Až doteraz som si vravel, že vylamat zuby na pastorkoch sa nedá len tak... ? 9. Pastorok -3, 10. pastorok -1, kazeta XG1180. Sranda že som ani nezaznamenal kedy sa porúčali.
Ja mam 2x vybornu skusenost s https://www.opravagore.sk/ su z Presova Jedna oprava drahych gore nohavic /chlapci z goretexu nepochopili, ako ma vyzerat bajkove oblecenie na zadku/ a na druhykrat oprava enduro nohavic, kde neznicitelna cast cordury podlahla zubu casu (po asi 5 sezonach). Ale pravda, na oboch veciach ma podiel aj selle italia a ich paradna chobotina na sedle.
Oprava uplne easy, len vymenili ten diel. Robia aj nejake zipsy, na co sa uz chystam tiez, lebo casto oblecenie , ktoremu nic neni konci len kvoli dodrbanemu zipsu, porevazne jazdcovi, alebo kusku zipsu.
Zacnem tradicne, Umyval som bike ....
Tusite niekto, ako nieco taketo moze vzniknut ? Na kamen mi to pride divne miesto a tiez, ze odskocil kus hlinika. Na poskodenie zatazenim je to tiez divne, ziadna pavucina na laku, ziadne dalsie viditelne praskliny (vdaka bohu). Asi to len zatriem a kaslem na to, ale velmi by som chcel vediet ako sa to stalo. Ram je kategoria 4 cize AM/EN. Nejaky napad ?
No neviem, ak je na malom prevodniku je znacne mimo to miesto a ak na velkom tak to by sa musela inak pokrutit. Ked pozries poslenu fotku tak vidno ako je to hned vedla prevodnika, neviem ci by sa tam vobec mohla dostat. A myslis ze retaz moze odtrhnut hus hlinika ? Lak urcite, ale tu chyba tak 2mm hrubky z tej pasoviny. Na fotkach je zaradeny najmensi pastorok a aj tak je retaz kus nad tym miestom.
DAKUJEM ! To bude ono! Vytahana sice este podla mierky nie je, ale presne nieco take sa mi stalo. Myslel som, ze je to konar v prehadzke tak som potocil opatrne spat nieco chruplo a dalej to islo vsaetko normalne. Nasiel som par listov natlacenych na prevodnik pod retazou, tie mohli zapricinit to prilepenie retaze. Da sa proti tomu nieco robit ?
Inak to je asi dalsia "vyhoda" 1x systemov. To ze je retaz na tesno na N/W prevodniku moze viest k takemuto ukazu. Na 2x 3x preovdnikoch som to za 20 rokov nezazil ale na N/W hned prvu sezonu co jazdim ten bike na jesen. Teiz presmyk by tomu zabranil
...absolutne mylny zaver...
"Chainsuck" je jav znamy od cyklistickej doby kamennej. Ojazdeny prevodnik alebo vytahana retaz alebo ich kombinacia. Specialne nachylne na dany jav su male uzke duralove prevodniky a kriticka situacia casto nastava pri radeni presmykacom. V ziadnom pripade nesuvisi s bocnou volou retaze na prevodniku.
Nemusi byt ojazdeny prevodnik ani ojazdena retaz, namotanie retaze i tak moze nastat /kedysi som si tiez myslel, ze len pri ojazdenych, ale uz viem, ze nie/ . Kenai, to je normalna oderka, asi od retaze ako pisu. Takych a podobnych oderkov mam na bajkoch tisic Musis lepsie umyvat , na prispevok do demolacii
...absolutne mylny zaver...
"Chainsuck" je jav znamy od cyklistickej doby kamennej. Ojazdeny prevodnik alebo vytahana retaz alebo ich kombinacia. Specialne nachylne na dany jav su male uzke duralove prevodniky a kriticka situacia casto nastava pri radeni presmykacom. V ziadnom pripade nesuvisi s bocnou volou retaze na prevodniku.
No co ti poviem. Mas ine skusenosti a preto ine zavery. Retaz ma 750km prevodnik tolko isto. Vytahane nie je nic. Cize tovj predpoklad ze je to opotrebenim zubov a retaze je tu nespravny. Pozri si ten prevodnik na fotke, este ani farba nie je dole.
Zato listy som z toho tahal, boli tam nalisovane retazou. Zoda nahod ? Tiez si neviem predstavit, ako by sa tam ta retaz dostala ak by tam bol presmyk. Taka dlha ani nie je to by skor oddrapilo prehadzovac alebo presmyk.
Myslim si, ze pokial ide o suboj ocelovej retaze a hlinikoveho ramu, hlinik bude vzdy tahat za kratsi koniec .
Jasne ak si to myslel tak ze sa prilepila tak sorac, som to nepochopil z tvojho prispevku. Ja som myslel ze hovoris o standardnom plieskani retaze po zadnej stavbe pri skakani...
Inak to je asi dalsia "vyhoda" 1x systemov. To ze je retaz na tesno na N/W prevodniku moze viest k takemuto ukazu. Na 2x 3x preovdnikoch som to za 20 rokov nezazil ale na N/W hned prvu sezonu co jazdim ten bike na jesen. Teiz presmyk by tomu zabranil
ja som to naopak zažil len na 2x a 3x systémoch...na 1x systéme ani raz, aj keď je pravda, že som zatiaľ zodral len tri prevodníky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Oprava uplne easy, len vymenili ten diel. Robia aj nejake zipsy, na co sa uz chystam tiez, lebo casto oblecenie , ktoremu nic neni konci len kvoli dodrbanemu zipsu, porevazne jazdcovi, alebo kusku zipsu.
Tusite niekto, ako nieco taketo moze vzniknut ? Na kamen mi to pride divne miesto a tiez, ze odskocil kus hlinika. Na poskodenie zatazenim je to tiez divne, ziadna pavucina na laku, ziadne dalsie viditelne praskliny (vdaka bohu). Asi to len zatriem a kaslem na to, ale velmi by som chcel vediet ako sa to stalo. Ram je kategoria 4 cize AM/EN. Nejaky napad ?
Najpravsepodobnejsie vytahana retaz - chyti sa na prevodnik, citis ze je zle, potocis naspat a si tam kde si....
Mal som to na zopar bikoch, (a vzdy to rovnako nasralo)
Myslim si, ze pokial ide o suboj ocelovej retaze a hlinikoveho ramu, hlinik bude vzdy tahat za kratsi koniec
No co ti poviem. Mas ine skusenosti a preto ine zavery. Retaz ma 750km prevodnik tolko isto. Vytahane nie je nic. Cize tovj predpoklad ze je to opotrebenim zubov a retaze je tu nespravny. Pozri si ten prevodnik na fotke, este ani farba nie je dole.
Zato listy som z toho tahal, boli tam nalisovane retazou. Zoda nahod ? Tiez si neviem predstavit, ako by sa tam ta retaz dostala ak by tam bol presmyk. Taka dlha ani nie je to by skor oddrapilo prehadzovac alebo presmyk.
Jasne ak si to myslel tak ze sa prilepila tak sorac, som to nepochopil z tvojho prispevku. Ja som myslel ze hovoris o standardnom plieskani retaze po zadnej stavbe pri skakani...
ja som to naopak zažil len na 2x a 3x systémoch...na 1x systéme ani raz, aj keď je pravda, že som zatiaľ zodral len tri prevodníky
https://www.mtbr.com/attachments/ringleantichainsuck-jpg.518069/