V minulú nedeľu ( to bol prvý deň po covide ) som bol lepšie ako včera aj dnes.
Očividne som o dosť slabší. Musel som pár krát normálne zastaviť a na chvíľu oddýchnuť aj včera aj dnes.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
Niesom blázon aby som v takomto čase bol hodinu hore bez. Bez trička som tak 2 minútky. Som bývalý ľadový medveď. Mám rekord 20 minút v 0,4 stupňovej vode.
Som šiel na pohodu dnes. Pokojovy tep mám ešte stále vysoký - okolo 55. Normálne mávam okolo 38
Skusal si to overit tlakomerom na biceps?
Tie zapastne byvaju niekedy nespolahlive.
Neskúšal, taký doma nemám. Objednam sa na preventívnu keď skončí táto vlna
Jednak doda chybajuce mineraly a plus ako jedna z mala je vhodna pri nizkom tlaku na zvysenie, este Budiška, lebo zvysne su skor magneziove a ten tlak este znizuje.
ked som mal 120 kg tak som mal tlak normalny. Inak mavam vzdy o nieco nizsi. Hack3r diky za tip, idem nakupit a zmeram potom, nechutila mi cez covid mineralka len caje a cistu vodu som pil
https://www.ladovemedvede.sk/
Teraz som skor tulen
Je to presne naopak. Odvodňovanie tlak zvyšuje, pretože krv hustne.
pri darovani kazu vela pit, aby krv dobre tiekla, takze dava zmysel ze ked si dehydrovany, krv je hustejsia a teda pri rovnakom tepe napr bude nizsi tlak... nie?
A vo fáze zlyhávania srdca už vôbec....
cele zle
- objem ovplyvnuje tlak, tzn. darovanim krvy tlak klesa (ale len kratkodobo, hypertonikom sa odporuca, po konzultacii s lekarom)
- viskozita krvi ovplyvnuje tlak, cim je hustejsia, tym viac srdce pumpuje
Hypertonikom sa odporuca:
- pit vela tekutin, hlavne s pokrocilom veku
- omega tri mastne kyseliny znizuju viskozitu
- nedostatok pohybu a fajcenie zvysuje viskozitu
... a teraz sa vratme ku covidu
Moze mi niekto vysvetlit... ked je clovek pozitivne testovany, asymptomaticky, to este neznamena, ze ochorel na covid. iba ze mal kontakt s virusom. Na zaklade toho dostane potvrdenie do covid pasu a je povazovany za prekonaneho? Tzn. protilatky sa vytvorili tak ako pri prekonani choroby?