ťažko ti môže isť už len preto, že su tam širšie nie len
ráfiky (27mm) ale aj plášte (2,4 palca, a tie maxissi su v celku ťažké, na predok fajn ale dozadu bud užší alebo jemnejší vzor) - takže si kúp užší / lahší plášť dozadu a zmenu pocítiš hned
čo sa týka tých prevodov - najrýchlejší (10z) ti príde tragicky pomalý ? to máš asi dosť dobrú kondíciu vzhladom na to že je tam 32zubový
prevodník ... alebo naopak máš len ,základnú,, kondiciu a nešlapeš na kadenciu (otáčky) ale silovo - to sa ani nečudujem, že ti potom striela
reťaz ... ale dôvody strielania môže byť viac - pozri sa či máš dobre nahodenú reťaz - nápismi (na reťazi) k sebe + treba skontrolovať či máš správnu dlžku reťaze v neposlednom rade je dobre zapnuť tu spojku na prehadzovačke - ta malá páčka - zapnutá je ked je pretočená dohora
vrzganie môže mať vela príčín - od nenamazanej osky, nedotiahnutej kazety až po sedlovku, či stred, atd.
... a to vždy sa dostaví až po 2 hodinách jazdy ?
ano to s rafikmi a plastom mi napadlo, tak ked maxisy zoderiem, kupim uzsie.
no, cez 30 rokov jazdim mtb, od plnooceloveho Cyborga cez dalsich ca 7-8 typov, a jazdim po horach, 2-3 Skoda maratony za rok (teraz uz menej, kedze od pandemie kua stuplo startovne kedze kazdy saso jazdi
mtb 
) kondiciu v ramci mojej bubliny mam vybornu

. Ze prejavom slabej kondicie je silove slapanie mi pride dost...povedzme...cudne, kedze s kamaratmi idem do kopca, mam o dost tazsi prevod a zanecham ich s prstom v ***** (pozdravujem El Mina

) Takze ty myslis, ze slapat lahkyi preevod vysokou kadenciou je znak kondicie? Ale nemusim rozumiet vsetkemu... Ja sam zvyknuty na rychlost tahat 44/11 zubov, ako mam na Madmane. Samozrejme nie do kopca...
tie dovody strielania co pises su OK, ale kupil som ho v specializovanom obchode + prva prehliadka absolvovana, neverim ze nieeco z toho prichadza do uvahy. Skontrolujem
vrzganie detto, vychadza zo stredu, pri prehliadke vskontrolovane - aspom mi tak tvrdili... ano, po +/- 2 hod samozrejme ked idem na plno, nie va vylet s kamaratmi...sedlovka to nie je.
PS dik za dobre mienene rady