Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
A tiez by som poprosil predstavit sa (alebo praziaren), s kym mame cest, hlavne aj sa jedna o dobreho praziara (moze byt aj v ss),
A tiez by som poprosil predstavit sa (alebo praziaren), s kym mame cest, hlavne aj sa jedna o dobreho praziara (moze byt aj v ss),
Keby si si prečítal príspevok, čo sem dal,
https://coffia.sk/blogs/blog/pre-chut-kavy-extremne-dolezita-voda
tak by si vedel na koho blogu si, a že na kávu tu nie si odborník len Ty.
Jasne že ta poznám … aktuálne mám toto od teba doma . Kupujem od Patrika z CoffeeHolics
Však jedného z nich máš doma 😉 a si spokojný?
A este by som sa spytal, ze aj oni maju realnu moznost sa dostat ku top vyberovkam, mikro lotom atd,, SCA 90+.
nechcem aby to znelo rypavo.. ale otazka je kolko ludi napriklad tu na fore dokaze ocenit/rozoznat SCA 90+.. prsty jednej ruky by mi stacili na spocitanie..
Ja som zatial tiez na SK nenasiel co by mi chutilo a motam sa v holandsku, belgicku, severe a madarsku…
Co vidim trochu problematicke je ze ked si z tychto top svetovych praziarni kupis kavu a kvalita je 88+ a vies sa k nej dostat za napr. 13-15€/250g tak u SK firiem sa tie lepsie kavy hybu 16-19€/250g a to sem davam len preto ze chcem porovnat porovnatelne.
Nemam problem kupit kavu aj za 30€/250g ale ako to tu uz bolo somenute take u nas skor nenajdes - a to by som videl ale ako inu temu. To su extra specialitky. Tam to nemusi mat ani logiku.
Co tym chcem povedat je zatial ziaden SK praziar (aspon to co sa tu menovalo) ma nemotivoval tym ze by cena/vykon bol atraktivnejsi ako napriklad ten sever alebo aspon ked uz nie je mozne priblizit sa tomu pomeru koli mensiemu mnozstvu/velkosti firmy atd, tak aspon ze by prekvapil kvalitou a vynimocnostou chuti
Ale vyskusam este coffia lebo to som nepil a urobim si nazor aj na toto - coskoro
Ramon1
deadliner
Chalani ak iisiel nejaky zoznam tak aj ja prosim a dakujem
Nemusi to byt az take tragicke. Mam kavu nad 90 v ktorej jasne citit marhule. Z 10 ludi ktori to ochutnaju 6 povie ze marhule, marhulovy kompot, marhulovy jam. Dvaja tvrdia ze su to broskyne a 2ja ze je tam nieco velmi prijemne, ale nevedia co to je.