Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
mne na STK EK lepil nove nalepky, aj ked som pocul, ze uz tam nemusia byt. Stare von, nove dnu - nepytal som sa. Tiez tam mam aj KO, dolu som to nedaval.
Veď to, keď ju nemáš, tak si ťa nájdu až moc rýchlo
Tvrdil som a tvrdim stale ze pokuty od Okresneho Uradu, odboru dopravy za to ze nemas STK su neopravnene... Je jedno ze tam dali toleranciu 3 mesiace, alebo ze ak zaplatis do tyzdna mas zlavu 50%... Proste nemoze ti uradnik od stola podla zaznamu z databazy dat pokutu ze nemas STK... lebo STK sa vyzaduje podla zakona o prevadzke na pozemnych komunikaciach. Ak mas auto doma v garazi, nie si ucastnikom cestnej premavky a teda nespadas pod tento zakon. Problemom je to, ze Policia a Odbor Dopravy si "zaradenim do prevadzky" vysvetluju proces pridelenia EVC.
Do prevadzky, a teda do "oblasti " ucinnosti tohoto zakona sa (podla zdraveho rozumu ako aj podla pravnikov) dostavas v okamihu kedy vyjdes z tej garaze na ulicu.
Na ilustraciu... na dvore za oplotom mas auto s popraskanym celnym sklom a okoloiduci policat by to spoza plota spozoroval a by ti chcel za to dat pokutu. Urcite by ho kazdy poslal do horucich pekiel.
Ale uradnik to moze urobit, aj napriek tomu ze auto mam na svojom sukromnom pozemku.
Uz cakam, kedy to niekto da na europsky sud...
ono to tusim ale vzniklo koli vrakom ktore stali na sidliskach, zaberali miesto a nikto sa o ne nestaral. toto mal byt nastroj ako ten pocet znizit. mozes vozidlo docasne odhlasit - ale vtedy ho nemozes mat bez znaciek pred bytovkou
Gusto, ak je niekde na verejnom priestranstve -parkovisku vrak, su ine moznosti ako sa to da odstranit... najprv vyzva nalepena na okne, potom odtah na naklady majitela.
Ale je8nut ti pokutu 332 euro za to ze si presvihol STK o mesiac, alebo si ides dat nepojazdne auto docasne odhlasit, to je zcestne... bohuzial nasimi uradmi siroko praktizovane
Aka je tam vlastne premlcacia doba? Moj sikovny tatko v auguste zistil, ze ma 1 a pol roka (!!!) neplatnu STK aj EK a do dnesneho dna ziadna pokuta ani nic. Samozrejme hned isiel na TK aj bez problemov presiel. Aj zamestnanec STK sa vraj cudoval.
No tak som skusil poziadat o vymenu maleho TP cez portal MINV a vyhadzuje chybu, v tom zmysle, ze nie je mozne vydat cipovu kartu bez vydania papieroveho (velkeho) TP... To tam maju zase dobre nastavene, treba sa trepat na inspektorat osobne.
pa3km - premlcacia doba nie je ziadna... aj pat rokov spatne ti mozu vyrubit pokutu. Ja som ju dostal pred rokmi ked som bol odhlasovat veterana... Nastudoval som si vyhlasku, oprel sa o paragraf 21 (udaje musia zodpovedat skutocnosti, inak je TP neplatny) a handrkoval som sa dovtedy az pokutu nezrusili...Teda urad zamietol vsetky odvolania, az ich nadriadeny organ zrusil pokutu aj cele konanie.
Zazil som tam vtedy pred tymi cca 8 rokmi na urade uplne zufalych ludi... jeden mal ukradnute auto, druhemu ho zobrala povoden a uz sa nenaslo. Obidvaja dostali pokuty ze nemali STK a na uradnikov neplatili ziadne argumenty... Teraz blahosklonne "znizili" tie pokuty a spravili akciu ak zaplatis hned. Stale je to ale pokuta nad ramec zakona na ktoru nemaju podla sucasnych pravnych predpisov pravo ju udelovat... A este si spominam na pekny vyrok jedneho advokata s ktorym som sa radil a pohorsoval nad touto vecou...citujem: "No ani si len nevies predstavit, kolko statnych institucii zakon nedodrzuje, resp. skusa svoje konanie obhajit neexistujucimi pravomocami..."
...ale mal som na mysli skor "statny aparat" a jeho digitalizaciu Slovenska. Predsa len pokutu za pripadnu neplatnu STK/EK mi neposiela stanica technickej kontroly
Ak mas obciansky s cipom, zagerstruj si tu vozidla a nastav si upozornenia na STK. Da sa pouzit SMS aj email. Pouzivam to dlhsie a aj napriek tomu, ze je to statne, to funguje
K tym nalepkam STK a EK, od 1.7.2021 uz neboli potrebne (ani som za ne neplatil)- neviem, ci sa odvtedy nieco zmenilo alebo ziskuchtiva firma dopredava zasoby;)
Ja stále nerozumiem nutnosti vôbec niečo pri sebe mať. Prečo to nemôže byť ako s občianskym, kedy moju identifikáciu ho nepotrebujú. Vo vnútroštatnom styku tomu nerozumiem, veď si údaje môžu vyhľadať behom zastavovania vozidla. Inak neviem či mi nekončí STK tento mesiac, ďalšia buzerácia (lebo to nie je vždy len o overenie technického stavu vozidla, ale riešia sa aj blbosti, ktoré nič nemenia)
V UK sa v aute žiadny technický nevozí. Existuje iba veľký papierový a ten je doma. Ani doklad o poistke. Policajt keď zastavuje auto, vie kto je oprávnený ho šoférovať, či má poistku, tax etc. Niekedy jazdím na firemnom aute aj bez vodičáku a akéhokoľvek dokladu. Keď musím niekde ísť neplánovane a som v práci na bicykli. Vtedy doklady nenosím. Policajt sa opýta na meno, prvý riadok adresy, prípadne DOB. Ak by sa mu niečo nezdalo, musím sa do nejakého termínu dostaviť na miestnu policajnú stanicu a ukázať doklady.
Ved aj u nas vie policajt o aute vsetky tieto nalezitosti ked ho zastavuje; a aj tak si pamatam, ako mal iniciativny oficier tendenciu posulozovat ma, lebo mi niekam zapadla biela karta a mal som len zelenu (plus obidve z poistky na dalsie obdobie, bolo to kusok pred koncom). Nemal som vtedy este aktivovane internety v telefone, tak som si aktivoval nejaky datovy balicek tam aby som to mohol z mailu vylovit… a on fakt cakal, kym som to nenasiel aspon digitalne.
V UK sa v aute žiadny technický nevozí. Existuje iba veľký papierový a ten je doma. Ani doklad o poistke. Policajt keď zastavuje auto, vie kto je oprávnený ho šoférovať, či má poistku, tax etc. Niekedy jazdím na firemnom aute aj bez vodičáku a akéhokoľvek dokladu. Keď musím niekde ísť neplánovane a som v práci na bicykli. Vtedy doklady nenosím. Policajt sa opýta na meno, prvý riadok adresy, prípadne DOB. Ak by sa mu niečo nezdalo, musím sa do nejakého termínu dostaviť na miestnu policajnú stanicu a ukázať doklady.
V Irsku je to tak ze kazde auto musi mat vystaveny doklad o poistke na celnom skle...
Keď natrafis na iniciatívne ho blbca ako ja tak potom sa môžeme ďalej spolu baviť dovtedy ani náhodou vďaka
Nikdy v zivote ti za vypalenu stropnu lampicku nemoze dat nic.
Za vypalene ziarovky nad znackou alebo parkovacku sa dava A-ckova zavada a to prosim v Dekre, kde su teda chlapci vysadeni na vsetko mozne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tvrdil som a tvrdim stale ze pokuty od Okresneho Uradu, odboru dopravy za to ze nemas STK su neopravnene... Je jedno ze tam dali toleranciu 3 mesiace, alebo ze ak zaplatis do tyzdna mas zlavu 50%... Proste nemoze ti uradnik od stola podla zaznamu z databazy dat pokutu ze nemas STK... lebo STK sa vyzaduje podla zakona o prevadzke na pozemnych komunikaciach. Ak mas auto doma v garazi, nie si ucastnikom cestnej premavky a teda nespadas pod tento zakon. Problemom je to, ze Policia a Odbor Dopravy si "zaradenim do prevadzky" vysvetluju proces pridelenia EVC.
Do prevadzky, a teda do "oblasti " ucinnosti tohoto zakona sa (podla zdraveho rozumu ako aj podla pravnikov) dostavas v okamihu kedy vyjdes z tej garaze na ulicu.
Na ilustraciu... na dvore za oplotom mas auto s popraskanym celnym sklom a okoloiduci policat by to spoza plota spozoroval a by ti chcel za to dat pokutu. Urcite by ho kazdy poslal do horucich pekiel.
Ale uradnik to moze urobit, aj napriek tomu ze auto mam na svojom sukromnom pozemku.
Uz cakam, kedy to niekto da na europsky sud...
Ale je8nut ti pokutu 332 euro za to ze si presvihol STK o mesiac, alebo si ides dat nepojazdne auto docasne odhlasit, to je zcestne... bohuzial nasimi uradmi siroko praktizovane
Zazil som tam vtedy pred tymi cca 8 rokmi na urade uplne zufalych ludi... jeden mal ukradnute auto, druhemu ho zobrala povoden a uz sa nenaslo. Obidvaja dostali pokuty ze nemali STK a na uradnikov neplatili ziadne argumenty... Teraz blahosklonne "znizili" tie pokuty a spravili akciu ak zaplatis hned. Stale je to ale pokuta nad ramec zakona na ktoru nemaju podla sucasnych pravnych predpisov pravo ju udelovat... A este si spominam na pekny vyrok jedneho advokata s ktorym som sa radil a pohorsoval nad touto vecou...citujem: "No ani si len nevies predstavit, kolko statnych institucii zakon nedodrzuje, resp. skusa svoje konanie obhajit neexistujucimi pravomocami..."
Ak mas obciansky s cipom, zagerstruj si tu vozidla a nastav si upozornenia na STK. Da sa pouzit SMS aj email. Pouzivam to dlhsie a aj napriek tomu, ze je to statne, to funguje
https://www.jiscd.sk/
V Irsku je to tak ze kazde auto musi mat vystaveny doklad o poistke na celnom skle...
A teraz este tu o Karkulke
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Nikdy v zivote ti za vypalenu stropnu lampicku nemoze dat nic.
Za vypalene ziarovky nad znackou alebo parkovacku sa dava A-ckova zavada a to prosim v Dekre, kde su teda chlapci vysadeni na vsetko mozne.