Ahojte, dlhšie som anonymne prezeral toto fórum a rozhodol sa nakoniec pre Scott Scale 965, nakoľko som ho mal fyzicky dostupný blízko bydliska. Týmto príspevkom by som rád poskytol zopár detailov na ktoré som prišiel po kúpe.

Meriam 187cm, vybral som si teda XL verziu, na ktorej som aj tak musel vymenit predstavec za kratší. Mám dlhšie nohy, no na bicykli som ležal veľmi vpredu.
Bike má plné obidve osy, riešilo sa to tu raz a nebolo to jasné.

Brzdy sú naozaj asi najslabší článok celého bicykla. Sú jednoducho slabé. Tie hliníkové kotúče som skrivil hneď po prvej jazde z kopca, trvajúcej asi 20 minút, aktívnym brzdením. Obe brzdové páčky sú mäkké, riešil som to s predajcom a vravel že som mal ísť do vyššej triedy bicykla bohužiaľ :)
-možno by ich stačilo len odvzdušniť?

Všimol som si aj časté padanie reťaze, hlavne pri rýchlej jazde z kopca. Nastavujem si totiž nohy do vodorovnej polohy tým, že prekrúcam dozadu. Predajca ma na to upozornil že všetky komponenty sa majú (a sú aj tak dizajnované) točiť len dopredu...
-je možné napnúť reťaz B skrutkou?

O probléme jemného pukania pri pedálovaní, na zadnej oske som predajcovi už radšej nič nehovoril. Pravdepodobne nájdem spoľahlivejšiu alternatívu na opravy.
-zatiaľ čítam len rozobrať a zložiť stred, deje sa to aj pri nových bicykloch?

S bikom som napriek tomu nadmieru spokojný, je ľahký, príjemne sa ovláda. Rukoväte boli vymenené hneď po prvej jazde - originálne sú strašne mäkké a "zabárajú" sa do nich ruky.

Určite odporúčam priplatiť a nekupovať verziu 970. Za tých cca 200eur je toho oveľa viac k dispozícii na 965ke.
28.02.2022 - 20:22:40
00
Ty vole, brzdit 20 minut z kopca, to by si prehrial aj rafiky. :) Nauc sa s tymi brzdami pracovat normalne, resp. sa nauc jazdit tak aby si ich nemusel mat stale stlacene, lebo inak Ti zlyhaju kazde brzdy a zabijes sa. A nie, retaz sa napnut neda, v tom rozhodne chyba nebude. Kedze tomu zjavne vobec nerozumies tak radsej do toho ani nevrtaj. Chod za serioznym servisakom a povedz mu co potrebujes vyriesit.
28.02.2022 - 21:14:58
01
Bolo by dobre skontrolovat aj dlzku retaze ci je spravna. A tie brzdy a kotuce to je tak na hradzu je to blato . Kupsi tam deore m6100 brzdy aj kotuce. To je dobry zaklad a uplne ina liga.

A teda nepisal ze 20 minut brzdil z kopca ale ze jazda trvala 20 minut. Aj ked aj to prve sa da ?
28.02.2022 - 21:45:01
00
Ten bike mam aj ja, pravda, brzdy som menil ako prve aj ja za XT, a potom kolesa (strasne slabe rafiky i19mm), Popravde z povodneho uz mam len ram a riaditka a sedlovku. Ja mam pri mojej vyske 185 velkost L a je to ok. Gripy som dal ergon a3, odporucam, ruka si tam oddychne na tych kridielkach. Inac sa mi ten bajk paci a jazdi sa mi skvelo na nom. Ja skor AL ako karbon. Uzivaj si ho zdravi!
28.02.2022 - 22:08:16
00
keyboard_arrow_up