potom podla názorov mi to ale vychádza jedine na vojnu.
Tiež si myslím,že Charta OSN a medzinárodné zmluvy budú len zdrap papiera a dopadne to ako Gruzínsko. Jednoducho nik si nedovolí zaútočiť na Rusko zas a znova
22.02.2022 - 15:49:00
00
Situácia je dosť komplikovaná, keďže po rozpade ZSSR:
1) bola dohoda o nerozširovaní sa NATO smer na východ. V NATO skončilo Albánsko, Bulharsko, Česká republika, Chorvátsko, Čierna hora, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko Severné Macedónsko, Slovensko, Slovinsko. A v 2014 či kedy sa hovorilo, že tam má skončiť aj Ukrajina. Čo je veľa, to je veľa. Viete si predstaviť, že by sa Rusko, či Čína dohodlo s Kanadou a Mexikom, vytvorilo by si vlastnú verziu NATO a mali by tam svoje vlastné vojenské základne? USA už sa vyhrážali vojnou Venezuele, keď sa rozhodla prijať humanitárnu pomoc z Ruska.
2) problém plynovodu, či ropovodu, keď Ukrajincom Rusi platia za používanie plynovodu. V momente, keď Rusi dokončia Nordstream 2, Ukrajina je v piip, keď sa Rusi rozhodnú prestať používať ten plynovod/ropovod. Je verejným tajomstvom, že Ukrajinci nakradli za tie roky plyn za miliardy a dlhujú obrovské peniaze za dodaný plyn. Ukrajina teda bude robiť všetko možné preto, aby ostal plynovod a ropovod cez ich územie ako jediná možnosť transportu.
3) politický a ekonomický vplyv USA slabne. Od pádu ZSSR do roku 2010 cca boli neohrozený vládci planéty, robili si čo chceli. Rusko sa ekonomicky pozbieralo, vzostup Číny, Indie je problém pre nich. Oni potrebujú byť hegemón, lebo oni sú USA a len oni robia všetko správne. Videli sme to v priamom prenose, vojna v Iraku, Afganistane, časti Pakistamu, Líbii, Sýrii... Oni oznámili, že sú tam teroristi a bum, už tam boli americké vojská a nikto s tým nič nespravil, ani OSN. Jednostranné vypovedanie jadrovej zmluvy s Iránom, ktorý ju dodržiaval a uvalenie brutálnych sankcií, lebo USA sa nepáčila a kto ich zastaví, tak môžu. Rusko a Čína už sú iný problém. Takže sa aplikovala studená vojna. Veľa ľudí zabúda, alebo nevie, že Kubánska kríza začala v momente, keď USA v Turecku nainštalovalo jadrové rakety stredného a dlhého doletu. Redakcia ZSSR bola inštalácia jadrových rakiet na Kubu. Čakal by niekto niečo iné? Teraz je to podobné na Blízkom východe bol dlhé roky kľud, stabilizované štáty. Stačil 1 terorista a pár tisíc mŕtvych Američanov a umreli státisíce ľudí, desiatky miliónov ľudí došli o domov, zdecimované a slabé štáty, zničená infraštruktúra. Viete si predstaviť, že Usama by poslal lietadlo do Moskvy či Pekingu a Rusko či Čína by začala také akcie ako USA? Nemožné. Len by poslali niekde vojnovú loď a už by tam boli USA, že, agresori, sankcie atď... Nehovorím, že Rusi, či Číňania sú svätý, ale keď sa pozeráte, ako váš konkuret zaberá územie pri vašich hraniciach, vedieť si vojny a dosadzuje si vlastnú vládu do krajín blízko vašich hraníc, tak sa logicky cítite ohrozený. Filipíny, Panama, sú bábkové krajiny USA, keďže USA potrebujú mať pod kontrolou Panamský prieplav, Filipíny sú dôležitá vojenská základné v Ázii.
4) podpísanie mierových zmlúv po 1. svetovej vojne nebol začiatok mieru. Veľa politikov poukazovalo na to, že to bude začiatok ďalšej vojny a mali pravdu. Na Nemecko boli uvalené také sankcie, že proste nemali inú možnosť. Ekonomika šla do záchoda, dôležitý priemysel bol zakázaný, alebo obmedzený. Neviem teraz ktorý politik na výsledok mierových rokovaní po 1. svetovej vojne povedal, že nie je otázkou, či ešte niekedy bude 2. svetová vojna, ale kedy. Aj kedy Hitler umrel počas 1. svetovej vojny, či by sa nedostal k moci, tak podľa súčasných poznatkov by sa 2. svetová vojna začala niekedy v 1950-1960. Súčasná situácia je podobná. USA a EU tlačia na Rusko, či Čínu, uvaľujú ďalšie a ďalšie sankcie a obmedzenia, ale raz to príde do momentu, keď sa prekročí tá hranica a bude to problém.
22.02.2022 - 15:51:55
05
aktuálne na internetoch :D čo len teraz bude robiť súdruh Blaha,keď ho jeho šéf takto potupil ?
OZNAM ☝️
L. Blaha "uznať Doneckú a Luhanskú ľudovú republiku je právo Ruskej federácie. Bodka."
R. Fico "uznanie Doneckej a Luhanskej republiky zo strany Ruska je porušením medzinárodného práva."
Blaha, namaz anus, pojdes na vyter k predsedovi ☝️‼️
KONIEC OZNAMU ✊
22.02.2022 - 16:06:27
115
Jano1987 splietas ako vzdy, tak skus si to zapamatat: ziadna dohoda o nerozsirovani NATO smerom na vychod nikdy neexistovala, nikdy, je to jeden z najpopularnejsich hoaxov ktore nam tu RU propaganda otrepava o hlavu uz dlhe roky

co ale existuje a k comu sa ale putinovci neradi priznavaju je Budapestianske memorandum, v ktorom sa Rusko zaviazalo dodrziavat uzemnu celistvost Ukrajiny vymenou za navratenie jadrovych zbrani z jej uzemia na uzemie RF… a hopla, uz ho porusilo 2x, tak kto si tu s… do ust

na tie dalsie koniny co si popisal nema vyznam reagovat
22.02.2022 - 16:26:45
020
double napísal:
potom podla názorov mi to ale vychádza jedine na vojnu.

a co je to cim sa vcera Putin vyhrazal Ukrajine "dokoncenim dekomunizacie? piskvorkami?

lider donetsku sa uz vyjadril ze Rusko uznalo uzemia "novych republik" na administrativnej urovni a nie na urovni ktoru maju teraz pod kontrolou. Tebe naozaj pride ok ze sa niekto rozhodne ze nejaka krajina nemala v 1991 narok na vznik (napriek tomu ze je v OSN od 1945) a tak si ju zoberie naspat silou?
22.02.2022 - 16:36:53
00
bohuzial Slovensko je plne latentnych rusofilov ktori zabudli na okupaciu Ceskoslovenska
22.02.2022 - 16:40:07
010
Stax ale myslel som vojnu s nami. Ved ich neznášate, nepačí sa Vám čo robia a chcete celistvost Ukrajiny a vstup do NAtO to pôjde po včerajšku len cez vojnu so západom a to samozrejme ani ty nechceš ani nikto zo západu kvoli nejakému uzemiu na Ukrajine - tak to celé dopadne ako Gruzínsko. Bude to mat zrejme len ekonomické nasledky na Rusko a aj na Európu.
Niesom prozapadne orientovaný ale tiež mám trocha obavy ked vidim ako hlcú niektorí tú infovojnu a podobne. Ale tak vela ludom sa nepaci zase extrémne prozápadné orientovanie tak tu vznikaju dost extremne oddelené dve strany. Veľa ľudom sa lepšie žilo za socializmu ako za kapitalizmu alebo sa naozaj tolkým ludom šibe a maju malé iq? neverím tomu. Kapitalizmus je pre šikovných a to vela ľudí nevie využiť. Každopadne inflácia bude to čo nás bude najviac trápit.
22.02.2022 - 16:52:18
00
@mirec16 v čase znovuzjednotenia Nemecka to bolo na pretrase pri rokovaniach a nemecký predstavitelia to sľúbili vtedajšiemu ZSSR. Existujú o tom dokumenty. Množstvo dokumentov je stále z toho času tajných. Nemecko už bolo v tom čase člen NATO, aspoň jeho západná časť.

Evidentne máte averziu voči mojej osobe.
22.02.2022 - 16:57:02
01
ak sú tajné, ako vieš, že jestvujú a čo je v nich?
22.02.2022 - 17:02:47
05
magian dal meme na facebook
22.02.2022 - 17:12:33
03
lapaloma existujú oficiálne dokumenty o tom, že sa o tom rokovalo a počas rokovaní to bolo sľúbené, tak isto to priznali aj vtedajší predstavitelia aj diplomati, čo sa zúčastnili rokovaní. Existujú aj písomne poznámky jednotlivých účastníkov rokovaní, čo si písali počas rokovaní. O tých hovorím. O tom, čo je v tajných dodatkoch neviem, ale existujú a to som len spomenul. Stačí trocha použitia ľubovoľného vyhľadávača a tie informácie si môžete sám overiť.
22.02.2022 - 17:18:38
00
double napísal:
Stax ale myslel som vojnu s nami. Ved ich neznášate, nepačí sa Vám čo robia a chcete celistvost Ukrajiny a vstup do NAtO to pôjde po včerajšku len cez vojnu so západom a to samozrejme ani ty nechceš ani nikto zo západu kvoli nejakému uzemiu na Ukrajine - tak to celé dopadne ako Gruzínsko. Bude to mat zrejme len ekonomické nasledky na Rusko a aj na Európu.
Niesom prozapadne orientovaný ale tiež mám trocha obavy ked vidim ako hlcú niektorí tú infovojnu a podobne. Ale tak vela ludom sa nepaci zase extrémne prozápadné orientovanie tak tu vznikaju dost extremne oddelené dve strany. Veľa ľudom sa lepšie žilo za socializmu ako za kapitalizmu alebo sa naozaj tolkým ludom šibe a maju malé iq? neverím tomu. Kapitalizmus je pre šikovných a to vela ľudí nevie využiť. Každopadne inflácia bude to čo nás bude najviac trápit.


to nie je nejake uzemie. to je samostatny stat.

pozri si tu politicku diskusiu ktora bola v tomto vlakne za posledny tyzden aspon 3x a potom sa este raz zamysli nad tym kto (ne)chce vojnu a kto uz vo vojne mentalne je kvoli tomu ze sa niekomu rozpadol domcek z kariet...

ked vidim politicke preferencie smer+nackovia tak ano tolki ludia ziju pred rokom 1985... v horsom pripade okolo 1938...
22.02.2022 - 17:23:40
04
mareno17 napísal:
Na druhej strane, Putin si klasicku vojnu dovolit nemoze. Nema na to peniaze, nema spojencov. Navyse si je velmi dobre vedomy, ze ked sa vojensky a financne vycerpa vo vojne v Europe, okamzite mu do krajiny napochoduju Cinania..

oni to tam už potichu kolonizujú a šarapatia tam
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/1845905-cinania-potichu-rubu-sibir-z-tajgy-sa-stava-pustatina-hrozi-katastrofa
22.02.2022 - 17:26:00
00
vsjo jasno:
Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v utorok požiadal hornú komoru ruského parlamentu o súhlas na nasadenie ozbrojených síl mimo územia Ruska.
Podľa agentúry TASS to oznámila predsedníčka Rady federácie Valentina Matvijenková.
22.02.2022 - 17:33:31
00
oni to už aj schválili:
"Ruská Rada federácie schválila žiadosť prezidenta Vladimíra Putina o súhlas s nasadením ruských vojsk v cudzine v súvislosti so situáciou v Donbase. Uznesenie schválili senátori jednomyseľne.

Dokument, ktorý vstúpil do platnosti v okamihu schválenia, ponecháva na prezidentovi, aby stanovil početnosť nasadených jednotiek, ich úlohy a dobu pobytu v cudzine.

Udelenie súhlasu nasledovalo krátko po tom, čo šéfka komory Valentina Matvijenková o prezidentovej žiadosti informovala s tým, že ju už prerokovali príslušné výbory. „V súlade s rokovacím poriadkom vnášam dodatočne do programu zasadnutie posúdenie tejto žiadosti,“ povedala Matvijenková. (čtk)"
22.02.2022 - 17:38:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up