Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings SRAM PitStop DOT 5.1 brzdová kvapalina, 120 ml
8,89 €
savings
MOC 16,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
ak sa bzda odvzdusni s bleed blockom (zlty hranol mezi piestami) = je v nej tolko oleja kolko ma byt = pri roztlacani piestov nemusis otvarat expanzku = nic sa tomu nestane.
problem nastava ked tam niekto pri odvzdusneni da viac oleja ako treba = vtedy pri roztlacani moze prasknut membrana.
inac to iste mi robi hope - ked poriadne poroztlacam piesty vytecie kusok kvapaliny cez tie dierky v kryte expanzky. membrana urcite prasknuta nieje lebo som uz tak otocil 2x platne a brzdi to stale normalne.
Odporucam apku Pro bike garage (https://www.probikegarage.com/), po prepojeni zo stravou sa da byt proaktivny v servise bez toho, aby clovek zhanal vypredany nahradny diel v strede sezony. A tiez mam presne data o zivotnosti dielov ktore som uz mal .... ma to vela vyhod, ak to cloveka bavi.
Podla mna v tom mas len 2 moznosti. Bud najdes niekde niekoho co to skusil a spolahnes na jeho info, alebo to musis mat v ruke a pomerat. V jedodouchosti ak je plocha piestu v strmeni rovnaka, alebo velmi podobna malo by to fungovat. Ale garantovat ti to neviem.
Poskodenie packy nepredpokladam tym, ze je nej iny strmen. Tam by som sa skor bal kratkeho/dlheho chodu piestu, alebo nedostatocneho sa vracania piestu spat....
Ten strmeň a páčka by mali byť kompatibilné, keďže používajú rovnaký typ hadičky. Odskúšané to ale nemám a asi by som si zo ani takto nenakombinoval na bike. Samozrejme nezabudni použiť správnu (bh90) hadičku a strieborný tŕň 😉
Aj toto by poslúžilo
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/vazeliny-pasty/sram-vazelina-dot-assembly-29ml--doporucena-pre-servis-brzdovych-piestov-pak-koncoviek-hadice.html