Kategórie
Bike-techZatiaľ mám vyhliadnutý tento: http://eshop.merida.sk/cyclocross-300-cierna-metaliza-modry-_d24352.html#prettyPhoto
-10% Pinarello Grevil F7 GRX 1x12 DB 28 bicykel, stone green
6 399 €
-10%
MOC 7 100 €
Výpredaj -22% Titici RELLI 28 bicykel, iride green/metallic white
6 999 €
-22%
MOC 8 999 €
-21% Titici REVO 28 bicykel, mostarda yellow glossy/olive green glossy
4 499 €
-21%
MOC 5 699 €
Výpredaj -12% Orbea TERRA M20TEAM 28 bicykel, metallic infinity green
3 249 €
-12%
MOC 3 749 €
Novinka -17% Corratec Allroad A1 28 bicykel, brown/light green/sand
1 499 €
-17%
MOC 2 199 €
-16% Rocky Mountain Solo Carbon 50 28 bicykel, across the universe/stairway to heaven
3 099 €
-16%
MOC 3 899 €
Novinka -31% BMC Alpenchallenge AL THREE 28 bicykel, black/petrol
899 €
-31%
MOC 1 399 €
-41% DEMA Aveiro 1 28 bicykel, čierna/strieborná, poškodený lak
279,99 €
-41%
MOC 472 €
Inak este mi bolo poradene CTM Koyuk 2.0, mozno aj 56-ka bude dobra, tak skusim (i ked farba sa mi nepaci)
mam CTM K 2.0 2020 56:). Ta farba na zivo je fajn, tiez som a bal ale je v pohode
obávam sa že to je už beznádejne vypredané... jedine že by ho mal nejaký predajca rovno na predajni, ale to pochybujem...
dakujem za vsetky skusenosti, pojdem do toho zrejme (i ked ma stale mata ci cistokrvny cestak nie je predsa len o trosku lepsi hehe), no a so sedlovkou a predstavcom sa pohram (tak ako som sa pohral s Trance-om kde som vymenil 50mm za 70mm a sedlo posunul cca o 1 cm dozadu (zdal sa mi bike trochu kratky ale to preto lebo som nebol zvyknuty na "trailovy" posed)
dakujem za vsetky skusenosti, pojdem do toho zrejme (i ked ma stale mata ci cistokrvny cestak nie je predsa len o trosku lepsi hehe), no a so sedlovkou a predstavcom sa pohram (tak ako som sa pohral s Trance-om kde som vymenil 50mm za 70mm a sedlo posunul cca o 1 cm dozadu (zdal sa mi bike trochu kratky ale to preto lebo som nebol zvyknuty na "trailovy" posed)
Podla toho co chces jazdit.
Cestak je o kus rychlejsi aj hlavne kvoli pneumatikam. Ked ides merat kazdu sekundu tak cestak. Ked sa chces sem tam zabavit a ist aj na nepoznane cesty a nevies aky bude povrch gravel je lepsi. Zvladne v poho aj polnacky.
Tuto dilemu riesi gravel s dvojprevodnikom, napr 2x10 a 2 pary kolies, s uzkymi plastami prevazne na cestu a hrubsimi ak ides napriklad do lesa. Pripadna vymena ti takto zaberie 2 minuty.
Chcem sa len opýtať, či je nejaký výrazný rozdiel medzi hydr. brzdami shimano 105 a shimano Ultegra. Vaha ma nejako nezaujíma. Rozdiel v cene je 100€ za pár. GRX nechcem nakoľko mám komplet 105ku a jazdim prevažne cestu momentálne. Dik za každú radu
Chcem sa len opýtať, či je nejaký výrazný rozdiel medzi hydr. brzdami shimano 105 a shimano Ultegra. Vaha ma nejako nezaujíma. Rozdiel v cene je 100€ za pár. GRX nechcem nakoľko mám komplet 105ku a jazdim prevažne cestu momentálne. Dik za každú radu
Okrem rozdielu v hmotnosti a dizajne maju ultegry moznost nastavenia sklonu respektive dlzky kroku paky. Niekomu s mensimi rukami to moze padnut vhod ze si paku moze trosku priblizit a v spodnom uchope ma potrebny dosah a lepsiu ovladatelnost. Tie grx strmene su len prebrandovane ultegry.
Ja mám na graveli 42jky a jazdím s tým dosť aj po ceste. Keďže jazdím sám, tak mi to je jedno či som pomalší o napr. 4 km/h ako žiletkari. Pre mňa je výhoda, že sa s tým nemusím báť jazdiť po lese. Gravel máš predsa usposobený aj konštrukčne na to, aby zvládal aj terénik. Keď si to porovnám s HT Mtb, tak jediný limit je, že to nemá odpruzenu vidlicu a zjazdiť dolu rozbitejšiu cestu v lese je trochu za trest. A môžeš si časom kúpiť cestné kolesá z bazára alebo nechať niečo vypliesť a meniť podľa potreby...
Podla toho ake povrchy chces jazdit a ako intenzivne.
Na pohodove vozenie sa, na zmiesane povrchy a do lesa - gravel.
Zas rychlu jazdu na asfalte si o dost viac uzijes na cestnom biku nez na graveli.
(pripadne vyskusat vsetko a potom predat to co nepouzivas.)
Dnes na KH , koyuk 2.
Spodna strkova cas je v pohode, nie je rozjazdena a ani velke kamene tam nie su