Ahojte chcel by som sa spýtať.Centroval som si koleso na vydlici a koleso som vycentroval presne jak mi to ukazovalo. No keď som koleso nahodil naspäť tak koleso bolo viacej ku jednej strane ako keby bolo celé asi 3°nakrivo.Jednoducho sstále mi to ukazuje na druhú stranu ako na bicykli.Keď som to skúšal že či je dobre vycentrované ukazovalo presne do stredu vydlice... Nemáte niekto s tým skúsenosti? Poprípade jak to opraviť.
Vopred ďakujem.??
Smutne je ze aj v mnohych servisoch o tom tiez ani netusia.
A ako to opravis? Sublerov si odmeraj od ramien stolice ako moc to mas mimo a potom podla toho spice na jednej strane uvolni a na opacnej pritahni.
Presne ako Edo píše. Podľa hentých čelustí sa nedá orientovať či je koleso vycentrované stred. Buď si tie čeluste nakalibrovať ak sa dá alebo používať na to určené náradie.
V dvoch servisoch mi nevedeli vycentrovat koleso ffwd karbónové...jeden z nich bol aj servis mtbikeru v Ba .. čo sa s tým dá urobiť..prepliect celé či?
ak je to firmou poskladane koleso a sedia dlzky s*****v a nebolo niekde "seknute" ( viem... aj ked karbonove) tak to musi ist vycentrovat.
To co nejde "viac dotiahnut" je na ake pnutie dotiahnute?
Moznost je potom iba taka, ze spice su prilis dlhe a zavit je na konci svojej funkcnej casti a spic je stale volny, resp nedotahuje rafik do polohy do ktore ma...
Si z BA ako pozeram... mozem sa ti na to pozriet... nie som sice expert, centrovat som si zacal pred dvoma rokmi, niekedy mi to trva dlho, ale nakoniec to dam...
No nemuseli to odflaknut, to bola len moja uvaha... a vyplet pracuje, sada si a meni sa. Napriklad aj samotnym nafukanim kolesa sa meni pnutie spic...
ponukol som ti moznost ktora je zadara..pozriet to...
..ako som písal bolo to v 2 servisoch a tá istá odpoveď..nejde to viac dotiahnuť.. a 1mm lieta koleso... Aj tak chcem predať bike s tými kolesami , tak som to chcel dať do poriadku
2 servisoch vypýtali 2x10€ za neoprávene...tak 30€ by som dal za 100% opravené... nemyslíš? Ale kašlem nato..niekto kúpi ten bike aj tak...a nech si to dá urobiť.
Aj tak som čakal od kolies za 1500€ viac ..mavic za 500. Bez nutnosti centrovania po 20000km.
Ja som zatiaľ každé zadné koleso "posúval" na "okometricky" stred v bajku, štýlom - na jednej strane povoliť a na druhej pritiahnuť o pol otáčky. Potom by som to dal do vidlice na scentrovanie. Raz mi aj v jednom servise, kam som strčil celý bajk, tento vrátili s tým, že zadné koleso neni v strede, asi bol bicykel havarovaný. Samozrejme, len nesedelo ich centrovanie na strede zadnej stavby
A ako to opravis? Sublerov si odmeraj od ramien stolice ako moc to mas mimo a potom podla toho spice na jednej strane uvolni a na opacnej pritahni.
Ale vycentrujes, ked si celuste nakalibrujes. Su na to nastroje ci uz od superb (lacny, nie moc prijemny na pouzitie), alebo parktool (drahsi a verim ze privetivejsi, ak je aj presne spraveny)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na to je spec. mierka.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/centrovanie-kolies/park-tool-mierka-centrovacia-duralova.html
To co nejde "viac dotiahnut" je na ake pnutie dotiahnute?
Moznost je potom iba taka, ze spice su prilis dlhe a zavit je na konci svojej funkcnej casti a spic je stale volny, resp nedotahuje rafik do polohy do ktore ma...
Si z BA ako pozeram... mozem sa ti na to pozriet... nie som sice expert, centrovat som si zacal pred dvoma rokmi, niekedy mi to trva dlho, ale nakoniec to dam...
ponukol som ti moznost ktora je zadara..pozriet to...
Aj tak som čakal od kolies za 1500€ viac ..mavic za 500. Bez nutnosti centrovania po 20000km.
Na to je spec. mierka.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/centrovanie-kolies/park-tool-mierka-centrovacia-duralova.html
Ale vycentrujes, ked si celuste nakalibrujes. Su na to nastroje ci uz od superb (lacny, nie moc prijemny na pouzitie), alebo parktool (drahsi a verim ze privetivejsi, ak je aj presne spraveny)