zdravim. len v kratkosti som tu novy a chcel by som zacat jazdit DH. zatial nie sutazne. Preto by som sa chcel opytat aky bike pre zaciatocnika by ste odporucali???
Chlapec si povedal,ze DH..Ale v skutocnosti asi ani nevie,co DH je Tak som mu poradil XC nech sa prv nauci poriadne jazdit a potom DH Hned mate namietky...A hlavne Rough.Soul vsak
ty tu uz radsej ani nepis , nikto neni zvedavy na rady od 14 rocneho chalana ktory jazdi lihgt DH na XC biku
winprog15:nie,neber to tak čítaj,áno súhlasím,ale odsudzovať ,že nič nepísať je blbosť.Prispievaj do veci ,ktorým rozumieš alebo napr. komponentom ,s ktorými máš skúsenosti a pod.
ahoj,
tak ja by som Ti tiež na začiatok radšej poradil Hardtail, lepšie na ňom vychytáš techniku. Viem o jednej myslím, že neodoľatelnej ponuke na čistokrvný HT zjazďák, v prílohe je foto, cena 20000 českých...keby som mal na to prachy, tak ho hneď berem...
Chlapec si povedal,ze DH..Ale v skutocnosti asi ani nevie,co DH je Tak som mu poradil XC nech sa prv nauci poriadne jazdit a potom DH Hned mate namietky...A hlavne Rough.Soul vsak
prosim ta winprog15 a vsetci co k teme nemaju co povedat,radsej neprispievajte
Ten Hardrock je mimo a to enduro by som tiez nebral-ram je na 130mm a je tam vidlica Stance Kingpin 170mm
Osobne si myslim,ze na ten zaciatok bude stacit aj HT a ked sa rozjazdis,uvidis...
edit:no uz som a bit late
warzone v podstate súhlas... ak si zoženie na začiatok nejaký jazdený DH hardtail tak aspoň zistí o čom to je
lebo napr. ja by som sa pri pokuse o DH asi šmykol na vlastnom hovne, a to mám za sebou už všeličo... raz som si na to sadol na v podstate hladkom svahu a mal som problém to udržať v labách, mám z toho silný rešpekt!
Hardrocky su velmi pevne a uz som jedneho typka videl na nom jazdit HT Dh (samozrejme ze s uplne inymy komponentami): Tie ramy vzhladom na to ake su dobre chodia v bazare len po 3.500sk!!
Netrep aj ty... hardrock je proste najzákladnejšie XCčko, je stavaný na 100 mm zdvih, tam napchať čokoľvek, čo zďaleka videlo DH určenie je tak mimo konštrukčných tolerancií, že si koleduješ o na cucky roztrhaný rám priamo pod riťou...
2 tulenik : HR je sice ram ktory je podla veciny ludi urceny na XC (Chyba na to je urceny HR XC) ale vela ludi ktory jazdia lehsie fr alebo dh a nemaju vela penazi tak jazdia HR. Vela ludi co dnes jazdi na drahych fuloch zacinalo prave na HR!! Nieje to sice ram na 160 mm zdvih ale z 130/140 sa ten ram citi skvele a aj uhol hlavovej trubky je dobry.
Prosim ta nepoucuj ma a uz doplom ma neporovnavaj z tym ukecanym winprog15 co jazdi "DH" co mi pripomina cestene zavody.
HR XC je akurát "viac pretekovo" strihnutý (80 mm vidla). To je celý rozdiel.
Na čo je potom Big Hit a Demo? keď sa bavíme o spešloch...
Hardrock už pri tom ako je dimenzovaný a koľko stojí nemá nárok dlhodobo znášať väčšie zaťaženie. Jasne má písané použitie športovo-rekreačné, chceš to preložiť? Opatrnejšie a konzervatívne zaťaženie.
Ak sa chceš zabiť ty, to je jedno, to je tvoj problém. Ale nevyrábaj si v tých snahách nasledovníkov z chalanov, čo nevedia, čo činia.
Oki, ja sa hadat nechcem. Ja ziadne sebevrazebnme DH nejazdim a ani nehodlam. Mne moj ram nadmieru staci a to co som tu napisal su nazory moje a zopar chlanov ktory aj nieco jazdia nie tych ktory iba polemizuju a kecaju. Teoria je jedna vec ale skutocnost je druha.
Koniec OT.
kamarat ma Hardrocka asi rok stareho a je pravda ze ten ram posobi velmi robustnym dojmom a asi aj nieco vydrzi. On tam vozi tu vidlu co tam bola od vyroby myslim ze to je 100ka RST alebo Suntour. Ked ideme spolu do nejakeho vacsieho kopca dviha odlepuje mu predne koleso od zeme vtedy kedy aj mne. Z toho usudzujem ze na nejaky vacsi zdvih to stavane asi nebude. Urcite by som vsak tento ram odporucil XC bikerovi s velkou vahou. Ale na lahke DH by to asi bolo asi velmi kompromisne riesenie.
V neposlednom rade si treba uvedomiť, že ak máte napr. úrazové poistenie a rozmlátite sa na kašu vďaka tomu, že pri pokuse o downhill anihilujete pod sebou cross-country rám, poisťovák si bude overovať podľa špecifikácií výrobcu, či ste dodržali predpísaný spôsob použitia. Pokiaľ zistí, že ste použili hardware úplne mimo pôvodného určenia, z poistky uvidíte veľké guľové. A poisťovák bude mať pravdu - nerozhodujú vaše pubertálne kydy o dualizme teórie a praxe, ale to, čo hovorí výrobca a KONIEC. To vám bude samozrejme prd platné v situácii, keď budete možno potrebovať úvodnú investíciu do svojho prvého invalidného vozíka, alebo vaši pozostalí do prenájmu pohrebného miesta na predpísanú tleciu dobu.
Right tool for the right job.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ty tu uz radsej ani nepis , nikto neni zvedavy na rady od 14 rocneho chalana ktory jazdi lihgt DH na XC biku
P.S. :a asi ani ty nevies co to DH je
tak ja by som Ti tiež na začiatok radšej poradil Hardtail, lepšie na ňom vychytáš techniku. Viem o jednej myslím, že neodoľatelnej ponuke na čistokrvný HT zjazďák, v prílohe je foto, cena 20000 českých...keby som mal na to prachy, tak ho hneď berem...
prosim ta winprog15 a vsetci co k teme nemaju co povedat,radsej neprispievajte
Ten Hardrock je mimo a to enduro by som tiez nebral-ram je na 130mm a je tam vidlica Stance Kingpin 170mm
Osobne si myslim,ze na ten zaciatok bude stacit aj HT a ked sa rozjazdis,uvidis...
edit:no uz som a bit late
lebo napr. ja by som sa pri pokuse o DH asi šmykol na vlastnom hovne, a to mám za sebou už všeličo... raz som si na to sadol na v podstate hladkom svahu a mal som problém to udržať v labách, mám z toho silný rešpekt!
Deti, už nedrístajte!!!
Prosim ta nepoucuj ma a uz doplom ma neporovnavaj z tym ukecanym winprog15 co jazdi "DH" co mi pripomina cestene zavody.
Na čo je potom Big Hit a Demo? keď sa bavíme o spešloch...
Hardrock už pri tom ako je dimenzovaný a koľko stojí nemá nárok dlhodobo znášať väčšie zaťaženie. Jasne má písané použitie športovo-rekreačné, chceš to preložiť? Opatrnejšie a konzervatívne zaťaženie.
Ak sa chceš zabiť ty, to je jedno, to je tvoj problém. Ale nevyrábaj si v tých snahách nasledovníkov z chalanov, čo nevedia, čo činia.
Koniec OT.
Right tool for the right job.
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.p ... lo=708&x=2
http://www.norco.com/bikes/mountain/sho ... /manik.php
ale stoji az 38 000 ale ked vybavis zlavu ...