Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Snáď mi poradíte, mám Deore 1x12. Keď radím, všade ide pekne reťaz, okrem jedného kolieska, kde vydáva zvuk ako keby sa chcela preradiť. Dá sa to nejak nastaviť? Či mám smolu?
Snáď mi poradíte, mám Deore 1x12. Keď radím, všade ide pekne reťaz, okrem jedného kolieska, kde vydáva zvuk ako keby sa chcela preradiť. Dá sa to nejak nastaviť? Či mám smolu?
Je to 5. najmenší prevod. Ostatné idú pekne ticho.
Asi poškodené kolečko . Na nových lankách sa po určitej dobe posunie radenie keď sa natiahnu stačí vtedy doladiť . Ale ak to robí jedno a skoro stredne . Treba to kolečko pozrieť
Bicykel je ešte v záruke, má tak 4 mesiace. Aká je šanca, že keď by bola poškodená kazeta, že sa bude dať reklamovať? Čo mám skúsenosti, tak všetko okrem rámu na bicykli je podľa obchodov spotrebný tovar, na ktorý sa záruka nevzťahuje.
Bicykel je ešte v záruke, má tak 4 mesiace. Aká je šanca, že keď by bola poškodená kazeta, že sa bude dať reklamovať? Čo mám skúsenosti, tak všetko okrem rámu na bicykli je podľa obchodov spotrebný tovar, na ktorý sa záruka nevzťahuje.
Daj to do obchodu ak je v záruke . Druha vec je dĺžka reťaze podobne zvuky môže robiť najviac opotrebované kolečko pri novej reťazi alebo opačne pri starej " roztiahnutej " najmenej opotrebované
caute, existuju kluky s 24 zubovym jednoprevodnikom na stvorhran? (k 7rýchlostnej kazete)
24 je na krajný rozteč na stredy dáš minimálne 27 tuším . Ale párovať 1x7 to je ozaj "dobré" počítam že na 26 kolách .
7 kolo môže byt na závit nie kazeta .Boli aj 7 kazety ale niesu kompatibilne z 8 až 11
Ak tam bude naozaj vyhnutý ten zub tak nič netreba reklamovať, stačí to jemne prihnúť do správneho smeru, žiadna veda , keby si sa na to pozrel mohol si to mať už hotovo .
peter.merta čo ak sa v tom nevyznám? Ako zistím, že zub je vyhnutý? Pre toho, kto sa v tom vyzná žiaden problém. Preto toho, kto sa v tom nevyzná, už to problém je.
Pozri sa na to a pravdepodobne uvidis že v jednom mieste akoby zub z vedľajšieho koliečka zavadí o reťaz a kúsok ju zodvihne kým zapadne naspäť, mal som to tak na svojom tiež, nič ťažké …
Zdravím vospolok.
Aký prevodnik pouzit pre prestavbe z 3x9 na 1x9? 1 prevodnik vpredu. Aky jednoprevodník odporúčate na kluky shimano XTR 3x9 (mysim ze tam je roztec 104)?
Dakujem za nazory
Zdravím vospolok.
Aký prevodnik pouzit pre prestavbe z 3x9 na 1x9? 1 prevodnik vpredu. Aky jednoprevodník odporúčate na kluky shimano XTR 3x9 (mysim ze tam je roztec 104)?
Dakujem za nazory
Ja ostavam na 2/9. Velky premna je optimalne 40 a maly 24 kazetu najviac co som nasiel 11/36 .Premna akurat. Ak trvas na 1×9 je vela cinskych kompletov 11az45 kazeta prehadzovacka plus radenie. Nemysim ze by XTR 9 Pobrala nieco cez 36 .Zamna zalezi aj na kolesach ja mam 26. Ked budes mat 27.5 alebo 29 treba ozaj velku kazetu
NX 11s,Sunrace 11-50,cinsky 32 oval,26" kolesa.
Co som tu precital a videl fotky,tak toto je idealny stav.
Na najmensom pastorku je retaz 2cm od spodnej kladky,hoci to tak na foto mozno nevyzera.
Na najvacsom pastorku sa da spodna kladka posunut hore k ramu este o cca 1cm,aj ked neviem,ci nieje nasponovana az moc.
Retaz som nameral podla videa od Parktool,teda prevodnik a najvacsi pastorok + 4 clanky.Zda sa mi to dost napnute,ale to robi zrejme pruzina prehadzovacky,pretoze ked som pridal 2 clanky,tak uz bola retaz volna.Ed.Vyriesene B skrutkou.
Na prekvapenie to funguje bez predlzovaka patky (s nim to neradilo dobre),kedze prehadzovacka by mala byt do 42z.
Oval je dufam voci polohe kluk namontovany spravne.Inak sice nesiel,ale ci to nevyrabaju len akoze oval hala bala.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Konecne niekto s povestou a z main streeem, pomenoval veci, ako skutocne su. Dakujem Seth za pravdive a objektivne video.Otvoriť v novom oknethumb_up-2thumb_down
Ved v tom videu nepovedal nic prevratne, nazov videa je trocha clickbait. Spomenul ze 3x system je vhodny pre zaciatocnikov, na lacnejsie biky, komponenty vydzria dlhsie a trocha aj marketing (viac rychlosti=lepsi bicykel). Aj sam povedal, ze na vsetky prerabky bikov dava 1x (jednoduchost, vaha atd.) a nadalej bude jazdit 1x12.
myslim ze 99% ludi co prejde na 1x12 uz nepojde nikdy spat do 2x resp 3x a vsetci vieme preco. ale ano 2x a 3x tu bude urcite na urcitych typoch bikov este dlho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bolo by dobre uviesť ci dolné alebo horne kolečko
Asi poškodené kolečko . Na nových lankách sa po určitej dobe posunie radenie keď sa natiahnu stačí vtedy doladiť . Ale ak to robí jedno a skoro stredne . Treba to kolečko pozrieť
Daj to do obchodu ak je v záruke . Druha vec je dĺžka reťaze podobne zvuky môže robiť najviac opotrebované kolečko pri novej reťazi alebo opačne pri starej " roztiahnutej " najmenej opotrebované
24 je na krajný rozteč na stredy dáš minimálne 27 tuším . Ale párovať 1x7 to je ozaj "dobré" počítam že na 26 kolách .
7 kolo môže byt na závit nie kazeta .Boli aj 7 kazety ale niesu kompatibilne z 8 až 11
Ak tam bude naozaj vyhnutý ten zub tak nič netreba reklamovať, stačí to jemne prihnúť do správneho smeru, žiadna veda , keby si sa na to pozrel mohol si to mať už hotovo .
Originál: https://www.kellysbike.com/sk/trekking-c551/cristy-60-p50316
Po zmene (pár fotiek pre inšpiráciu):
Kellys Cristy 10 28 bicykel, mauve pearl
649 €
Dakujem za nazory
Dakujem za nazory
Ja ostavam na 2/9. Velky premna je optimalne 40 a maly 24 kazetu najviac co som nasiel 11/36 .Premna akurat. Ak trvas na 1×9 je vela cinskych kompletov 11az45 kazeta prehadzovacka plus radenie. Nemysim ze by XTR 9 Pobrala nieco cez 36 .Zamna zalezi aj na kolesach ja mam 26. Ked budes mat 27.5 alebo 29 treba ozaj velku kazetu
Co som tu precital a videl fotky,tak toto je idealny stav.
Na najmensom pastorku je retaz 2cm od spodnej kladky,hoci to tak na foto mozno nevyzera.
Na najvacsom pastorku sa da spodna kladka posunut hore k ramu este o cca 1cm,aj ked neviem,ci nieje nasponovana az moc.
Retaz som nameral podla videa od Parktool,teda prevodnik a najvacsi pastorok + 4 clanky.Zda sa mi to dost napnute,ale to robi zrejme pruzina prehadzovacky,pretoze ked som pridal 2 clanky,tak uz bola retaz volna.Ed.Vyriesene B skrutkou.
Na prekvapenie to funguje bez predlzovaka patky (s nim to neradilo dobre),kedze prehadzovacka by mala byt do 42z.
Oval je dufam voci polohe kluk namontovany spravne.Inak sice nesiel,ale ci to nevyrabaju len akoze oval hala bala.