Je to veľmi individuálne . Pokial nemáš nevybavne plantárne reflexy na nohách a nemáš atrofiu príslušných svalov je tu šanca . Ja mám obe vnútorne lýtka ochrnute natrvalo . Výpony na ***** idem tak na 10-20% . Na pätách sa udržím …
Je to veľmi individuálne . Pokial nemáš nevybavne plantárne reflexy na nohách a nemáš atrofiu príslušných svalov je tu šanca . Ja mám obe vnútorne lýtka ochrnute natrvalo . Výpony na ***** idem tak na 10-20% . Na pätách sa udržím …
Jasne , v maximálnej výkonnosti máš dole 20%. Naučil som sa kadenčnej jazde , tie najprudšie stojky proste nemáš šancu dať . Teraz už po stabilizačnej operácii netrenujem , len sa vozim pre zdravie a psychoterapiu … no bolo ťažké sa zrovnat , že si skončil v progrese a už len ideš do pohody . Nič to , radost je a to je hlavne
fu, tak sledujem, ze tema platnicky sa tu uz nejaky ten piatok husto riesi. preco som ju kua nenasiel pred zalozenim novej? ?… presuvam sa z temy “ischias”. ok, tak dnes mi doktor povedal, ze sedava praca bez kompenzacie mi platnicky za chvilu odrovna. Vy, co mate sedave zamestnanie, pomahate si nejak v praci? Ja v pondelok beriem do roboty karimatku a fitloptu, ma uz pri vratnici otocia, ci som prisiel makat alebo cvicit ? ale inak to asi nepojde. Este skusim dat sefovi poziadavku na polohovatelny stol, som nasiel pekny za 600, asi ma za to polubi, ale za pokus nic nedam, musim to zacat brat zodpovedne. Inak, co tu citam, chlapci, fakt desive pribehy… drzim palce vsetkym platnickarom, a diky za zdielanie skusenosti a tipy na cvicenia
ifko... opakujem sa tu velmi casto... ak chces zostat v pohybe na kolesach kym sa este da, jednoznacne kolobezky. Tie velke , ci cestne ci do terenu vedia spravit nacate krize za par mesiacov. https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/hladam-kolobekarov-t12583-3210.html
Ak uz mas rozbite platnicky na kasu, tam jedine s fyzioterapeutom...
Ifko aky stol chces? Ja striedam stolicku, fitloptu a stoj (tancovanie) pri niecom takomto https://m.media-amazon.com/images/I/41JtQHGKrOL._AC_SY580_.jpg
Ale aj tak sa musim kontrolovat, robit si prestavky, nerobit pridlho az do krcov a udrziavat vystrety chrbat v praci aj za volantom. Samozrejme najlepsi je pohyb, cvicenie a sem tam ma zachranuju aj vitaminy B (milgamma N).
tiez po nich pozeram, kedze som uz skoro 2 roky doma a nevidim to ruzovo s navratom do officu, ale som limitovany miestom, tak to musim poskladat, asi kupim z Alzy iba konstrukciu a dosku zvlast podla rozmerov, napr Ikea.... ale treba k tomu aj stolicku a pod,.... zatial som zacal stojamon na monitor
Prosim vas, chcem sa opytat tych, co maju tento problem (konkretne platnicky tlaciace na sedaci nerv). Poslednu dobu pozorujem na sebe nieco, co trochu odporuje logike... Cital som, a aj doktor mi hovoril, ze chodza je pre vyzivu platniciek najlepsie, a naopak, ze sedenie najhorsie. Robim pri pc, sice uz s polohovatelnym stolom, ale vyuzivam ho max posledne 1-2 hodiny pracovneho casu - a noha ma uz velmi nebolieva. Pride vikend, idem na turu, dam cca 10km peso - a noha ma potom boli fest... By som cakal, ze to bude naopak, dlhe sedenie=bolest, chodza=ulava, ale nie... Je normalne, ze sedaci nerv boli z chodenia? Alebo mam urcenu nespravnu diagnozu?
ifko... SM system, joga (vseobecna jednoducha, ziadne krkolomne polohy) a potom kolobezka na posilnenie rotacnych core svalov...
a chodza, ak nie je spravna moze takisto "neprospievat" chrbtu...
Pre mna je uplny zaklad cvicit 2x denne SM system.Mal som 3 tyzdne vyklbene rameno po pade na biku,2 tyzdne som vacsinou lezal,bol uplne v klude,potom chodza,tury a po 3 tyzdnoch po troske bajk.Lenze som uplne zanedbal cvicenie SMka a velmi ma to dobehlo.Doslova som ledva chodil,tak ma chrbat znova rozbolel.Par dni naozaj poctiveho cvicenia,2 kapsaicinove naplaste na uvolnenie a bol som opat ok.Cize ta pravidelnost cvicenia je absolutny zaklad,aspon u mna.
Mam ich asi 7 z SM systemu.Neviem,mam ti ich opisat?😀Na youtube je vela ukaziek ako cvicit,ale podla mna,najlepsie nech to cloveka nauci nejaky odbornik.Potom uz doma sam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na biku to hodne citit ze lytka nezaberaju?
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/hladam-kolobekarov-t12583-3210.html
Ak uz mas rozbite platnicky na kasu, tam jedine s fyzioterapeutom...
Ale aj tak sa musim kontrolovat, robit si prestavky, nerobit pridlho az do krcov a udrziavat vystrety chrbat v praci aj za volantom. Samozrejme najlepsi je pohyb, cvicenie a sem tam ma zachranuju aj vitaminy B (milgamma N).
https://www.b2bpartner.sk/vyskovo-nastavitelny-stol-elektricky-735-1235-mm-doska-1400x800-mm-breza-biela-podnoz/
Cely tyzden sediet a cez vikend 10km nestaci.
Skus denne 3-5km, alebo cvicit SM system.
a chodza, ak nie je spravna moze takisto "neprospievat" chrbtu...
Mam ich asi 7 z SM systemu.Neviem,mam ti ich opisat?😀Na youtube je vela ukaziek ako cvicit,ale podla mna,najlepsie nech to cloveka nauci nejaky odbornik.Potom uz doma sam.