Ahojte. V poslednej dobe sa rozhliadam po ruksaku na bike. Zhanam nieco do 1500sk, len na deku(malu), sem tam nejake jedlo a doklady, mozno nejake veci na prezlecenie a nahradne duse a podobne prkotiny na bike. Neviem kde mam hladat a co mam hladat. Kukala som aj tu forum, ale moc si s tym neviem rady. Najlepsie by bolo ak by mali aj kamennu predajnu v BA.
Za rady dakujem.
Pozri bike batohy na www.deuter.com a predáva to Hudy Sport (Obchodná, Miletička). Na Obchodnej je môj kamoš Pepe tuším vedúci, tak ak by bol problém niečo objednať, môžem mu ísť dohovoriť.
Hydrovak do Deuterov je od Source a je dosť dobrý, robia sa do objemu 3 l. Na 2litrový je aj termoobal.
Na bežné (jednodňové) výjazdy vrátane pretekov nosím Race... 10 l a v tom 2 l vak. (Napr. hrebeň M. Karpát BA-PN...)
Problém lacných báglov je ten, že veľa nevydržia, máš to ako s aziatskými topánkami... kým znosíš La Sportivy za 3000, vystriedaš 12 300korunových aziatských ortopedických zločinov.
Tieto sú dokonale funkčné a VYDRŽIA.
O problémoch s low end hydrovakmi ani nevravím, tečú a sú intenzívne cítiť z plastu vypotenými aditívami.
hydrapaky som videl v www.libike.sk, ale tuším tam mali len nejaké staršie modely
ten ich vak sa podobá trochen na deuterácko-sourcácky (ale iba trochen)
aj jedno aj druhé sa čistí lepšie ako camel
Kukala som hydrapaky a moc som si tam nevybrala. Lakaju ma tie Deuter ale keby neboli tak mrte drahe. Objem na batozinu by bol fajn okolo tych 18-20l...
celkom slusny na nejake vyjazdy ale aj take kde dost dost sa trases a aby to neletalo je "Sprint" mam ho ja, ale ta deka tu asi nedas tam..
Inak pri tych bagloch daj pozor si ma presitie skus to pozriet aspon ockom jednym lebo niekedy sa snazi clovek tam dat viac nez ma a potom to pusti . Ak mas moznost daj si ho niekde neskor presit riadne (ak sa ti bude zdat ze presivanie nieje moc "stark")
Sourcy majú dobre riešené chrbáty, mechúr je ten istý ako v Deuteroch (lebo ho fašistom dodávajú, asi z vďaky za koncentráky). Ale pokiaľ ide o to zbaliť toho viac a tak, aby mi to nelietalo po hrbe, dal by som prednosť fašistickému dizajnu. Tam je namakaný aj dizajn "nákladového priestoru" (aby sa zmestilo všetko čo potrebuješ a spočívalo to v správnej oblasti chrbta) aj potrebu cyklistu mať batoh tak aby mu nekolidoval s prilbou, nesiahal pod pás a bol relatívne úzky. V tomto má veľké rezervy aj sám slávny Camelbak... hlavne bikebatoh na viac ako deň (spacák, prezlečenie, žranica) proste nerobia.
Sourcy majú dobre riešené chrbáty, mechúr je ten istý ako v Deuteroch (lebo ho fašistom dodávajú, asi z vďaky za koncentráky). Ale pokiaľ ide o to zbaliť toho viac a tak, aby mi to nelietalo po hrbe, dal by som prednosť fašistickému dizajnu. Tam je namakaný aj dizajn "nákladového priestoru" (aby sa zmestilo všetko čo potrebuješ a spočívalo to v správnej oblasti chrbta) aj potrebu cyklistu mať batoh tak aby mu nekolidoval s prilbou, nesiahal pod pás a bol relatívne úzky. V tomto má veľké rezervy aj sám slávny Camelbak... hlavne bikebatoh na viac ako deň (spacák, prezlečenie, žranica) proste nerobia.
No pozerala som vsetky typi. kukala som dizajn a objem(cca okolo 20l).
Z deuter sa mi najviac lubili Trans Alpine 26 SL a Cross Bike. Zial Trans Alpine 26 SL presahuje moju zadanu cenu o 100%...
Kukala som tiez tie SOURCE. Tam ma zaujal hydro-vak SOURCE - Glacier red avsak aj ten presahuje moje predstavy o cene o 1000sk.
Kelly's su cenovo najdostupnejsie ibaze tam vidim hacik v tom, ze nikde nieje zadany objem.
Hydrapaky maju velmi nizky objem.
Hm takze asi to poriesim tak, ze zacnem setrit este vacsmi prachy aj ked teraz, v tomto obdobi to absolutne nejde...
Keby mi vedel niekto dat typ kde sa da zohnat niektory z tychto ruksakov za dost dobru cenu(minule som si kupila ruksak RIP CURL za 300sk a povodne stal 4000sk :X ) tak vam budem vdacna... Asi sa skor zameriam na ten SOURCE, pretoze je takmer rovnaky ako Alpine 26 SL a je lacnejsi...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hydrovak do Deuterov je od Source a je dosť dobrý, robia sa do objemu 3 l. Na 2litrový je aj termoobal.
Problém lacných báglov je ten, že veľa nevydržia, máš to ako s aziatskými topánkami... kým znosíš La Sportivy za 3000, vystriedaš 12 300korunových aziatských ortopedických zločinov.
Tieto sú dokonale funkčné a VYDRŽIA.
O problémoch s low end hydrovakmi ani nevravím, tečú a sú intenzívne cítiť z plastu vypotenými aditívami.
Bubu37: Bubu ako Balúov malý spolupáchateľ?
ja mam ten vak hned na prvej strane Hydrapak BigSur je v nom patentovany vak na vodu s objemom 3L (Reversible II http://www.hydrapak.com/packs/tech2.php ) to znamena ze ho mozes prevratit ako sacok a umyt aj z dnu a objem na batozinu je 7,4l
ten ich vak sa podobá trochen na deuterácko-sourcácky (ale iba trochen)
aj jedno aj druhé sa čistí lepšie ako camel
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... h=3_58_160
celkom slusny na nejake vyjazdy ale aj take kde dost dost sa trases a aby to neletalo je "Sprint" mam ho ja, ale ta deka tu asi nedas tam..
Inak pri tych bagloch daj pozor si ma presitie skus to pozriet aspon ockom jednym lebo niekedy sa snazi clovek tam dat viac nez ma a potom to pusti
no neviem, ale ja tam vidim iba vazeliny, skrutkovace, kluce a vselico ine, len nie niaky vaky na vodu
Z deuter sa mi najviac lubili Trans Alpine 26 SL a Cross Bike. Zial Trans Alpine 26 SL presahuje moju zadanu cenu o 100%...
Kukala som tiez tie SOURCE. Tam ma zaujal hydro-vak SOURCE - Glacier red avsak aj ten presahuje moje predstavy o cene o 1000sk.
Kelly's su cenovo najdostupnejsie ibaze tam vidim hacik v tom, ze nikde nieje zadany objem.
Hydrapaky maju velmi nizky objem.
Hm takze asi to poriesim tak, ze zacnem setrit este vacsmi prachy aj ked teraz, v tomto obdobi to absolutne nejde...
Keby mi vedel niekto dat typ kde sa da zohnat niektory z tychto ruksakov za dost dobru cenu(minule som si kupila ruksak RIP CURL za 300sk a povodne stal 4000sk :X ) tak vam budem vdacna... Asi sa skor zameriam na ten SOURCE, pretoze je takmer rovnaky ako Alpine 26 SL a je lacnejsi...
Asi sa pomýlil, myslel www.hudy.cz
a samotny vak na vodu stoji 950sk (3l+hadicka na vodu)