Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
Opravujem, v "pohode prejazdná", dá sa šliapať do kopca, neboli tam zničené úseky. Ale len ten úsek vyznačený modrou farbou na tej mape hore, potom nasleduje ten strmý úsek dole :
Červená čiara v profile a písmeno i hore na mape.
Možno skúsiť odbočiť radšej doprava po 1tke, prípadne to ísť opačným smerom, najprv 1ku a 2kou schádzať dole do PK, vynechať zelenú na Rybníčku.
Tie skaly to je pekný úsek - vlastne 2/3 toho úseku je OK. Stred je/bol rozdrbkaný od lesníkov a záver je krkolomný.
Stále hľadám optimálnu trasu z PK na Rybníček. Novými CT v okolí Baby sa to zlepšilo. Najlepšia sa javí smer Baba --> po novej CT pod 1000m zjazdovku --> asfaltka na hradskú --> asfaltka sme Rybníček
Opravujem, v "pohode prejazdná", dá sa šliapať do kopca, neboli tam zničené úseky. Ale len ten úsek vyznačený modrou farbou na tej mape hore, potom nasleduje ten strmý úsek dole :
Profil.jpg
Možno skúsiť odbočiť radšej doprava po 1tke, prípadne to ísť opačným smerom, najprv 1ku a 2kou schádzať dole do PK, vynechať zelenú na Rybníčku.
Rajny - tak som Ti to dnes prešiel:
+ od Kramárky hore, potom doľava, pohoda, široká lesná cesta č.1.
- potom mala byť podľa mapy nejaká cestička na Cajlanskú Homolu, no nieje. Možno nejeký náznak. Je tam ohnisko, potom skalnatý hrebeň č.2, na vrchole č.3 tabuľka, ale žiaden výhľad, tak isto cesta dole nieje. Vrátil som sa k bodu 1.
- zjazd v pohode na lúku č.4.
- nasleduje strmý zjazd dole, vymletý rigol č.5. Dole som to dal v pohode, hore by som to šliapať nedal.
- stúpanie k č.6 na takú skalu č.7 ale bez poriadneho výhľadu.
- stúpanie hore č.8 som tlačil, plno konárov, lístia, strmé
- strieda to kúsok roviny a zase strmo hore č.9 vyšliapateľné a potom už len lesom č.10 na Kramárku
Akože dalo sa to prejsť, dole som kopce zjazdil všetky, hore je to strmé, párkrát som tlačil.
Ale už tam nepôjdem, nič zaujímavé tam nie je, plno lístia, konárov, Cajlanská Homola bez výhľadov.
Rajny "Stále hľadám optimálnu trasu z PK na Rybníček. Novými CT v okolí Baby sa to zlepšilo. Najlepšia sa javí smer Baba --> po novej CT pod 1000m zjazdovku --> asfaltka na hradskú --> asfaltka sme Rybníček "
Z PBaby si už išiel po červenej Štefánikovej cyklomagistrále smer "Javorina sedlo"? Potom pár metrov strmo hore, tlačenie, je tam spadnutý hrubý strom cez trasu. Zjazd dole a si "Pod sedlom Javorina". Makadamovou cestou dole na Rybníček.
A vlastne prečo na Rybníček? Kam chceš pokračovať ďalej?
Keď sa už motáme okolo Cajlanskej homoly a Kamennej brány... Skúšali ste už niekto zjazdnosť a komfort týchto úsekov? Zaujíma ma hlavne 1. a 2.
Tajný chodník č. 3 pri KB je pre mňa záhada - neviem ho nájsť
Č. 4 som dávnejšie skúšal ale bola to kombinácia chodníka a potoka.
Je možné, že tá 3. trasa vedie k posedu ktorý je cca v strede polomu. Lahšie by som tam vedel trafiť od zbojníckeho.
Na Rybniček chodím kvôli tejto trase. Je to príjemný výstup na Čermáčku resp. Zbojnícke. Mám to tam rád hlavne úsek popri potoku Vidlárová. Určite to poznáš
Najnovšie obchádzam Čermáčku a využívam "modrú" trasu cez Tri kopce. Poznáš?
Jasné, červená, Javorina - to všetko sú už vybajkované trasy.
Momentálne objavujem vrstevnice na Geldeku... Odporúčam
Z PBaby si už išiel po červenej Štefánikovej cyklomagistrále smer "Javorina sedlo"? Potom pár metrov strmo hore, tlačenie, je tam spadnutý hrubý strom cez trasu. Zjazd dole a si "Pod sedlom Javorina". Makadamovou cestou dole na Rybníček.
- Vidlárovú som bol, naposledy som ale odbáčal skôr doľava po Skalnatú ( na tej mape 579mbod).
- tri kopce, pozriem dakedy, teraz som išiel po tej fialovej cyklotrase, odbočku som videl ale nešiel po nej
- Geldek, Sklená Huta - toto je oblasť ďalej smer Častá, to veľmi nepoznám.
- nefotíš tie fotky mobilom? By sa hodilo mať aj GPS pod fotkou, je to tam zaujímavé.
Som si neuvedomil, že nie každá aplikácia ukladá GPS priamo do fotky. Alebo to odtiaľ mažeš? Ja keď fotím v LOCUS map, automaticky mi to pridá do fotky GPS, potom keď to priložím tu je pod fotkou GPS záznam. Nemusí sa nikto pýtať kde presne to bolo. Po kliknutí to vidím na mapy.cz.
GPS nemažem - fotim iPhonom. Pozriem na to.
Palo TT - spodná je viac friendly ale horná má svoje čaro. Ešte chcem vyliesť na Jelenec a Geldek na vrchol. Myslím, že sa ide z druhej strany.
Celkovo je v obore pekné bajkovanie
Teraz (6.20) hlásili na Exprese v dopr. spravodajstve: "Na prekážku si dajte pozor na Pezinskej Babe, po ceste sa pohybuje medveď". ? Stále čakám, kedy sa objaví na nete nejaká fotka (fotomontáž).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Stále hľadám optimálnu trasu z PK na Rybníček. Novými CT v okolí Baby sa to zlepšilo. Najlepšia sa javí smer Baba --> po novej CT pod 1000m zjazdovku --> asfaltka na hradskú --> asfaltka sme Rybníček
+ od Kramárky hore, potom doľava, pohoda, široká lesná cesta č.1.
- potom mala byť podľa mapy nejaká cestička na Cajlanskú Homolu, no nieje. Možno nejeký náznak. Je tam ohnisko, potom skalnatý hrebeň č.2, na vrchole č.3 tabuľka, ale žiaden výhľad, tak isto cesta dole nieje. Vrátil som sa k bodu 1.
- zjazd v pohode na lúku č.4.
- nasleduje strmý zjazd dole, vymletý rigol č.5. Dole som to dal v pohode, hore by som to šliapať nedal.
- stúpanie k č.6 na takú skalu č.7 ale bez poriadneho výhľadu.
- stúpanie hore č.8 som tlačil, plno konárov, lístia, strmé
- strieda to kúsok roviny a zase strmo hore č.9 vyšliapateľné a potom už len lesom č.10 na Kramárku
Akože dalo sa to prejsť, dole som kopce zjazdil všetky, hore je to strmé, párkrát som tlačil.
Ale už tam nepôjdem, nič zaujímavé tam nie je, plno lístia, konárov, Cajlanská Homola bez výhľadov.
Tajný chodník č. 3 pri KB je pre mňa záhada - neviem ho nájsť
Č. 4 som dávnejšie skúšal ale bola to kombinácia chodníka a potoka.
Je možné, že tá 3. trasa vedie k posedu ktorý je cca v strede polomu. Lahšie by som tam vedel trafiť od zbojníckeho.
Na Rybniček chodím kvôli tejto trase. Je to príjemný výstup na Čermáčku resp. Zbojnícke. Mám to tam rád hlavne úsek popri potoku Vidlárová. Určite to poznáš
Najnovšie obchádzam Čermáčku a využívam "modrú" trasu cez Tri kopce. Poznáš?
Jasné, červená, Javorina - to všetko sú už vybajkované trasy.
Momentálne objavujem vrstevnice na Geldeku... Odporúčam
- tri kopce, pozriem dakedy, teraz som išiel po tej fialovej cyklotrase, odbočku som videl ale nešiel po nej
- Geldek, Sklená Huta - toto je oblasť ďalej smer Častá, to veľmi nepoznám.
- nefotíš tie fotky mobilom? By sa hodilo mať aj GPS pod fotkou, je to tam zaujímavé.
Fotím mobilom. Zvyknem ich pripájať ako prílohu.
V pohode na bike je aj spodna.
Palo TT - spodná je viac friendly ale horná má svoje čaro. Ešte chcem vyliesť na Jelenec a Geldek na vrchol. Myslím, že sa ide z druhej strany.
Celkovo je v obore pekné bajkovanie
Celkom potesilo.