ftu2 napísal:
mna tu udivuje ako sa stale niekto ohana nejakymi grafmi a statistikami.
a potom obdivujeme UK, Dansko, Svedsko, Portugalsko podla toho, koho nam media naserviruju.
potom uz UK neobdivujeme, Svedsku neverime atd.

To UK obdivujeme a Svedsku neverime - asi si reagoval na mna. Vysvetlim, ako som to myslel.
UK neobdivujem ani som ich neobdivoval. Len za riesenie ako sa z problemov dostat povazujem zaockovat aby sa, znizil dopad tejto pliagy a potom nechat spolocnost normalne zit, aby sa premorila a epidemia sa zastavila.
UK zaockovala relativne dost ludi a od jula zrusili opatrenia. Nejaki mrtvi su, ale 10 mrtvych na milion tyzdenne je aj pri chripke. Cakal som, ze ta vlna uz bude opadat, zial este stale nic a vyzera, ze s klesajucou teplotou im narasta pocet chorych v nemocniciach. Preto som povedal, ze je asi skoro a ani UK to tuto zimu neda bez opatreni - lebo by im lahli nemocnice.
Ci je to nedostatocnym premorenim, alebo klesajucou ucinnostou vakcin - to neviem.
Svedsko by mohlo byt prikladom tejto cesty tiez, ale tie data su, zial, ako Ruske. Ta spolocnost uz nie je slobodna a po spravach z jari, ked kamuflovali pocty pozitivnych a informaciach od slovenskych doktorov v ich nemocnociach im neverim.
Izrael ma zase velku skupinu ortodoxnych - ti si robia co chcu a stat ich nedonuti nic dodrziavat co nechcu. A potom tam ziju Palestinci o ktorych nikto nic nevie poriadne.
Sledoval som UK a dufal, ze sa to uz zlomi k lepsiemu. Zial, neprislo to este, a neviem kedy to pride. Nerozumiem, preco to v Portugalsku preslo po par mesiacoch a v UK nie.
Takze uz nespekulujem. Nejako zijem, obcas pozriem aj toto a uvidime co buducnost prinesie.
21.10.2021 - 11:10:27
00
iny kraj, iny mrav :) tazko porovnavat. v portugalsku mozno maju hic a vsetci behaju po vonku este. v uka furt prsi a vsetci su zalezeni niekde dnu - aj to moze byt podstatny rozdiel
21.10.2021 - 11:18:36
02
Toto je stranka, kde sledujem UK:
https://coronavirus.data.gov.uk/
A potom este som si cital theguardian.
Mrtvych maju skutocne vyrazne menej - a ockovanie funguje. Neni su taki sprosti ako sme my a vychodna europa. Ale vyzera to, ze to nefunguje dostatocne pre plne uvolnenie, lebo maju zase vyse 7000 chorych v nemocniciach.
Asi budu musiet brzdit nakazlivost nejakymi opatreniami, lebo zdravotnici kricia, ze je to na nich vela a dlho.
21.10.2021 - 11:44:45
00
yojo napísal:
Priamo porovnávať úmrtia v Južnej Afrike, kde je priemerná dĺžka života 64 rokov, s nami, kde mame 77, či UK, kde je 82 rokov, je prejavom absolútneho babractva. Im skoro úplne absentuje naša najzraniteľnejšia veková skupina

este poslednykrat zareagujem a viac uz asi fakt nie, lebo to je ako sa vyjadril aj Djokovič, ze je jedno co napises...

my mame zranitelnu skupinu svoju ale tak isto ju ma aj afrika. len s inym cislom veku.

tak teda porovnaj Belgicko a Ukrajinu. zase tu budu hlasky o nenarobenosti belgicanov, lepsie zdravotnictvo.....

ale sak teraz aj Ukrajina, ktora ma momentalne viac umrti je na tom celkovo s umrtiami omnoho, ale ze omnoho lepsie ako my a aj belgicania a aj ti ospevovani portugalci. a to aj napriek 15% zaockovanosti. to maju tak dobre zdravotnictvo, ze im ludia nepomreli tak ako inde? este by im muselo ze hooooodne ludi pomriet aby dobehli nas, portugalsko, belgicko....
21.10.2021 - 12:32:09
00
ftu2 preco má Ukrajina 546 mrtvych a Izrael 6 za deň? V prepočte na počet obyvatelov Ukajiny 26 mrtvych.
21.10.2021 - 12:53:54
00
Krásne rozdelená spoločnosť a každý si už vybral svoj tábor. Sem tam si vyjadríme svoj názor ale s druhou stranou to nič nespraví. Čísla sa dajú vždy interpretovať v prospech toho čo ktorá strana chce dosiahnuť. Ešteže mame tie bicykle….✌️
21.10.2021 - 13:03:54
11
https://www.youtube.com/watch?v=zQiGakFZQzc
21.10.2021 - 13:05:25
12
airbilly ak by som aj veril číslam Ukrajiny čo ale moc neverím tak momentálne má Ukrajina celkovo asi o tretinu menej umrtí ako Belgicko ale zároveň za včerajšok 20násobne viac ako Izrael:) čo je teda lepšie?:) Proste nezaočkovaní čakaju že vakcína bude chránit 100% pred vírusom aj pred hospitalizáciou a ak to tak nieje a ak čoilen jeden človek umrel na vakcínu tak jednoznačne vakcína je podvod.
21.10.2021 - 13:12:14
00
double napísal:
Proste nezaočkovaní čakaju že vakcína bude chránit 100% pred vírusom aj pred hospitalizáciou a ak to tak nieje a ak čoilen jeden človek umrel na vakcínu tak jednoznačne vakcína je podvod.

Či niekto verí že vakcína je podvod je osobný problém. Problémom je úplne rozostvana spoločnosť a pár ľudí si mysli že má právo vychovávať tých druhých. Mám kopec zaočkovaných kamarátov a vychádzam s nimi dobre. Ale samozrejme pár ľudí sme sa vzájomne zablokovali na sociálnych sieťach. To ja ako situácia keď šofér ide vychovávať cyklistu. Nemá na to žiadne právo
21.10.2021 - 13:21:15
21
Ako v kontexte tychto slov vyhodnotis svoje predosle prispveky v tejto teme?
21.10.2021 - 13:27:11
07
Príloha:
coronavirus-data-explorer.png
coronavirus-data-explorer.png 127.03 KiB thumb_up0thumb_down


Ja osobne by som v tej interpretácii čísiel „po mojom“ nevynechal, že súčasný stav je síce taký, ale rok (a dá sa povedať aj štart masívneho očkovania) začali s úmrtnosťou voči Belgicku lepšou o cca. 73 %. A nech sa na tú kumulatívnu bilanciu vybraného kvarteta a trend pozerám ako chcem, pre Ukrajinu sa mi „krajina čo je na tom omnoho omnoho lepšie“ na jazyk rozhodne netlačí ...
21.10.2021 - 13:42:11
01
MageZ napísal:
Ako v kontexte tychto slov vyhodnotis svoje predosle prispveky v tejto teme?

Ze niesom dokonalý a nejdem radšej nikoho presviedčať o mojom správnom rozhodnutí…vždy z toho len flame War..
Bežne sa takýmto diskusiám vyhýbam, ale sem tam mi to nedá.
21.10.2021 - 13:42:27
10
Ockovani nadalej ostavaju omedzeni v ciernych okresoch.
https://www.aktuality.sk/clanok/yk03fce/koronavirus-zaockovani-nateraz-nedostanu-ulavy-konzilum-sa-pocas-dusicek-chce-spoliehat-na-zodpovednost-ludi/

imho, co ine tu ostava.. na Slovensku sa neda spoliehat na kontroly covidpassov, tak to radsej zavreli. Absolutne nie som prekvapeny.

Ten brutalny narast pozitivnych v poslednych dnoch, ktory je uz takmer rovnaky ako v peaku druhej vlny, moze byt predzvest dobreho masakru cca tak o mesiac.
21.10.2021 - 17:13:47
00
Tretia dávka vakcíny od Pfizeru a BioNTechu má účinnosť 95,6 %, zistila štúdia

Tretia dávka vakcíny proti covidu od Pfizeru a BioNTechu je účinná na 95,6 percenta, ukázala štúdia oboch farmaceutických firiem. V tretej fáze klinických testov skúmali reakciu viac ako 10-tisíc účastníkov vo veku nad 16 rokov. Vakcína je podľa nich účinná aj proti variantu delta, ktorý bol v čase testovania najčastejší a prevažuje aj teraz.

Účastníci testov dostali podľa správy Pfizeru tretiu dávku v priemere 11 mesiacov po druhej dávke, časť z nich dostala placebo.

V skupine, ktorá dostala tretiu dávku, sa neskôr vyskytlo päť prípadov nákazy covidom. V skupine, ktorá dostala placebo a v praxi teda mala len dve pôvodné dávky, sa vyskytlo 109 nakazených.

Z porovnania týchto dvoch čísel vychádza záver o viac ako 95-percentnej účinnosti. (čtk)
21.10.2021 - 17:16:47
02
Ramon1 napísal:
Tretia dávka vakcíny od Pfizeru a BioNTechu má účinnosť 95,6 %, zistila štúdia

Tretia dávka vakcíny proti covidu od Pfizeru a BioNTechu je účinná na 95,6 percenta, ukázala štúdia oboch farmaceutických firiem. V tretej fáze klinických testov skúmali reakciu viac ako 10-tisíc účastníkov vo veku nad 16 rokov. Vakcína je podľa nich účinná aj proti variantu delta, ktorý bol v čase testovania najčastejší a prevažuje aj teraz.

Účastníci testov dostali podľa správy Pfizeru tretiu dávku v priemere 11 mesiacov po druhej dávke, časť z nich dostala placebo.


Pekne reklama, len je otázka kedy je tych 95,6 % deň, týždeň alebo mesiac po dávke ? Ako som tvrdil vyššie, plán je vakcína každé cca štyri mesiace.
21.10.2021 - 17:37:05
01
keyboard_arrow_up