DO AKÉHO AUTA SA pohodlne ZMESTÍ BIKE? najlepšie na stojato bez predného kolesa
prosím nepísať komentáre viezol som ho už aj vo felícií mám na mysli niečo ako seat alhambra alebo citroen c3 *****sso
Ďakujem za odpovede.
p.s. ospravedlňujem sa za preklepy píšem to z trenažéra
K tým trasám po meste 5 -7 km a občas mimo 100 km,tam matematika nepustí-treba pozerať benzínový motor bez turba,obsah 1,4 až 1,6 tam nič lepšie nevymyslíš
Mám teraz starší Seat Leon r.v. 2005 z tým motorom 14-16V 55kW ,a je to úplne ideálne auto na takéto používanie-a najlepšie na tom je to,že je absolútne bez hrdze,v 100% technickom stave a vyšlo ma aj z komplet letným a zimným obutím necelých 2000 eur
toto ako keby si opisoval moj casostroj ochtavka dvojka turka 1,6 MPI, len teda spotreba, viem na tom chodit pod 6 l, ale vyslovene neprerusovana jazda po okreskach... inak dialnice okolo 7 l a ked chodim teraz v zime rozviest deti, co je spolu cca 5 km, tak 9 l... inak v pohode tri bicykle v kufri rozobrate bez sklopenia sedaciek, takisto kombinacie bicykel dvojkocar a pod...
podla mna to co cches sa neda sklbit, kup si to spominane Clio, alebo Jazz, a biky na Civicu,
a tiez si nemyslim, ze v meste s autom o velkosti Golfa spravis na 5-7km trasach nejak vyraznejsiu usporu na spotrebe...
Dano5 V tourane chodim s kamosom, dvaja ludia dva biky bez prednych kolies absolutne s prehladom, ze nevidim dovod nezmestit tretieho. Niekedy to ma vyhody aj ten jeden bike zmestit dnu voci biku na streche a to by som chcel docielit.. Zvazoval som aj auta s 1.4tdi trojhrnkom, ziadna spotreba ziadny vykon, ale vraj je to strasny traktor, zivo si to viem predstavit.. Takze to zatial nie
Lebo priestor vs. spotreba sa neda oklamat, iba japonci sa tomu priblizili zatial a to nechces
PS. alebo ako napisal pana boha syn nadomnou, nekupovat druhy voz
Ano o toto nam ide, alebo teda minimalizovat aktualne naklady. Viem ze je to tazko realizovatelne a idealne by to bol nejaky novy maly hybrid typu Toyota Yaris 1,5... Benzin nieje podmienka, aj ked preferujem.
Nevytrhavat z kontextu, tri biky vnutry je taka moja utopia, uspokojim sa aj s tym jednym svojim
Ano japonca uz po takmer 8r. nechcem, a to ho mame od novoty. Takze jazdenku po prehodnoteni uz vobec, aj ked sprvu som im bol a teda niektorym som stale nakloneny
Presne takto tusim ze to dopadne
Nechal by som Civica,a ak fakt potrebuješ ešte jedno auto na krátke trasy,tak jedine malý benzín,kludne aj 1,2 i.
A Japonca by som do výberu dal,spolahlivosťou jasne vedie aj v jazdenkách.
No ale najpodstatnejsi dovod mam taku tu povestnu ne-odolnost karoserie proti hrdzi, resp. odolnost celkovo. Prednu kapotu, urcite aj vdaka tomu ze sa viac zvazuje ku narazniku ako ine auta, mam komplet obitu od kamienkov. Vzdy ked ho umyjem, a ze to nerobim nejak casto mi je z toho do placu. Ano vsimam si na parkoviskach kvantum passatov, renaultov a inych aut ktorym hnije kapota obita od kamienkov, ale su to auta minimalne raz tak stare a zanechava to vo mne nie najlepsi dojem. Akosi to furt vnimam ako "nove" auto ktore sme toj kupili a nechapem ze je take obite. Davam ho voskovat 2x do roka nech je tam aspon aka taka ochrana, ale neviem kolko to vydrzi kym to zacne kvitnut. Ked sa pozrem na svokrove 14r. XC90, ani zdaleka nema take obite auto, minimalne teda nie takeho charakteru. Pripisujem to vyssej kapote a jednoducho kvalitnejsiemu laku. Mozno sa mylim mozno nie, no momentalne mam taky nazor. A celkovo aj kvalita interieru, potahov, podlahy, neviem nejak to vomne nevzbudzuje vysoku odolnost po tych rokoch, vysavam to tam to vyduje, hentam je sedacka zatrhnuta, a rozne take mozno drobne veci... Skratka mi to pridu uz take prechvalene auta, ano vdaka technike, motorom, ktore su vyborne, trvacne, ale ta dalsia stranka nic moc, mozno lepsia dacia... Nechcem to nejak znizovat ani nadavat, ale uz len taka obycajna fabia, minimalne tie predosle generacie na mna posobia v tychto hladiskach omnoho odolnejsie, trvacnejsie...
Za mna do mesta ideal, male velke auto s prijateľnou spotrebou (aj v meste pod 6), bicykle 1 aj 2 vojdu pri obsadeni max 3 osobami,odskusane (cestak a cross). 1 bike plus 4 osoby by asi tiezisli (realne neodskusane, nebola potreba.
Drziak:)
S beznymi dielmi ziaden problem (kotuce,loziska, výfuk...inac len naplne).
Spolahliva klasika bez extra elektronickych vymozenosti.
Hnevaju ma len take drobnosti, nic co by ma za 15+ rokov presvedčilo vymeniť.