Čaute, viete poradiť nejaku zimnu bundu v teplotach okolo 0 az - 5 a viac.taka v ktorej ozaj nebude zima a najlepšie keby na zaklade vlastných skúseností.
praveze doteraz som mal sportful light wind ktory nema na chrbte membranu. nosim to od +16 do -8 takmer 3/4 roka preto aj tak vyzera po 3 rokoch. strasne univerzalna vec. len pod to menim spodne vrstvy. v tych -8 co je su tak 3 vyjazdy za zimu som uz v tom ako pises napratany ale mat koli tomu dalsiu bundu neviem - to je ta aktualna uvaha. v zime jazdim kratsie trasy ale pravidelne - 3-5x / tyzden kedze sa tu dole nic ine v zime aj tak robit neda.
mam obavu ze by som alfu obliekol par krat za zimu = zbytocna investicia a potreboval skor nieco ako perfetto (fiandre pro by malo byt nieco podobne). vacsinu zimy sme tu posledne roky mali teploty okolo 0, -3 az -5. casto byva okolo +5 stupnov. mam rad 3 vrstvy kedy spodna odvedie pot do strednej a vrchna chrani pred vetrom aby sa stredna moc neochladzovala. skusal som aj 2 vrstvy a nebolo to ono.
sorry za uvahu ale strasne nerad nakupujem a o to viac drahe veci
Prave naopak, ked raz vyskusas napr. tu alphu povedzme v -2 len s jednym lahkym alebo stredne hrubym termom, tak pochopis ocom hovorim a uz nikdy nebudes na seba pratat viac vrstiev a tenku bundu Ono podla odolnosti sa da nosit od povedzme +5 co je ale fakt ze horna hranica, takze to vyuzitie je daleko sirsie a hlavne pohodlnejsie a prijemnejsie ako si myslis, ze len v uplne silnych mrazoch. Ked raz (stabilne) klesnu teploty pod nulu tak ju nosim az dokedy nestupnu nad +3/5 st. Na zaciatku zimy ju zacinam nosit az pod nulou, ale na jar az do tych takmer +5st Osobne perfetto obliekam medzi koncom novembra az februarom len vynimocne pocas fakt peknych a slnecnych dni, ale zas je pravda ze jazdim prevazne rano kedy je castejsie teplota vyrazne pod nulou ako cez den, takze dva-tri mesiace sa tej prechodky takmer nedotknes cim opat posetris aj ju.
Ja mám Alphu ešte radšej ako Perfetto, má proste parádny strih. A teplotný komfort super aj v mrazoch (za podmienky že bikuješ a nie vysedávaš v doline v tieni kde celú zimu slnko nezasvieti). Ja aj Alphu v mrazoch mám ako 3. vrstvu, Ako prvá je deravé letné Castelli tielko, potom jesenný alebo zimný nátelník s dlhým rukávom (niekedy oba naraz keď fakt nechcem mrznúť, ale potvrdzujem Jaiuba - čím viac vrstiev, tým horšia funkcia a treba s tým počítať)
no nic mozem dalej rozmyslat - este aj tak nic nieje na skladoch - asi skoncim pri dvoch bundach - jednu zimnu a druhu co by sa dala nosit od tych +5 do +16 - tak mozno alfa a potom mozno pefetto (fiandre pro) mozno s kratkym rukavom + teple navleky. milos21 ty mas aku velkost tej alfy? myslim ze mame podobne postavy - ja mam 180cm 70kg chudy hrudnik, tenke ruky.
Mne zas naopak Alpha 2 totalne strihovo nesedela... Rukavy dlhe jak na zirafu a neskutocne uzke. Vzdy pri obliekani som myslel ze ju vyj...m z okna... materialovo a konstrukcne nebola zla. Na tento rok som vzal Santini Vega Extreme ktora sedi perfektne... Perfetto je zamna najlepsia bunda aku som kedy na sebe mal...
Mám aj Alphu, aj Perfetto a oveľa radšej jazdím s Perfettom. To je pre mňa dokonalý kúsok. Alpha sa dostáva na rad keď teplota klesne pod 5 stupňov na cesťáku a v mrazoch aj na mtb. Pod bundy nosím stále len jedinú vrstvu a je to paráda. Nikdy som neveril, že takto môže oblečenie fungovať.
Mám aj Alphu, aj Perfetto a oveľa radšej jazdím s Perfettom. To je pre mňa dokonalý kúsok. Alpha sa dostáva na rad keď teplota klesne pod 5 stupňov na cesťáku a v mrazoch aj na mtb. Pod bundy nosím stále len jedinú vrstvu a je to paráda. Nikdy som neveril, že takto môže oblečenie fungovať.
Ja tiež veľmi rád jazdím s Perfettom, keď je na to počasie ako teraz, ale strih Alphy pre mňa milujem
Gusto0 183cm 75kg veľkosť L
Napríklad veľkosť L u Prefetta sa mi zdá veľká hlavne v ramenách, ale keď som skúšal M tak bola tesná ak som plánoval aj nejaké vrstvy pod ňu. Ale už som trochu pribral, tak som rád aj za L
Dnes dosla no obratom ju posielam spat. Nezda sa mi dostatocna na vychodniarsku zimu... Mam doma aj novu Santini Vega Absolute a ta sa mi zda teda lepsia, takze vyhrava...
alpha je vlastne len obycajna bunda s gore membranou. v tom v com ina od ostatnych je jej vnutro a par vychytaviek naviac. dovolim si ale tvrdit ze ak nejazdis nejak intenzivnejsie v tych teplotach na co je urcena bude velmi dobra volba bunda GO s vhodnymi dvoma spodnymi vrstvami. ma volnejsi strih takze dostat ich pod nu by nemal byt problem. samotny popis vyrobcu hovori
"Použitá je najľahšia trojvrstvová strečová látku GORE-TEX INFINIUM ™ WINDSTOPPER®, vďaka ktorej je bunda skvelá do miernejších podmienok. Vďaka elasticite skvelo sadne. Je to rovnaká vonkajšia tkanina, aká sa používa pre bundu Alpha RoS 2, ktorú Cyclingnews.com nazýva „benchmark“ v tom, ako by mali najlepšie zimné bundy fungovať. Avšak pri bunde Go sa v Castelli zriekli integrovanej vložky Alpha, aby ste sa mohli rozhodnúť, akú mieru izolácie budete potrebovať."
viac tu: https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/bundy-a-vesty/prechodne-bundy/castelli-go-bunda-cervenooranzova.html?variant=315476&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyOT2fugRkyyOADiZ7Y3CexKY2G08y_xjwIouST5U5howg_98MYX560aArzeEALw_wcB#315476
ak je problem so strihom tak staci pohladat ine znacky ktore pouzivaju na svoje bundy ten material. sportful, gore ... co sa tyka ceny - cierny piatok uz bol
napiklad ja som sa na alphu nechal ukecat tu na fore - bunda dobra ale moc jednoucelna - uz by som ju nekupil a siel prave do GO pod ktore si vies navolit vrstvy podla teploty a intenzity jazdy na ktoru sa chystas - a tym zvysit teplotny rozsah bundy. alpha je nad +5 nepouzitelna. GO by sa dalo pouzivat kludne aj do +10-12 stupnov s tenkou spodnou vrstvou.
Ďakujem za prispevky. Obzrel som si tie bundy,, v dekaci stoji teraz ta zimna len 65,mozno ju skocim pozriet. Do tych 5 stupnov jazdim v klubovych bundach od topbikewear windprof a umbrelo. Da sa v nich jazdiť aj pod nulou ale uz sa treba vrstvit a ja sa potom necitim konfortne. Preto som chcel nejaku poriadnu zimnu bundu a vlastne aj nohavice. Jazdim dost 8-9 ročne a tymto nakupom by som isto svoj najazd a hlavne komfort dvihol. Jazdim aj do prace v chladne zimne rana cca 40minut. Jazdim cestak aj MTB. BF este niekde trvá ale polaris a appha ma vyslo v naj ponuke 399e. Chcel by som investovat tak max 300 a potesit sa ak to vyjde lacnejšie. Pozeral som aj nejake rogelli ale maju malo recenzii.
Alpha bola donedavna na offi castelli stranke za vypredajovu cenu cca 160-170 eur. Aj som chvilu zvazoval ale mam nejake zimne bundy aj ked nie take kvalitne. Uz tu akciu ale nemaju.
Alpha bola donedavna na offi castelli stranke za vypredajovu cenu cca 160-170 eur. Aj som chvilu zvazoval ale mam nejake zimne bundy aj ked nie take kvalitne. Uz tu akciu ale nemaju.
Tak to by som hned objednával, nenasiel som lepsiu cenu v cervenej farbe ako 239
taktiez mam ambrello do topbiku a jazdim v tom do 0, ak chces nieco do chladnejsieho,tak mam od nich tuto bundu a ta sa s dobrym vrstvenim da pouzit aj do -10, je teplejsia ako ambrello https://top-bikewear.sk/cyklo-bunda-windproof-termo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mam obavu ze by som alfu obliekol par krat za zimu = zbytocna investicia a potreboval skor nieco ako perfetto (fiandre pro by malo byt nieco podobne). vacsinu zimy sme tu posledne roky mali teploty okolo 0, -3 az -5. casto byva okolo +5 stupnov. mam rad 3 vrstvy kedy spodna odvedie pot do strednej a vrchna chrani pred vetrom aby sa stredna moc neochladzovala. skusal som aj 2 vrstvy a nebolo to ono.
sorry za uvahu ale strasne nerad nakupujem a o to viac drahe veci
milos21 ty mas aku velkost tej alfy? myslim ze mame podobne postavy - ja mam 180cm 70kg chudy hrudnik, tenke ruky.
Ja tiež veľmi rád jazdím s Perfettom, keď je na to počasie ako teraz, ale strih Alphy pre mňa milujem
Gusto0 183cm 75kg veľkosť L
Napríklad veľkosť L u Prefetta sa mi zdá veľká hlavne v ramenách, ale keď som skúšal M tak bola tesná ak som plánoval aj nejaké vrstvy pod ňu. Ale už som trochu pribral, tak som rád aj za L
"Použitá je najľahšia trojvrstvová strečová látku GORE-TEX INFINIUM ™ WINDSTOPPER®, vďaka ktorej je bunda skvelá do miernejších podmienok. Vďaka elasticite skvelo sadne. Je to rovnaká vonkajšia tkanina, aká sa používa pre bundu Alpha RoS 2, ktorú Cyclingnews.com nazýva „benchmark“ v tom, ako by mali najlepšie zimné bundy fungovať. Avšak pri bunde Go sa v Castelli zriekli integrovanej vložky Alpha, aby ste sa mohli rozhodnúť, akú mieru izolácie budete potrebovať."
viac tu:
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/bundy-a-vesty/prechodne-bundy/castelli-go-bunda-cervenooranzova.html?variant=315476&gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAIxybyOT2fugRkyyOADiZ7Y3CexKY2G08y_xjwIouST5U5howg_98MYX560aArzeEALw_wcB#315476
ak je problem so strihom tak staci pohladat ine znacky ktore pouzivaju na svoje bundy ten material. sportful, gore ... co sa tyka ceny - cierny piatok uz bol
napiklad ja som sa na alphu nechal ukecat tu na fore - bunda dobra ale moc jednoucelna - uz by som ju nekupil a siel prave do GO pod ktore si vies navolit vrstvy podla teploty a intenzity jazdy na ktoru sa chystas - a tym zvysit teplotny rozsah bundy. alpha je nad +5 nepouzitelna. GO by sa dalo pouzivat kludne aj do +10-12 stupnov s tenkou spodnou vrstvou.
Castelli GO bunda, červenooranžová
149 €
Tak to by som hned objednával, nenasiel som lepsiu cenu v cervenej farbe ako 239
Neviem aku velkost
https://www.merlincycles.com/castelli-alpha-ros-2-cycling-jacket-aw21-236564.html
Tu maju este Mko