takto: v bikeparkoch som jazdil zelene/modre/cervene traily (bol som az v 2-3 tento rok?), A asi nikdy som nedal nieco vacsie ako 0,5m skok/drop. A to som s Neuronom 2017 najazdil 2x tolko parkov ako tento rok a tie iste trate jazdil 3x tolko... Ja to davam na vadu pri vyrobe...
mne tiež fox DPS prdol po roku a 2700km prestal zamykať.... reklamáciu uznali vadná ihla
Tiež to dávam na ihlu, keďže sa mi ešte 2x vzchopila cestou domov. Ale nakoniec aj tak ostala plantať. Sem tam sa mi stalo, že som z Firm-u neprepol rovno do Open /tj preskočil sa automaticky pro-pedal/, ale iba pro-predal-u. Ale to môže byť aj silou. resp. rýchlosťou akou po tom "ťukneš" počas prepínania.
FMK37: aj tak by si mal mat nahradny tlmic .. ale inak ako pises a ako som predpokladal. Nieco od vyroby tam nebolo dobre, si myslim aj ja. Tlak vo vzduchovej komore na to nema mat vplyv, ako pise volodaj. Ak tam bude problem s ihlou, tak reklamacia musi prebehnut. Ak dodrbane tesnenie, to asi neuznaju.
lto ešte ma napadlo, že som cca 3 týždne dozadu klikol asi 3-4x na pomalší rebound (bol moc -rýchly). Čiže z pôvodných 200psi (tuším, lebo som mal cca v strede rebound) a 7-8 kliku som išiel na 4-5 od closed. Čiže tlak by som mal mať vyšší, ale nejde mi to do hlavy ohliadnúc na to, čo píšete.
Teraz som nepochopil to s tym tlakom. Na olej priamo neposobi tlak zo vzduchovej komory, ale tlak z casti olejovej komory, ktory sa fuka ihlou a dusikom a ten je tusim 300-400? psi /u nadrzkovych do 200, u niektorych monarchov beznadrzkovych zas az do 500 a neni zavisly priamo od vahy jazdca/. Prehadzovanim reboundu a propedalu tlmic nema vytiect. Opakovanym davanim na doraz sa asi nieco poskodit moze, to neviem posudit, ale i tak by nemal vytiect. Vsak este ani nemrzlo.Najskor asi nenamazany o-kruzok/tesnenie, alebo zle vlozene a narychlo poskladany tlmic pri vyrobe. A tocenim kolieska sa to behom kratkeho casu poondilo /co by nemalo/. Ale to je domienka, treba rozobrat
Pozor pri tomto Thrushaft tlmiči. Tam nie je komora fúkaná dusíkom, ale len olejová komora a nad ňou vzduchová komora. Preto sa pýtam na ten tlak. Keď pôsobí dlhodobo vysoký tlak vzduchu v tlmiči, tak sa môže zničiť tesnenie a môže uniknúť olej tlmenia. Ale v tomto prípade to bude skôr ako píšete cez to ovládanie odskoku.
?♂️Dík Vlado, že si to poopravil. Ja tieto hliníkové modely TREK až tak nepoznám, len som videl ReAktiv a ExtraVolume a už to považujem za tlmič čo mám aj ja Ale mal som si všimnúť spodný úchyt a hneď by mi malo byť jasné, že ThruShaft sa nekoná Ináč aj mi bolo divné, že všetky cenové kategórie tohto modelu by mali rovnaký tlmič. Bol som v tom, že sa líšia len klasickou čiernou úpravou a v TOp modeloch Kashimou.
Trochu som sa o to zaujímal, lebo tiež mám klasiku a uvažoval som chvíľu o výmene za Thrushaft s expanzkou zo Slasha. Skôr zo zvedavosti ako nespokojnosti, ale nakoniec som sa na to vykašľal a jazdím čo mám. Ale aj tak by ma zaujímalo, či je ten rozdiel nejaký veľký alebo nie.
Ťažko povedať. Ja mám prvý bike s odpruženou zadnou stavbou, takže nemám to s čím porovnať. Len požičať Ale je pravda, že zatiaľ mi tlmič nervy nerobí. Len vidla cez korene a kamene vo vyšších rýchlostiach. Tiež by ma tlmič s expanzkou zaujímal ako ide, alebo aj ako ide pružinový tlmič, ale tiež len zo zvedavosti
Len taká každodenná rutina cesta do práce. Reznem lavotočivú zákrutu vnútorným okrajom ako vždy a zrazu letím, opúšťam bajk, pristavam tvrdo na chrbát kde mám batoh s krabicou mlieka a redbul, prichádza tvrdý náraz hlavy o zem, počujem rupnúť prilbu. Otrasený vstávam a idem zistiť čo sa to vlastne stalo....
To potesi, mna sa minule kamaratka pytala ci som pil, lebo som pred nou po traili kluckoval ako ozraty. Ja som sa len snazil vyhobat papekom vsetkych hrubok, ved keby nahodou clovek nikdy nevie ako vyskocia, ked ich prejdem. Normalne uz paranoia z tejto temy,
To potesi, mna sa minule kamaratka pytala ci som pil, lebo som pred nou po traili kluckoval ako ozraty. Ja som sa len snazil vyhobat papekom vsetkych hrubok, ved keby nahodou clovek nikdy nevie ako vyskocia, ked ich prejdem. Normalne uz paranoia z tejto temy,
Cim viac kluckujes, tym lepsie si ta chytia .. ak na nich nabehnes bez strachu, zlaknu sa a daju pokoj. Ale .. dostane ta ten papek, ktory nevidis. Tak to je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tlak mi vyšiel presne v strede medzi min/max odporúčaným tlakom v tabuľke.
Tiež to dávam na ihlu, keďže sa mi ešte 2x vzchopila cestou domov. Ale nakoniec aj tak ostala plantať. Sem tam sa mi stalo, že som z Firm-u neprepol rovno do Open /tj preskočil sa automaticky pro-pedal/, ale iba pro-predal-u. Ale to môže byť aj silou. resp. rýchlosťou akou po tom "ťukneš" počas prepínania.
https://www.trekbikes.com/cz/cs_CZ/inside_trek/reaktiv_with_thru_shaft/
Cim viac kluckujes, tym lepsie si ta chytia