Zvažujem kúpu Garmin Edge 530 (možno aj Bundle). Ale našiel som v shope túto recenziu:
Kvalita GPS je tragicka. Pouzitelne jedine na otvorenej ceste. Staci, ze nad cestou vysia konare a kvalita GPS trackovania ide prudko dole. GPS cyklopocitac nemoze byt v trackovani o dve triedy horsi, ako mobil so Stravou.
Máte s tým skúsenosti? Oplatí sa to teda kúpiť? Otestoval som si Edge 130, ale na moje gusto je príliš malý. Hľadám niečo väčšie - nie nevyhnutne s navigáciou - s dostatkom "štatistických" informácií (čas, rýchlosti, tepové frekvencie, stúpania a pod).
Mozno by mi pomohlo aj to, ak by mal niekto rovno foto, prip. model/rozmer predstavca s ktorym to pouziva a montaz ma tak ako opisujem.
Predstavec som síce nemeral a nenašiel som nikde ani špecifikáciu, aký je štandardne na Author Mission 2019. Ale moju G530 nosím na predstavci takto. V balení boli dva držiaky (pevný na predstavec a druhý na rajdy). G530 má nadĺžku 8cm, takže ten predstavec je asi 10cm. Pasuje tam v pohode a má ešte minimálne po 1 cm miesto k stĺpiku resp. k rajdom. Jediné, čo mi pri tomto umiestnení vadí, je občas kvapkajúci pot, ktorý treba utierať , alebo sa menej potiť.
ahojte, zvazujem kupu garmin 530 a zaroven chcem zmenit polohovatelny predstavec za pevny (mierne dvihnuty cca 9%). Rad by som mal garmin upevneny na predstavci a nie na riaditkach a rad by som sa opytal na aky najkratsi predstavec bude mozne garmin namontovat aby sa dalo jeho telo nacvaknut do drziaka? Rozumiem, ze to bude zavisiet aj od tvaru predstavca, ak napr. velmi vycnievaju casti, kde vchadzaju sruby. Mozno by mi pomohlo aj to, ak by mal niekto rovno foto, prip. model/rozmer predstavca s ktorym to pouziva a montaz ma tak ako opisujem. Dikes
super, dakujem chlapi Tata1955, Sesulak , chce to najprv sa vyhrat s nastavenim posedu (predstavec/riaditka) a potom dostelovat typ drziaka......uz sa tesim ....... to bude tortura
Môj rychly setup v pivnici. Nakoľko mám ecko a bosch kiox, budem tam mat 2 displeje.ak nie takto,tak potom držiak ak otu ma sorcerer s jemným posunom. Aši tam toho veľa nevymyslim. Iny držiak na kiox nechcem, tie bočné sa radi lámu a už som jeden kiox stratil
aku mate skusenost s meranim teploty na garmine 530? poslednych 5 vyjazdov som ho vozil dokopy s predoslou Sigma GPS Pure (kvoli porovnaniu udajov atd...), a ten rozdiel nameranych teplot je prilis velky, pohyboval sa od 1,4 az do 2 stupnov, co je uz fakt dost. Garmin je ten, co to mal nizsie, samozrejme boli vedla seba.
Pocitovo to fakt neviem urcit, tak netusim co s tym... ale napriklad pred vianocami mi sigma raz namerala -5,7 a to si fakt nemyslim ze by bolo vtedy az -7,5 (cca ako by mi to nameral garmin), zas taka kosa tu nebola.
Ine teplomery uz nemam.
fakt je to bezne? no nic, vidim to tak ze si musim zohnat nejaky iny overeny teplomer a porovnat, lebo ma to bude stvat
a este jedna otazka - odporucate ten ochranny obal? mam to pripevnene na predstavci a asi mi to tak aj vyhovuje. Takze netrci nikam dopredu, je chraneny predstavcom a rajdami. A aj som si to vcera uz overil, ked som padol na blatistom svahu... ale neboli to ziadne velke kotrmelce
--btw ta bateria je fakt mega, za 5 vyjazdov som to nabijal len raz. Mam nastaveny trvaly night mod
aku mate skusenost s meranim teploty na garmine 530? ....
este so starou 800kou som laboroval, mal som moznost umiestnit ju vedla shmu meteostanice - polozil som edge na stlpik oplotenia = cca 2m od meracej budky. spustil zaznam a potom porovnal grafy. Bolo to v zime, teplota pod - 10°C, teploty sedeli.
iron.hide No ja na ten teplomer nemám dobrého slová. Neviem kde ten snímač zašili, ale ako začnem jazdu tak mu 10-15 minút trvá kým sa ustáli na stálej teplote. chmeliakbicykle si nevyberas, len profily. Snímače nie sú priradené k profilom, ale ak boli raz spárované, pripoja sa vždy keď sú v dosahu. Tj len zapnes Garmin, vyberte profil a ideš. Výhoda je, že v podstate nič neriešis a vždy to nahrá všetky dostupné dáta, nevýhoda, že potom manuálne musíš vybrať, aký bike si jazdil. Ale už tu niekto postol nejakú stránku, ktorá na základe pritomnych senzorov v zázname porobi zmeny vo výjazde.
Garmin mi vzdy meral blbo teplotu. Ale len za jazdy. Rozdiel bol 2-3 stupne. Ked som zastavil tak sa to upravilo. Nemal som teraz 1030 a 530 vedla seba ale mam pocit ze ta 530 ukazuje presnejsie.
A inac odporucam pouzivat tu gumicku tenku resp putko. Ked sa zrubete na zem, ci uz v lese alebo na ceste tak nebudete mozno hladat kde vam odletel 😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Predstavec som síce nemeral a nenašiel som nikde ani špecifikáciu, aký je štandardne na Author Mission 2019. Ale moju G530 nosím na predstavci takto. V balení boli dva držiaky (pevný na predstavec a druhý na rajdy). G530 má nadĺžku 8cm, takže ten predstavec je asi 10cm. Pasuje tam v pohode a má ešte minimálne po 1 cm miesto k stĺpiku resp. k rajdom. Jediné, čo mi pri tomto umiestnení vadí, je občas kvapkajúci pot, ktorý treba utierať
K Edge robi drziak specialne na velmi kratke predstavce https://k-edge.com/shop/computer-mounts/garmin-mounts/adjustable-garmin-stem-mount/
Pripadne si pozri obrazky na Google daj hladat garmin edge 530 stem mount a prepni si na obrazky.
https://www.aliexpress.com/item/32967764558.html
https://www.aliexpress.com/item/4001075446798.html
https://www.aliexpress.com/item/32921418962.html
alebo potom originál Garmin MTB držiak, ktorý si vieš umiestniť ako potrebuješ, predstavec mám 50 mm
https://www.aliexpress.com/item/32967764558.html
https://www.aliexpress.com/item/4001075446798.html
https://www.aliexpress.com/item/32921418962.html
alebo potom originál Garmin MTB držiak, ktorý si vieš umiestniť ako potrebuješ, predstavec mám 50 mm
Tiez mam tento origo MTB drziak a za mna super
Pekný blatník...
Rie:Sel design Kol:oss predný blatník, Girl
15,99 €
Pocitovo to fakt neviem urcit, tak netusim co s tym... ale napriklad pred vianocami mi sigma raz namerala -5,7 a to si fakt nemyslim ze by bolo vtedy az -7,5 (cca ako by mi to nameral garmin), zas taka kosa tu nebola.
Ine teplomery uz nemam.
a este jedna otazka - odporucate ten ochranny obal? mam to pripevnene na predstavci a asi mi to tak aj vyhovuje. Takze netrci nikam dopredu, je chraneny predstavcom a rajdami. A aj som si to vcera uz overil, ked som padol na blatistom svahu... ale neboli to ziadne velke kotrmelce
--btw ta bateria je fakt mega, za 5 vyjazdov som to nabijal len raz. Mam nastaveny trvaly night mod
este so starou 800kou som laboroval, mal som moznost umiestnit ju vedla shmu meteostanice - polozil som edge na stlpik oplotenia = cca 2m od meracej budky. spustil zaznam a potom porovnal grafy. Bolo to v zime, teplota pod - 10°C, teploty sedeli.
chmeliak bicykle si nevyberas, len profily. Snímače nie sú priradené k profilom, ale ak boli raz spárované, pripoja sa vždy keď sú v dosahu. Tj len zapnes Garmin, vyberte profil a ideš. Výhoda je, že v podstate nič neriešis a vždy to nahrá všetky dostupné dáta, nevýhoda, že potom manuálne musíš vybrať, aký bike si jazdil. Ale už tu niekto postol nejakú stránku, ktorá na základe pritomnych senzorov v zázname porobi zmeny vo výjazde.
A inac odporucam pouzivat tu gumicku tenku resp putko. Ked sa zrubete na zem, ci uz v lese alebo na ceste tak nebudete mozno hladat kde vam odletel 😉