ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: Predvčerom o 12:29
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Ty mas svoj nazor a my svoj. A rozhodne aj tak milsu a chalani, co sa o cerovku najma staraju.
Vot vsjo.
pre zaciatocnika - nie
narocny teren -nie
vhodna na vylet - nie
vhodna na vyblaznenie -nie
vhodna na trening technickeho jazdenia - miestami (asi 3m na 10km)
zjazdna za kazdeho pocasia -nie
pre skusenych jazdcov - mozno na kochanie sa okolim
Dobra na XC chrtenie-asi ano, ak si technicky zdatny
Nemusi v lese upravovat vobec nic, nieco bude zjazdne nieco nie. "Mozes" jazdit freeride a tahat konare z prehadzky, mozes prenast cez malincie, mozes si razit cestu 50cm travou na luke, podliezat a preliezat popadane stromy, mat vlozky v plastoch a 3 nahradne duse na kazde koleso lebo agatove trne na trail predsa patria. To sa vsetk oda. Ale chceme to ?
Asi by tam mala byt nejaka rovnovaha. Ja len vravim, ze ked idem na trail chcem vediet s cim tam mam pocitat. Preto by mal trail mat nejaku myslienku a konzistenciu po svojej dlzke. IMHO. Mozem ta zobrat na trail kde si urcite nezajazdis a ak sa dolu dostanes cely, budes nadavat ako pohan. Potom ti bude jazsne preco je dobre vediet podla kategorizacie do coho ides. A tak vela luidi co zacina vidi CD, ako nieco kam sa pustia a potom musia 5 km trpiet po prvu zvznicu, kde sa im to podari opustit. Pripadne sa tam 3x vysekaju. Lebo cakali nieco ine. IMHO
Ako som napisal, treba, nie. Da sa, ano. Chceme, to nech posudi niekto kompetentny. Ak vidis v mojom prispevku ze na nieco tlacim, okrem toho ze foobar tvrdi ze sa neda nieco co sa da a ze je rovne nieco co je zvlnene tak mas zjavne problem porozumiet pisanemu textu. Ale pripisem to komplykovanosti mojho vyjadrovania.
Ty mas svoj nazor a my svoj. A rozhodne aj tak milsu a chalani, co sa o cerovku najma staraju.
Vot vsjo.
Ja sa neurazam, len som flustrovany z toho, ze nikto sa nezamysli nad tym co pisem, ale kazdy povazuje za potrebne vyvracat napad/navrh. A vobec nikomu to nepride absurdne.
Co sa tyka farby na trailforks, nemusi mat ziadnu vypovednu hodnotu. Treba radsej sadnut na bicykel a jazdit, nez teoretizovat na fore, studovat grafy a farbicky na internete. Po prve, vsimol som si ze farebne oznacenia trailov sa menia podla toho ako to oznacia uzivatelia. Po druhe, ci je trail modry alebo zeleny je tu v MK takmer jedno. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze niekedy moze byt zeleny narocnejsi ako modry trail, zalezi od konkretnych usekov a preferencii jazdca. Jediny vyznam ma v praxi rozdelovat medzi zelenou/modrou a ciernou.
vhodna na vylet - nie -> preco nie? Cesta lesom, ak nevladzes, oddychnes, par miest prenesies. Nemas tam casovy limit, mozes ist ako dlho chces. Nie kazdy nahana segmenty na Strave.
vhodna na vyblaznenie -nie -> kedze je to obojsmerny trail (co dufam menit nechces), tak s tym bblaznenim opatrne. Ale ked ju idem v tyzdni doobeda, tak sa vyblaznit da.
vhodna na trening technickeho jazdenia - miestami (asi 3m na 10km) -> vazne 3 metre? Ak su pre teba z celej Cerovky tazke 3 metre, tak to naozaj nie je trail pre teba a nechaj ho nam menej technicky zdatnym.
zjazdna za kazdeho pocasia -nie -> ktory trail je vhodny na jazdu za kazdeho pocasia, resp. co si pod tym predstavujes? Ze je tam listie na jesen? Alebo ze korene smykaju, ked je mokro? To je v lese asi normalne...neviem ako to riesit, asi jedine zastresenim celej CD
narocny teren -nie
vhodna na vylet - nie
vhodna na vyblaznenie -nie
vhodna na trening technickeho jazdenia - miestami (asi 3m na 10km)
zjazdna za kazdeho pocasia -nie
pre skusenych jazdcov - mozno na kochanie sa okolim
Dobra na XC chrtenie-asi ano, ak si technicky zdatny
moj nazor:
pre zaciatocnika - ano
vhodna na vylet - ano (samozrejme ze ano! kludne aj pre celu rodinku s detmi)
vhodna na vyblaznenie - ano
zjazdna za kazdeho pocasia - ano
Spevnene kamenami strkom aby nebolo blato/kameniste podlozie, miesta s blatom premostene, dostatocne viditelna stopa, aby si z nej nezbehol ani ked je na nej par cm snehu, listia (ziadne vetevenie a zosmykane useky) Nie kazdy trail moze splnat tieto podmienky a vobec nevravim ze CD by mala. Blato nie je problem aby som sa nezaspinil ako ma isto niekto obvini, ale aby sa trail nerozryl plastami.
Ja by som na nej nemenil absolutne nic. Tesim sa, ked pridem opat do BA a dam si Cerovku znova. Pokial by sa na nu pridali technicke useky (skoky, klopky, vlnky,…) tak si myslim, ze by stratila svoje caro. Mate tam kopec technickejsich trailov, takze nie je ju preco ,,kazit''. Velmi pekne dakujem vsetkym co ju budovali a udrzuju. Robite to dobre.
Pretoze porovnavat traily ktore si ludia bezne spoja na 10km okruh a trail ktory ide 10km jedinym smerom nema ziadny zmysel. Je uplne jasne ze kratke zokruhovane traily z Koliby bude jazdit podstatne viac ludi ako 10km dlhy trail. To iste plati o TBK trailoch ktore ludia bezne tocia niekolkokrat vramci vyjazdu. Kolko ludi si da 2x Cerovku?
Podla mna mas velmi malo najazdene prave tie "zabavnejsie" traily, preto sa ti zda ze Cerovka nie je rovina. Ale je
Ano, je to subjektivne. Ja by som sa viac hanbil keby som zasieral forum o tom ako chcem prisposobit trail presne svojim specifickym poziadavkam aby si nemusel dat dole nohu.
kto trpi na cerovke (sucasnej), tak by do lesa na biku nemal vobec ist /resp. na siroku lesnu cestu max./ .. tusim bude zacas nutne skladat vodicak na mtb a ked nebude vediet prejst daky kusok chodnika na vstupe, tak bude mat zakaz ist dalej do lesa
ja tiez sa nejdem trepat do horolezeckeho terenu v Tatrach, ked viem, ze na to nemam a viem, ze nestaci mat lano a cepin
mna zaujima, ako vobec ti ludia dojdu k tomu, ze tam idu .. asi zas to (C)-cko, ktore som uz 100x kritizoval, ze to patri na asfaltky a nie do lesa. Do lesa sa maju cesty znacit inak a farebne ma byt aj znacene aspon ako tak obtiaznost ako vsade v normalnych krajinach
a cerovku nechajte zit, ze to chodnik, funguje, dajte tomu pokoj uz
a kto ma probem na chodnikoch, ozaj by mal popremyslat o zmene lokality a vymene bicykla. aj pri Dunaji to je pekne