Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Toz az dnes som sa dostal k skuske Ceeda SW ohnom- rozumej protismernou detskou sedackou. Neobstal, pred sedackou sa sedelo horsie ako v sucasnom Civicu 8g. Skoda, lebo je to fakt pekne auto. Tak neviem, ci sa vratit k smutnemu refreshovania bazarovych ponuk, alebo jestvuje nejake nove auto podobne Ceedu s kabinou vacsou na ukor kufra. Kurnik, ale moderne auto, o 25cm dlhsie ako 15rokov stary dizajn kompaktu, a pasazieri maju menej (nanajvys rovnako) miesta? Ach jaj. To fakt kufor tak predava?
Nie, normálka detská sedačka ale je otočená do protismeru. Má to lepšiu ochranu v prípade čelného nárazu keďže dieťa zatlačí do sedačky a nie do pasov. My sme ju mali pre obe deti, sú do 3 rokov. Takže sme ju vozili 6 roková veru sa vpredu sedieť moc nedalo
Tiež som bol nemilo prekvapený z ceeda SW, koľko relatívne málo miesta majú pasažieri vzadu. Kufor je obrovský. Problém bude v platforme auta a relatívne malým rozvorom náprav. Ceed SW je zrejme len derivát Ceedu a nebol primárne vyvíjaný ako combi - to je ale len moja domienka.
Skús nový Leon, ten ponúka plnohodnotné sedenie aj vzadu, rovnako ako Octavia.
todam aj misor maju pravdu, ak to nemas na dlhodobe vozenie v takom setupe, tak par mesiacov sa snad da vydrzat, vymenit sedack, uskromnit spolujazdca... Lepsie ako venovat cas bazarovkam a vyberom
Ps: edit, dakujem @jordi za vysvetlenie, bol som v tom, ze len tie vajicka pre Xmesacne deti su opacne
Inak nevopchat na zadne sedadla protismerne detske sedacky je uz dost pruser ( hlavne ked sa to tvari ako "combi" )...ved tie sa v pohode zmestili do zeninho maleho A-cka a do kufra sa este aj kocik vosiel. Inak niektore dnesne auta nechapem...tiez som pozeral napr Highlander od Toyoty lebo som si hovoril ze potrebujem velke auto. Akoze auto je zvonku fakt velke, ale ten kufor je nejaky zvlastny ( proste na rozmery toho auta akoby maly ). Plus ten motor co do toho davaju je dobry tak do RAV4 a nie do tej ozruty ( osobne som ho skusal a v podstate si obratom to auto skrtol ).
Závisí kto sa bude voziť na sedačke spolujazdca, ja som sa tam nezmestil, žena čo má 170 sa nesťažovala, ale pri prvom aj tak sedávala s malou vzadu a pri druhom už bola v predu ale prežila:)
S nohami som sa zmestil ale sedačka musela mať kolmejšie operadlo a to som nedal
My sme mali takú, čo bola aj dopredu, aj dozadu otočná a navyše sa dala otočiť na bok a krásne si dieťa naložil ? takže nám to za tú praktickosť a bezpečnosť stalo, keď bola malá väčšia otočila sa sedačka dopredu a bolo.
Mali sme Mazdu 5.
Tiež pokukujem po nejakom novom rodinnom aute, momentalne máme ochtavku, takže nové musí byť keď tak o dosť väčšie... Ale ako to tu tak čítam, postupne všetko skrtam a tu moju nízkonákladovú ochtavku budem sanovat ešte pár rokov ? obzeral som sa po dodávkach, potom akože väčších SUV, najmä highlander mi padol do oka, menšie sa mi už neoplatí pozerať... Ešte Sorento bolo/je v merku, ale to je menšie ako spomínaný highlander... Tak už fakt len nejakú dodavku... Pripájam foto kufra ochtavky, boli sme teraz týždeň na prázdninách a do kufra pekne štyri páry lyzi, 2x boby, 3x podritnik a samozrejme batozina klasická... Tieto kufre sú proste bezodne aj čo sa týka prevážania bicyklov v kufri... Takisto ma dlho presviedčali, že tam nenapcham tri autosedačky dozadu, ale podstúpil som tetris na predajni a išlo to, aj vajíčka, aj do 18 kg a teraz aj do 36 kg... Tie popisy na foto si nevšímajte, deti sa mi takto s fotkami hrajú a kadečo tam podoplnaju ?
Ja som si toho roku kupil 420l box thule za 370eur. Na tych par dovoleniek za rok to namontujem na strechu a zvysok roka nepotrebujem chodit na dodavke
matt Highlander je povinne 7miestny. Bez tych sedaciek by bol ten kufor mega.
Tak tie sedačky, ako aj u Sorenta, sú integrované, nevyberajú sa, ale po sklopení je to plnohodnotný kufor, aj keď bez nich by bol zrejme vacsi... A najmä je kvôli tomu je rovina kufra vysoko položena, čo je veľké mínus pre mňa, tu sa strácajú drahocenné litre...
To bolo medzi prvými, čo som pozeral, už som na neho aj zabudol... je priestorovo väčšie, čo sa týka pohodlia na sedadlách, ale kufor napríklad len o minimum väčší... Asi fakt bude treba uvažovať o truhle, aj keď sa tomu bránim, ale asi to nepôjde donekonečna...
Toz az dnes som sa dostal k skuske Ceeda SW ohnom- rozumej protismernou detskou sedackou. Neobstal, pred sedackou sa sedelo horsie ako v sucasnom Civicu 8g. Skoda, lebo je to fakt pekne auto. Tak neviem, ci sa vratit k smutnemu refreshovania bazarovych ponuk, alebo jestvuje nejake nove auto podobne Ceedu s kabinou vacsou na ukor kufra. Kurnik, ale moderne auto, o 25cm dlhsie ako 15rokov stary dizajn kompaktu, a pasazieri maju menej (nanajvys rovnako) miesta? Ach jaj. To fakt kufor tak predava?
passat b7 variant- ak dieťa má zašpinené topánky tak sestra otáča sedačku protismerne a 2,5ročné dieťa v pohode vojde s tým že ona (170cm človek) má normálne miesto na sedenie. superb je trošku väčší - nafúknutejší na priestor pre pasažierov
davhan, je to tak ako pise Dzuch-Ban...ten Highlander som mal na vikend pozicany a ked clovek sklopil tu zadnu radu sedaciek, kufor mi prisiel pomaly mensi ako v Outbacku ...ale podla udajov vyrobcov to bol asi subjektivny pocit, asi to skresloval "tvar" toho kufra v Toyote...
Higlander - 7 sedadiel 241* litrov / 5 sedadiel 658* litrov
Outback - 522 litrov
...ako neodsudzoval by som uplne toho Highlandera, len sa treba trosku pohrat pri vybere s farbou a diskami ( lebo v bielej farbe to vyzeralo dost odpudivo...ako velka chladnicka na kolesach )
Ak by bolo mozne kupit 5-miestny Highlander, vitaz by bol v podstate davno jasny ( to by mu clovek odpustil aj ten menej pruzny motor/na tu jeho hmotnost )
Bolo to inak v Highlanderi s tym motorom az take zle? V RAV4 mi to prislo dostacujuce a napriek CVT mi pacil aj zvuk motora:) Hovadsky mi ale vadilo, ze za jazdy mi bolo blbo od zaludka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Možno tak Superb by bol na to vhodný,
Skús nový Leon, ten ponúka plnohodnotné sedenie aj vzadu, rovnako ako Octavia.
Ps: edit, dakujem @jordi za vysvetlenie, bol som v tom, ze len tie vajicka pre Xmesacne deti su opacne
S nohami som sa zmestil ale sedačka musela mať kolmejšie operadlo a to som nedal
My sme mali takú, čo bola aj dopredu, aj dozadu otočná a navyše sa dala otočiť na bok a krásne si dieťa naložil ? takže nám to za tú praktickosť a bezpečnosť stalo, keď bola malá väčšia otočila sa sedačka dopredu a bolo.
Mali sme Mazdu 5.
Tak tie sedačky, ako aj u Sorenta, sú integrované, nevyberajú sa, ale po sklopení je to plnohodnotný kufor, aj keď bez nich by bol zrejme vacsi... A najmä je kvôli tomu je rovina kufra vysoko položena, čo je veľké mínus pre mňa, tu sa strácajú drahocenné litre...
passat b7 variant- ak dieťa má zašpinené topánky tak sestra otáča sedačku protismerne a 2,5ročné dieťa v pohode vojde s tým že ona (170cm človek) má normálne miesto na sedenie. superb je trošku väčší - nafúknutejší na priestor pre pasažierov
Higlander - 7 sedadiel 241* litrov / 5 sedadiel 658* litrov
Outback - 522 litrov
...ako neodsudzoval by som uplne toho Highlandera, len sa treba trosku pohrat pri vybere s farbou a diskami ( lebo v bielej farbe to vyzeralo dost odpudivo...ako velka chladnicka na kolesach