Ahojte po par rokoch jazdenia Endura, som ako zimny bike kupił Trek XCaliber. No odkedy ho mam, Enduro som vytiahol len 2x. Takźe som są rohodol predat velke zdvihy a kupit XC, len mam dilemu ci HT alebo FULL. Prosím vie niekto kto jazdi XC a maraton zdielat svoje zkusenosti?
Dakujem,
Laco,
Pekne vyzerá tá Dema možno zlá fotka ale na tej HD nieje duallock ale iba vidlica? Nieje to škoda ak to tak je? Inak ak by som do budúcnosti uvazoval prejsť z 100 na 120mm by to bol asi horúci adept.
Nechcem rýpať ale aký význam má si zamknúť vidlicu pri dupani a tlmič nechať nech ti berie zbytočne energiu alebo ho prepínať manuálne. Dnes su značky ktore ponúkajú duallock aj na 130mm preto mi to príde ako taký krok vedľa.
preco musis patrat? vsak je na tej stranke uvedena uplne dole pre velkost 19"...ta jedina je asi k dispozicii.....@kecinko ty dokazes rozlisit 1stupen na geometrii hlavoveho uhla na biku? lebo mne to pride ako velmi tazko zistitelne a dovolim si tvrdit,ze pri lacnejsich ramoch aj tolerancia od vyroby bude +-1stupen
V ziadnom pripadne nie je mozne pri procese vyroby aby vznikla nejaka tolerancia pri karbonovom rame.
Ja nie som pretekar ale ked si na rame prehodim flipchip, ktory meni hlavovy uhol o pol percenta, tak to citism. Ja tam mam uhol dost polozeny (66,5/67) a v nizsej polohe o dost viac dviha predne koleso v stupaniach. Naopak v zjazdoch sa citis stabilnejsie.
Povies si ze je to len 1 stupen, ale posunie to stred kolesa o cca 2cm a to vidis aj volnym okom rozdiel.
Akoze nebude to zas brutalny rozdiel, ale ked mam dva porovnatelne osadene bicykle v porovnatelnej cene tak si vyberiem modernejsiu geo. Prinos bude neporovnatelne vacsi ako to ci ma jeden karbon riadidla a druhy hlinikove. A pomenit taketo periferie nie je ani drahe ani problem.
Mýliš sa. Aj karbonové rámy majú svoje tolerancie. Síce nie v rádoch celých stupňov, ale desatinky boli namerané aj u značkových výrobcov. Písali o tom kedysi na nejakom webe a robili priame merania a porovnania z udávanými geometriami niekoľkých značiek.
Síce píšem neskoro ale nevadí. Desať sezón som jazdil HT a potom sedem rokov full.Keby so sa mal zase rozhodnúť tak idem do kvalitného HT.Prečo, to je dlhšiu diskusiu.
Som z Trnavy, takze jazdenie vacsinou Karoaty a chcel by som obcas na dake preteky - maratony... Ale skor sa priklanam k HT. A HT je aj lahsi o 2.9kg!
Vdaka za rady.
Veľmi pekné biky oba. Ak to má byť hlavne na tie maratóny a ide ti o umiestnenie, tak ten HT bude vhodnejší Pri tom fulle by sa dalo v tej cene asi nájsť aj niečo ľahšie /napr. Canyon Lux/
Ten Cube AMS nie je pretekarsky bike ale trailbike. Podla geo bude v strmych stupaniach mat tendenciu dvihat predne koleso. Este je aj osadeny tazkymi komponentami.
No v prvom rade sa nespoliehaj na to ze to realne bude k dispozicii (osobna skusenost). Po druhe do karpat je aj HT viac ako dostatocne. Z tychto dvoch nie je o com.
Ht xc vs Full trail, to ako hrušky a jablká. Na karpaty a maratóny určite to HT a porovnávať váhu, je z cestné, full - teleskopka, tlmič, ťažšie kolesá a vidla, oba bike, sú určené na iný typ jazdenia. To by si musel nájsť xc full aby si porovnal, či už kategóriu alebo cenu a váha bude full vždy, o to 1 kg min. ťažší.
Každopádne, niečo vyber lebo budeš čakať, a nemusí to byť ani tých 6 týždňov čo píšu. Dnes ľudia berú čo je dostupné, že rozhoduje cena mi je jasné, hlavne aby sadol bike potom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V ziadnom pripadne nie je mozne pri procese vyroby aby vznikla nejaka tolerancia pri karbonovom rame.
Ja nie som pretekar ale ked si na rame prehodim flipchip, ktory meni hlavovy uhol o pol percenta, tak to citism. Ja tam mam uhol dost polozeny (66,5/67) a v nizsej polohe o dost viac dviha predne koleso v stupaniach. Naopak v zjazdoch sa citis stabilnejsie.
Povies si ze je to len 1 stupen, ale posunie to stred kolesa o cca 2cm a to vidis aj volnym okom rozdiel.
Akoze nebude to zas brutalny rozdiel, ale ked mam dva porovnatelne osadene bicykle v porovnatelnej cene tak si vyberiem modernejsiu geo. Prinos bude neporovnatelne vacsi ako to ci ma jeden karbon riadidla a druhy hlinikove. A pomenit taketo periferie nie je ani drahe ani problem.
https://rockmachine.sk/2019/edge/blizzard-xcm-90-29-25th-anniversary/matte-black-silver-black
osadenie a celkove zhodnotenie ? v akciovej cene okolo 2600e
DIK
Rock Machine Blizzard XCM 30 29 bicykel, červená/čierna
2 249 €
https://www.bike-discount.de/en/cube-ams-one11-c-68x-pro-29-flashwhite-n-carbon
a
https://www.bike-discount.de/en/cube-elite-c-62-pro-flashwhite-n-red
Som z Trnavy, takze jazdenie vacsinou Karoaty a chcel by som obcas na dake preteky - maratony... Ale skor sa priklanam k HT. A HT je aj lahsi o 2.9kg!
Vdaka za rady.
Edit: Keď tak Cube na preteky a full tak potom niečo takéto, ak teda preferuješ značku,
https://www.bike-discount.de/en/cube-ams-zero99-c-68x-race-29-liquidred-n-carbon
Mam dalsiu moznost:
https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-8.0-1
A za usetrene peniaze mozem nieco dokupit.
Každopádne, niečo vyber lebo budeš čakať, a nemusí to byť ani tých 6 týždňov čo píšu. Dnes ľudia berú čo je dostupné, že rozhoduje cena mi je jasné, hlavne aby sadol bike potom.