Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Vcera som bol na Pezinskej babe a blata mierne pribudlo, hoci nie tolko ako na Cerovej drahe kde som bol predvcerom, tam v jednej blatovej zakrute to niekoho smyklo a na konci ryhy po kolese bol na zemi v listi aj otlacok bikera, ale aspon ze padol do makkeho. V stupani na BK mi bolo teplo, ale na hrebeni by som menej obleceny byt nechcel, na hladine Jurskeho jazera je stale lad a pri navrate domov po zotmeni som bol rad ze som si zobral rezervne hrubsie rukavice. Cestou z Pezinskej baby som na Somar prisiel presne v momente ked zapadalo slnko.
inak toto je mi trochu zahada, ze uz viac ako tyzden neprsalo, ale blatko sa samozjavuje aj na miestach kde pred chvilou este nebolo ... hmm to mi nevychadza Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zdravím, existujú nejaké skupiny / partie, skôr hobíkov, ktoré chodia na nejaké spoločné výjazdy (aj) okrem spoločných cestných výjazdov, ktorých som už našiel viacero na FB aj Strave (MTBiker, Isadore a iné)? Keďže cestný bicykel aktuálne nemám a túto sezónu nebudem mať, na krosovom by som im nestíhal, jedine ak by šli vychádzkové tempo a ja by som makal a z kamarátov sa nikto cyklistike nevenuje, tak jazdím sám, čo nie je vždy zlé, ale niekedy by človek popri jazdení rád aj pokecal alebo dal nejaké pivo
Ak o niečom viete, budem rád za info.
aj mne to prislo divne, ako keby po tom co rozmrla zem vystupala vlhkost na povrch, a samozrejme cyklisti a turisti tomu pomohli a na niektorych miestach to blato celkom vymiesili
princíp je jednoduchý,mokrá zem v noci zmzne,ráno na ňu zasvieti slnko,takže pomaly začne na vrchu rozmŕzať-keďže hlbšie je stále zmrznutá,voda nevsakuje,ale vytvára na povrchu takú podivnú,lepkavú hmotu,na ktorej sa to hnusne šmýka-toto sa bude opakovať,kým budú v noci mínusové a cez deň plusové teploty
deje sa to hlavne na úsekoch smerom na južnú stranu,ktoré môže už teraz v Marci pekne zohriať slnko
princíp je jednoduchý,mokrá zem v noci zmzne,ráno na ňu zasvieti slnko,takže pomaly začne na vrchu rozmŕzať-keďže hlbšie je stále zmrznutá,voda nevsakuje,ale vytvára na povrchu takú podivnú,lepkavú hmotu,na ktorej sa to hnusne šmýka-toto sa bude opakovať,kým budú v noci mínusové a cez deň plusové teploty
deje sa to hlavne na úsekoch smerom na južnú stranu,ktoré môže už teraz v Marci pekne zohriať slnko
Podporujem túto teóriu. Cez víkend bola Cerová na mnohých miestach zamrznutá, a rozmrznuté časti boli iba s tenkou (roztopenou) vrstvou šmykľavého blata.
Dnes som si chcel po dlhej dobe pojazdiť po zvážniciach v okolí Sološnice. Počasie perfektné, ani moc nefúkalo a hrialo. Blatko skoro žiadne, zväčša sucho, ba miestami sa až prášilo. Na niektorých úsekoch som musel tlačiť bike v pol metra hlbokom lístí .
Najvyššie položená zvážnica pod Roštúnom, práve tu sa nachádzalo veľké množstvo nafúkaného lístia.
Tej zvaznici som prisiel po dlhom case na chut minuly rok. Lebo ked na jej konci odbocis doprava, napojis sa na zelenu znacku a prides po nej na Mesacnu luku.
Dnes som mal ranné pracovné povinnosti v Šenkviciach, tak som snáď poprvé išiel opačne, proti hodinovým ručičkám: PK-Šenkvice-Králová-Zoška-Čermák a trail popod Kamennú Bránu do Kučišdorfskej doliny a do Vitamínu na 🍺...a poviem,že je to omnoho náročnejšie ako opačne...v Královej pri CBA som mal obednú pauzičku,a prišli ku mne 4 ukrajinky, jedna krajšia ako druhá, že odkial ide bus do TT.***** fix byť slobodný...tak ...🤣...aspoň som oprášil ruštinu...🇺🇦✊️...ináč sucho, až na miesta, kde trvale svieti slnko, tam je blato, a trail pod KB je tak ***** ťažbou že škoda reči...👎
Tej zvaznici som prisiel po dlhom case na chut minuly rok. Lebo ked na jej konci odbocis doprava, napojis sa na zelenu znacku a prides po nej na Mesacnu luku.
A ten usek je ok ? Lebo naposledy (uz ani neviem kedy) ked som tade siel, tak sa tam valalo vselico. Aj ta zelena minuly rok bola dost zavalana, aj ked obchadzky tam uz boli... nepamatam teraz ci to uz je stare, alebo nove.
Inak nad Zahorskou uz je asi cely bikepark, vcera som nasiel novo vyhrabany chodnik dalsi .. napaja sa kusok pod existujucim (ako je vedeni VN), dolava. Vidno ho lahko, je vyhrabany asi tak na meter, este je makky.
Som zvedavy ci navymyslali dalsie veci nad ucilistom
Dnes test, ci som skrutky dobre dotiahol , Koziarka, 5boj, BK, Pezinska Baba, dole do Pezinka a potom do Senca. V lese parada, smerom hore sem tam klzke blato, ale nic strasne. PK - SC velmi veterno.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak o niečom viete, budem rád za info.
Podporujem túto teóriu. Cez víkend bola Cerová na mnohých miestach zamrznutá, a rozmrznuté časti boli iba s tenkou (roztopenou) vrstvou šmykľavého blata.
A ten usek je ok ? Lebo naposledy (uz ani neviem kedy) ked som tade siel, tak sa tam valalo vselico. Aj ta zelena minuly rok bola dost zavalana, aj ked obchadzky tam uz boli... nepamatam teraz ci to uz je stare, alebo nove.
Som zvedavy ci navymyslali dalsie veci nad ucilistom