Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Moja skusenost s Vittoria Corsa Control 2.0 28mm (s dusou, nie TLR) - po 11tis km prvy defekt na zadnom kolese, a aj ten plast uz vyzera ze by som ho mohol vymenit, ale este nejaku tu stovku km vydrzi?
Moja skusenost s Conti GP5000TL 28mm po 0km - jeden z dvoch hadze od novoty Obe nahodene na ten isty rafik s tou istou dusou a tlr paskou, patky riadne zaskocene. Dufam, ze to nebude vadit pri jazde, lebo su z nemeckeho eshopu a absolutne sa mi nechce sr@t sa s reklamaciou...
14 eurove ultrasporty mi toto nerobili
Moja skusenost s Conti GP5000TL 28mm po 0km - jeden z dvoch hadze od novoty Obe nahodene na ten isty rafik s tou istou dusou a tlr paskou, patky riadne zaskocene. Dufam, ze to nebude vadit pri jazde, lebo su z nemeckeho eshopu a absolutne sa mi nechce sr@t sa s reklamaciou...
Tiež mad nimi rozmýšľam. Teraz niekedy si ich kupoval? Kde?
Dostal som defekt od samorezky no v plášti mi ostala diera. Používam s dušou riešite to nejako? Plášť je nový teda nechcel by som ho vyhodiť. Zalepiť ako bezdusak poraďte
Nejaké fakt odolné plášte voči defektom a odolne voči odlupovaniu plášťa okrem conti 5000 ?
Ja som skúsil na zimnú polovicu roka nasadiť Schwalbe Marathon Supreme (28c na 7 bar, moje obľúbené a rokmi osvedčené z cross), zdalo sa mi to úplne v pohode na jazdenie a až teraz som zistil, že aj podľa meraní majú vcelku v pohode valivý odpor, porovnateľný s niektorými cestnými plášťami: https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews/schwalbe-marathon-supreme-2016 Len škoda, že na webe výrobcu už nie sú, tak asi sa len dopredávajú.
Tým som chcel povedať, že ak niekto hľadá naozaj riadne odolné (hlavne na zimné kamienky) aj za cenu vyššej hmotnosti, oplatí sa pozrieť aj do tejto kategórie: https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews?orderby=rr75 (hoc čísla nemožno priamo porovnávať s cestnými kvôli inej šírke meraného modelu, pre predstavu postačia)
Mám na druhom páre kolies. Sú miene menej objemné ako Schwalbe Pro1. Jazdím ich tubeless. Čo by ťa zaujímalo?
Aky mas na nich najazd, resp. kolko km vydrzia?
Este mam v zasobe jeden par Michelin Pro4 Endurance v2, a pohravam sa s myslienkou, ze by som po nich mozno skusil bezdusaky.
Michelin Pro4 som jazdila v minulosti verziu Service Course. Posledné obutie na dušiach Boli to skvelé plášte. Skvele držali v zákrutách. Ten grip mi dodával neuveriteľnú istotu. neodporúčam však laborovať s nebezdušovým plášťom na cesťák. Je to oveľa viac rizikovejšie v prípade vyzutie plášťa ako u MTB. Na ceste fúkaš niekoľko násobne vyšší tlak a prípadné zlyhanie v cestnej premávke alebo pri rýchlom zjazde môže mať fatálne následky.
Na cesťák mám dvoje kolesá. Tieto Michelin majú zatiaľ najazdené iba do nejakých 2.000km. Plášte zatiaľ nevykazujú opotrebenie. Zadný nesie známky jazdenia, ale predný je zatiaľ bez známok. Nemám ich teraz pri sebe, ale môžem potom urobiť foto predného a zadného plášťa.
Prosim ta, mozes vysvetlit slovne spojenie "neodporúčam však laborovať s nebezdušovým plášťom na cesťák"? chapem dobre, ze odporucas na cestaku jazdit bezduse? trosku som sa v tom stratil diky
peter1 Slovné spojenie súvisí z predchádzajúcou informáciou od user_id "Este mam v zasobe jeden par Michelin Pro4 Endurance v2, a pohravam sa s myslienkou, ze by som po nich mozno skusil bezdusaky". Chápe, že moja formulácia nebola moc podarená. Chcela som povedať, že neodporúčam laborovanie a pokusy montáže a používania nebezdušových cestných plášťov ako bezdušové iba s páskou a tmelom.
Ja osobne mám už niekoľko sezón všetky svoje bajky (MTB, gravel, cesta) na bezdušových plášťoch s tmelom (okrem CX kolies kde sú galusky).
Nepisal som, ze by som pouzil Pro4 Endurance v2 ako bezdusaky, ale ze by som po nich skusil bezdusaky = dojazdim ten dusovy par a kupim plaste na bezdusove pouzitie.
Urobil som si radosť a kúpil k môjmu krosáku aj cesťák. Sú na ňom ráfiky Comp Team 3O Vision V a obutie Schwalbe Lugano 2 (700x25C). Zvažujem (ale nechám si rád poradiť), že na jar obujem galusky. Je to rozumnejšie? Ak áno, aké galusky by ste poradili?
Tata1955 ak mas teraz plaste s dusami tak tam galusky nedas. Na to potrebujes special rafik, na ktore galusky nalepis. Na kazdodenne jazdenie by som nechal isto cestne plaste. Mozno ak sa ti zmestia skusil by som ist do 28mm.
Hm, myslel som, že sa bude dať jednoducho nahradiť duša+plášť za galusku. Tak nechám dušu a plášť. Na krosáku som za 4 roky nikde nepichol, tak dúfam, že budem mať rovnaké šťastie aj na cesťáku. A asi je spoľahlivejšie ostať pri klasike.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež mad nimi rozmýšľam. Teraz niekedy si ich kupoval? Kde?
Ja som skúsil na zimnú polovicu roka nasadiť Schwalbe Marathon Supreme (28c na 7 bar, moje obľúbené a rokmi osvedčené z cross), zdalo sa mi to úplne v pohode na jazdenie a až teraz som zistil, že aj podľa meraní majú vcelku v pohode valivý odpor, porovnateľný s niektorými cestnými plášťami: https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews/schwalbe-marathon-supreme-2016 Len škoda, že na webe výrobcu už nie sú, tak asi sa len dopredávajú.
Tým som chcel povedať, že ak niekto hľadá naozaj riadne odolné (hlavne na zimné kamienky) aj za cenu vyššej hmotnosti, oplatí sa pozrieť aj do tejto kategórie: https://www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews?orderby=rr75 (hoc čísla nemožno priamo porovnávať s cestnými kvôli inej šírke meraného modelu, pre predstavu postačia)
Asi som ti ich vyfúkla. Kupovala som posledné 2ks Grand Prix 5000 S TR 28mm z miestneho MTBiker shopu.
Aky mas na nich najazd, resp. kolko km vydrzia?
Este mam v zasobe jeden par Michelin Pro4 Endurance v2, a pohravam sa s myslienkou, ze by som po nich mozno skusil bezdusaky.
Na cesťák mám dvoje kolesá. Tieto Michelin majú zatiaľ najazdené iba do nejakých 2.000km. Plášte zatiaľ nevykazujú opotrebenie. Zadný nesie známky jazdenia, ale predný je zatiaľ bez známok. Nemám ich teraz pri sebe, ale môžem potom urobiť foto predného a zadného plášťa.
Ja osobne mám už niekoľko sezón všetky svoje bajky (MTB, gravel, cesta) na bezdušových plášťoch s tmelom (okrem CX kolies kde sú galusky).