolega vyssie, daju sa najst aj ine alternativy. S dostupnostou to ale bude +- to iste.
22.08.2021 - 10:13:08
00
včera som bol zrovna v kálnici (momentále mám HT canyon 7 AL 2020) a stretol som tam 2 capry a jedného jeffsyho a v podstate mi po zhrnutí povedali niečo podobné, už keď ste sa takto 4 zhodli tak som dlho nerozmýšlal a spravil objednávku, možno spočiatku nevyužijem plný potenciál toho biku, ale ja ho proste chcem a treba si robiť radosť :D

ohladom vody, veľmi rozmýšlam nad ladvinkou, čo má miesto na flašu, nie ten rezervoár, zrovna som to nedávno videl u jedného enduro jazdca, takže asi cesta pre mňa
22.08.2021 - 11:47:33
01
Pepo32 ano, ale veľmi ma bavia bikeparky, prinajhoršom šlapať si nejaké traily dokola (tbk napríklad), čo sa ešte dá zvládnuť s tou caprou ako som sa dopočul od majiteľov, kondička je, mladý som, čo viac mi chýba :D na XC dlhé trasy a stupáky mi stále zostane moj fešák Canyon, pozeral som strašne veľa bikov za posledné 2-3 mesiace a tento mi vyšiel tak najlepšie, komponentovo je pre mňa už niečo vyššie totálny prestrel, dúfam hlavne, že dodržia dátum dodania
22.08.2021 - 11:49:51
00
Ja samozrejme nikomu netlacim mensiu flasu na spodnu ramovu trubku. Vyhovuje to tak mne na drvivu vacsinu mojich kratkych vyjazdov okolo komina. Teoreticky sa da tak upevnit aj vacsia flasa alebo teda najst si ine vyhovujuce riesenie. Pisal som to hlavne kvoli tomu, ze kazdy bike ma nejake negativa a pri enduro bicykloch nie je zas taka tragedia, ked v rame nie je miesto. Pepo32 trufam si dokonca povedat, ze ak chodis na 60 km vyjazdy, tak to nie su vyjazdy na enduro bicykel :). Samozrejme na tom nie je nic zle a asi to tak robi kazdy kto nebyva velmi blizko bikeparku, ale pravidelnejsie 60 km alebo dlhsie vyjazdy zavanaju uz skor nejakym lahsim trailovym alebo dokonca XC bikeom, ktory by bol asi vhodnejsi na take vzdialenosti.
22.08.2021 - 13:33:35
00
Tak to vobec 😀 ale kym dojdem na BKcako mam to cez 20ku,potom nejake traily a cesta domov z race zase urobi 15 km, po sezone chcem ist do vyssich zdvihov 😀 je pravda ze teraz mam na dnesne pomery ozaj trail bike.
22.08.2021 - 13:44:34
00
Ja sa vyjadrím len ku fľaši na ráme, miesto tam mám ale nevyužívam to (mám namiesto toho náradie), vodu vozím v ladvinke ako všetky potrebné veci, nejakú tyčinku, mob.,kľúče a samozrejme fľašu...
22.08.2021 - 14:47:46
01
Pepo32, ja som to nemyslel tak, ze: "nemas dostatocne zdvihy, tak nejazdis a nepotrebujes enduro". Pravdupovediac som ani neskumal aky mas bike. Len som to asi prilis posudzoval podla seba, lebo ja vacsinou chodim iba na take kratsie vyjazdy 20-30 km, hlavne z casovych dovodov a 60 km mi pride dost na enduro bike. Ale ak to je pre teba bezne, tak potrebu vacsej flase chapem.
22.08.2021 - 15:23:35
00
keyboard_arrow_up