Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Vie mi niekto vysvetliť, prečo sa opravy mostnych záverov (neviem či sa to správne tak volá) robí štýlom, že urobia hrb, na pol roka až rok je na tom hrbe znížená rýchlosť na 60-80 a potom neviem či to opravia znova alebo čo, ale zrazu nie je obmedzenie ani hrb
Ano tak sa to vola. Vecsina MZ je "noznicoveho typu, je mozne ze tie klby su porusene a aby MZ nedostaval od kolies priamo narazy ta sa to prekryje plechom.
Ale to nie je plechový hrb, ale normálne asfalt, potom ten mostny záver a potom opäť asfalt. Teraz je napríklad takýto mostny záver na D1 pri Fricovciach smerom do Prešova. Na jeseň to tam cestári robili. Videl som to ešte na R1 pri Dolnej Strede a tam už zrušili rýchlostné obmedzenie po nejakom roku.
Ale to nie je plechový hrb, ale normálne asfalt, potom ten mostny záver a potom opäť asfalt. Teraz je napríklad takýto mostny záver na D1 pri Fricovciach smerom do Prešova. Na jeseň to tam cestári robili. Videl som to ešte na R1 pri Dolnej Strede a tam už zrušili rýchlostné obmedzenie po nejakom roku.
na plech ide samozrejme este asfalt, kedze hrozi smyk
Otazka je, co to ma vobec zmysel riesit. Pri dalsej jazde o dalsi mesiac budes na tom tak isto.
Nesúhlasím. Mal som ešte na žígu vybitú baterku na 3v, svokor mi ju nabil (ale trvalo to týždeň) trafom, kde nastavil ampere ručne a baterka držala ešte 2roky.
Teraz tak isto, sused priniesol mega hajtech nabíjačku a tá ukázala 5v, odpojil ju, že baterka v háji. Zapol som to na svoju nabíjačku a batéria funguje ďalej. scarinko mne sa takisto občas v zime stane, že batéria stratí napätie, treba ju nechať na nabíjačke aspoň cez noc (12h) a baterka funguje. Robilo mi to pred dvoma rokmi, pred rokom aj tento rok.
Necitas s porozumenim. To, ze sa da bateria ozivit je jedna vec, ako bude spolahliva uz druha. Ak sa bateria vybije z noci do rana kvoli zapnutym svetlam a hned rano to zistis a das ju nabit, tak moze v pohode fungovat dalej. Ak je vybita niekolko dni nebodaj tyzdnov a dosla do toho stavu pomalym vybijanim, tak uz nema zmysel sa na nu spoliehat. Ano, mozes s nou jazdit dalej, ale musis ratat s tym, ze moze zradit prave ked budes auto surne potrebovat.
Uvidime. Hlupa nabijacka ju dostala na 12V, mudru som zapojil vecer a zacala nabijat. Aktualne pise 13,4V a 3/4 palicky nabitia. Pockam kym to dokonci a odpojim ju. Ak to do druheho dna klesne na nizke hodnoty tak je baterka jasne v kybli. Ak klesne len malo tak to este zvladne startovat a odniest auto kam treba a tam nech si uz riesia novu baterku.
myslim, ze nie tak celkom, baterku namahaju prave vykyvy teplot, ako smerom do -, tak aj do +. Ty ju mas prave v idealnych podmienkach, kde nema velmi dovod hybat s napatim. Este, ak nie je pripojena na auto
Dlhodobejsie je otazne ako na tom ta bateria bude, ale nastartovat by nemala mat problem. A ak by sa to auto pouzivalo v normalnom rezime kazdy den, tzn. nie start a presun do Lidla 800 metrov a potom zase start a presun 800 metrov domov, tak moze zvladat fungovat az do dalsej zimy. Ale ak auto bude zase tyzden odstavene, tak uz zas nemusi nastartovat.
Btw. vcera ma v AT prekvapilo, ze nafta je tam drahsia ako benzin. To je tam standard? Na tej pumpe vo Wolfsthale bola nafta 1,554 a benzin 1,523.
Hej doat casto to tam tak byvalo ze diesel bol na rovnako pripadne aj drahsi
No auto sa vracia do firmy cize sa musime dohodnut kedy ho prevezmu a vtedy snad nastartujem a odveziem tam a uz nech si tam kupia novu baterku ked chcu. Tieto start stop systemy priblble akurat nicia baterky. Auto ma este aj tlacitko miesto otvoru na kluc cize clovek ani nemoze skusit startovat trochu na silu lebo to musi cvaknut na prvu.
Keď ti v byte kleslo napätie za tak krátku dobu bez akéhokoľvek odberu, tak už asi nebude úplne OK. Auto ma aj nejaký - úplne minimálny odber. Keď zaparkujem v nedeľu s 12,8V, tak v piatok mam 12,5 a to mi ešte nejakú chvíľu ide kamera a niečo si vezme aj alarm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano tak sa to vola. Vecsina MZ je "noznicoveho typu, je mozne ze tie klby su porusene a aby MZ nedostaval od kolies priamo narazy ta sa to prekryje plechom.
na plech ide samozrejme este asfalt, kedze hrozi smyk
Nesúhlasím. Mal som ešte na žígu vybitú baterku na 3v, svokor mi ju nabil (ale trvalo to týždeň) trafom, kde nastavil ampere ručne a baterka držala ešte 2roky.
Teraz tak isto, sused priniesol mega hajtech nabíjačku a tá ukázala 5v, odpojil ju, že baterka v háji. Zapol som to na svoju nabíjačku a batéria funguje ďalej.
scarinko mne sa takisto občas v zime stane, že batéria stratí napätie, treba ju nechať na nabíjačke aspoň cez noc (12h) a baterka funguje. Robilo mi to pred dvoma rokmi, pred rokom aj tento rok.
Dnes rano o osmej som pripojil a mala 12,6V
Mozno este nie je uplne KO
Btw. vcera ma v AT prekvapilo, ze nafta je tam drahsia ako benzin. To je tam standard? Na tej pumpe vo Wolfsthale bola nafta 1,554 a benzin 1,523.
No auto sa vracia do firmy cize sa musime dohodnut kedy ho prevezmu a vtedy snad nastartujem a odveziem tam a uz nech si tam kupia novu baterku ked chcu. Tieto start stop systemy priblble akurat nicia baterky. Auto ma este aj tlacitko miesto otvoru na kluc cize clovek ani nemoze skusit startovat trochu na silu lebo to musi cvaknut na prvu.