V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
Pridať a kúsky pokrájané oblanšírované rajčiny (narezať ***** do kríža a zaliať horúcou vodou, po 5 min očistiť šupku) a povariť všetko spolu. Ocot podľa chuti. Pre zmenu dávam na začiatku koreňovú zeleninu, prípadne cviklu.
Ponorný mixér - nechávam hrubšiu konzistenciu.
Do malých pohárikov a zavariť (niekto dáva aj Deko / Zelko ako konzervant a korenie).
Mne už pripadá, že si to dávam aj do čaju 😁
moruga scorpion? mam zazitocek na cely zivot s touto nevinnou zeleninkou.
Co za papriku je ta zlta? Mal som presne taku tento rok a netusim co za druh to moze byt
Ale nezaručujem pravdivosť informácie 😊
priznám sa, ani neviem čo som to /teda môj otec/ vypestoval, na jar som kúpil nejaké priesady, ale už sa nepamätám aké
https://www.ikea.com/sk/sk/p/korken-flasa-so-zatkou-cire-sklo-80476334/
alebo tu
https://eshop.bricol.sk/kategorie/sklo-flase-uzavery/flase-na-alkohol/objem-101-250-ml/
https://www.kinekus.sk/sklenena-flasa-na-alkohol-200-ml-s-uzaverom-na-zavit/
aj ked podla mna uzke hrdlo je zlo lebo potom odtial zvysok obsahu nevydlabes
nieco by si nasiel aj v tescu ale neviem ci s uzkym hrdlom, pripadne tedi a podobne oobchody so zbytocnostami
Som v pestovaní chilli uplny novacik tak by som sa chcel poradiť zopar veci.
Moje chilli vyzrerju k 30.04.22' takto (vacsina z nich je annum, jedno je chinense):
(viem, ze som zasial velmi neskoro, aj ked z toho nic nebude, tak aspon skusim a nebudem cakat rok
Zacinaju mat 2. sadu listkov (vysska cca 6,5 cm)
1.) Kedy zacat prihnojovat. Kupil som na zaklade diskusii v tomto vlakne hnojivo:
(niekto z vas pisal ze je dost silne, tak ci to riedit 1/2 alebo az 1/4 a ci vobec pocas celej sezony davat plnu davku podla navodu). Dokedy pouzivate toto hnojivo a ake hnojivo pouzivate v neskorsej faze ?
Pouzivate niekto aj toto?:
2.) Kedy ich presadit do cielovych nadob ? Resp. ich presadzate do vacsich 1-2liter a potom este do cielovych?
Ked ich presadzate do nadob/crepnikov, aky substrat pouzijete? Je tento dobry ?
(pripadne poradte iny bezne dostupny v predajniach ako OBI, Hornbach atd)
Sadiť sa mali v januári ale pohoda písal si že si neskôr posadil. Treba sadiť do jifov (je to troška predhnojene) ale môžeš aj do koncentrátu vysev a množenie . Keď začnú rásť prvé pravé listy tak presad do pollitrovych umelých pohárov. Keď nemáš lampu (cervene a modré svetlo) tak ich daj na okno kde slnko vychádza. Pestujem 12 rokov a jednoducho tak to je. Po troch zmrznutych daj do skleníka . Hnojivo chilli FOCUS je top