Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Mám aj spešlík 2017, tam bola chyba na elektronike a ide v pohode 5 rokov. Cube má dobré osadenie, ale mne osobne sa až tak nepáči, aj keď bateria 750 je na zváženie.
Ak máš možnosť odskúšať osobne pomohlo by to s výberom.
https://youtu.be/qg_hLYP73-w
kupovat 5K bajk na kashime od nejakeho pofiderneho inostranca niekde na strku za vieskou, tak to asi nebude najrozumnejsi napad.
Staci par otazok a viem, ze s bicyklom neni vsetko v poriadku.
Na druhej strane ak prides k niekomu do garaze a a vedla ma dalsie dva a ma aj doklady o kupe tak je riziko minimalne.
Keby si kupoval bajk odo mna tak ho dostanes v technicky lepsom stave ako vysiel z niektoreho obchodu. Bezne dnes treba po par km urobit vyplet tenzmetrom, ludi trapia povolene stredy a pod.
K zlave to co napisal kolega nado mnou ale hlavne mne ide o to, ze treba porovnavat jablka s jablkami a nie hruskami.. Aj ked je ten bajk novy a je s 20% zlavou a stoji tolko co ojazdeny ale komponenty celkovo su o 2-3 urovne nizsie nez na udrziavanom bazarovom stale to podla teba ma zmysel? To by ale asi nefungovali ani autobazary a podobne platformy kde kupis jednak lacne sunty ale predavaju sa tam aj drahe a znackove vozy za vysoke sumy..
Ale aby sme boli trosku relevantni - ja osobne predavam moj ebike co mam v popise (nesuri to, je tam cena aka tam je a nikto nepovedal, ze je konecna, je este zima na jar sa zaujem ozivy.. proste to neriesim nejako akutne) a nesmierne ma vytacaju niektore typy dopytov a otazok.. Nepredavam kopu srotu ale nieco co ma hodnotu tak nech sa ozvu ti, ktori vedia tu hodnotu rozoznat alebo nech su ticho.. Velmi rad by som videl _aktualnu_ cenu ebajku s takymi komponentami a nasledne mozme porovavat pomer medzi novym a jazdenym..
P.S. ked som bol raz v Shimano servise tu v BA koli nejakym dotazom tak som chlapikovi ukazoval retaz s takmer 1700km najazdom - nechapal v akom dobrom stave to je a hovoril, ze 90% ludi co chodi na servisy meni retaze po 700-800km lebo na tych nacipovanych strojoch jazdia ako ***** a ze velmi malo ludi vie s tym bajkom rozumne pracovat a pouzivat ho.. ale to som uz odbocil a nejdem sa k tejto teme vyjadrovat..
Tvůj inzerát neznám, ale vím že se 20 a vice % slevit na novém dá. A když někdo koupí beze slevy a pak na ojetý dává slevu třrba okolo 20% tak se nemůže divit že to nikdo nechce. A když má najeto dost přes 2000km nebo i o dost více, tak to už je problém prodat i za půlku nového